0

UIP hírlevél

A vártnál is nagyobb siker a Mi

Rácáfolt az amúgy is pozitív várakozásokra az Oscar-díjas Jordan Peele új filmje, a Mi. A bemutatót követő hétvégén csaknem kétszer annyit hozott Észak-Amerikában, mint előzetesen becsülték: több mint 70 millió dollárt. Az itthoni eredmény is impozáns, hazánkban 40 millió forint felett teljesített. A Mi ezzel a legjövedelmezőbb nyitást produkálta horror kategóriában – eddig a Hang nélkül volt a listavezető –, és a második legjobb eredményt hozta a korhatáros filmek között (az első a Ted).
„Jordan Peele olyasvalamire tapintott rá, amit a közönség nagyon szeret” – jelöli meg a siker okát Jim Orr, a filmet forgalmazó Universal stúdió terjesztési igazgatója. A kiváló eredményhez hozzájárult, hogy a közösségi médiában hónapok óta vitatkoztak a sokféleképpen értelmezhető filmről, a Rottentomatoes kritikai portálon pedig 94 százalékon áll, ami a műfajban meglehetősen ritka.
A Mi középpontjában egy négytagú család áll, akiket nyaralás közben megtámadnak a saját hasonmásaik.

(Us – már a hazai mozikban!)

Előzményfilm készülhet a Kedvencek temetőjéhez

Nagy sikernek ígérkezik a Kedvencek temetője új változata, ezért adja magát az ötlet, hogy folytatás készülhetne hozzá. De mégsem készülhet, mert Stephen King regényében lezárul a történet, és a film hű a könyvhöz. Igen ám, de semmi akadálya nincs annak, hogy előzményfilm készüljön, hiszen a téma el van temetve, csak ki kell hantolni.
„Általában nem foglalkozom a folytatással, amíg ki nem derül, mennyire sikeres a film – mondja legújabb interjújában Lorenzo di Bonaventura, a Kedvencek temetője producere. – Esetünkben nyilván csak egy előzményfilm jöhet szóba, hiszen nem fejtettük ki bővebben, mi történt a Maine állambeli Ludlow-ban, mielőtt a Creed család odaköltözött. Szóval határozottan mocorog itt még egy film, és szívesen meg is csinálom. Egy csomó őrült és rémisztő dolog lappang még ebben a történetben.”
Bonaventura nyilván arra céloz, hogy a történet egyik karaktere, egy különc öregúr, Jud Crandall (John Lithgow) régi titkok tudója, és ő indítja el azokat az eseményeket, amelyek a Creed család tragédiájához vezetnek. Az ő történeteiből kikerekíthető egy sztori, amely a baljóslatú temető múltjába kalauzol.
Tehát ha minden jól megy, nemsokára újabb halottak térnek vissza a fák között megbúvó kedvencek temetőjéből.

(Pet Sematary – hazai bemutató: 2019. április 4.)

Macskaiskolába jártak a Macskák sztárjai

Előrehaladott állapotban van a Macskák forgatása, ezért eljött az ideje annak, hogy kiderüljön a filmmusical cselekménye. Nos, nem gyúrták az alapanyagot kalandfilmmé, megmaradt az eredeti szerkezet, amely a musical alapjául szolgáló versciklus struktúráját követi. T. S. Eliot 1936 és 1938 között vetette papírra a Macskák könyvének verseit, amelyekben a jellegzetes macskatípusokat mutatja be sok humorral, szerettei és önmaga szórakoztatására. A filmmusical cselekményének keretét az évente megrendezett Karmincák Bálja szolgáltatja, amelyet Old Csendbenlenn celebrál.
Az összegyűlt macskák mindegyike előadja élettörténetét, fülbemászó dalok formájában. A főszerepekben olyan nagy sztárok látható, mint Taylor Swift, Idris Elba, Ian McKellen és az Oscar-díjas Jennifer Hudson.
Swift elárulta Ellen DeGeneres műsorában, hogy a szereplők speciális tréningen vettek részt a felkészülés során. „Érdekes élmény, ha az ember egész nap macska – mondta az énekesnő. – Valamennyien macskaiskolába jártunk, ahol pantomimművészek tanították, hogyan kell macskaként viselkedni. Különböző szituációkat próbáltunk el a macskák mindennapjaiból, gyakoroltuk a mozgást meg a fura fintorokat.”
Ian McKellen viszont nem volt elégedett magával. „Kerestem a belső macskámat, azt a lusta dorombolót, aki mindannyiunkban benne lakozik – mondta a The Graham Norton Show-ban. – Nem hiszem, hogy sikerült. Egy ponton oda jutottam, hogy macskakaját fogok enni, hátha előbújik belőlem a kanapétigris. Mivel a macskakajának jó szaga van, azt hittem, ízletes is – hát nem. Úgyhogy ez sem segített.”

(Cats – hazai bemutató: 2019. december 19.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *