0

InterCom hírlevél

Elrabolt világ: magyar előzetes a neten és a mozikban

A szuperhősök mindenütt ott vannak. De a sci-fi/thriller műfaj azért többfélét tud. Ezt szeretné bebizonyítani A majmok bolygója: Lázadás-sal világhírűvé vált Rupert Wyatt rendező, aki a feleségével kitalált és minden részletre kiterjedően megtervezett egy világot a nem túl távoli jövőből, amelyben a Földet űrből jött lények gyarmatosították.
Az Elrabolt világ (Captive State, hazai bemutató: március 21.) olyan világba vezet, amely alig különbözik a maitól: csak éppen mások irányítják, mások működtetik, és mások élvezik. Az emberek dolgoznak és engedelmeskednek – muszáj nekik, hiszen a rendőrség, a titkosrendőrség, a katonaság a helyén maradt, csak éppen már a jövevényeket szolgálja. A különlegesen hatásos, sok meglepetéssel szolgáló történet az első vetítésekről szóló beszámolók szerint legalább olyan ütős, mint az Érkezés vagy District 9 volt, csak keményebb és vadabb. A látvány pedig azért különleges, mert bár Chicagóban forgatták, egy félig lerombolt, senkiföldje-Chicagót ábrázol.
Az Elrabolt világ előzetesének a magyar változata ezen a héten került fel a netre, aki pedig nagy vásznon szeretné látni, az a Kölcsönlakás előtt is élvezheti, ahogy John Goodman, Vera Farmiga és társaik egy ellenséges világban próbálnak életben maradni.

Lady Gaga és Bradley Cooper: a duó egy pár?

Régi lecke a showbizniszben: a spontaneitás látszatát kell a legjobban begyakorolni. Az Oscar-átadás pillanataiból talán azt nézték meg a legtöbben, ahogy a díjnyertes dal, a Shallow előadói, Lady Gaga és Bradley Cooper a dal intrója közben, a közönség soraiból sétálnak fel kényelmesen a színpadra, hogy azután szívhez szólóan, a közönség vastapsa mellet énekeljék el a Csillag születik (még a mozikban!) talán leghíresebb betétdalát. És közben olyan áhítatosan nézték egymást, hogy a net már azzal van tele: a színész és a díva szerelmesek.
Lady Gaga jól ki is akadt, amikor Jimmy Kimmel a műsorában szembesítette a sűrűn szálldosó pletykákkal. És el is mondta, hogy a szívből jövő, rögtönzöttnek tűnő két percet egy héten át próbálták Bradley Cooper-rel, aki az egész előadás minden pillanatát megtervezte: azt, ahogy felsétálnak, ahogy a közönség fölötti lámpákat is felgyújtják, és ahogy ők egymásra néznek.
Vagyis a duettből nem azt tudtuk meg, hogy Lady Gaga és Bradley Cooper szerelmesek, hanem azt, hogy mindketten nagyszerű színészek – és énekesek. Ha a 8 Oscar-díjra jelölt, a legjobb betétdal díját elnyert Csillag születik-ből ez nem derült volna ki.

A gyászoló asszony: félni és megijedni

Jó, persze, egy horrorfilm forgatása után mindig felmerül, hogy a szereplők munka közben természetfölötti jelenségekkel találkoztak. Talán nem véletlen, hogy James Wan a Démonok között-filmek forgatása előtt mindig papot hív, aki megáldja a helyszínt: végül is, jobb félni, mint megijedni.
Bár A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató: április 18.) díszletei közt nem járt pap, a Wan producersége mellett, a Démonok között 3. részén dolgozó Michael Chaves rendező irányításával készülő horror forgatásán az egyik főszerepet játszó Raymond Cruz bőven átélt misztikus élményeket. És természetesen védekezik ellenük: egy filmbeli kellékkel.
A kísértetek elleni harcban profi egykori papot játszó színész a forgatás befejezésekor elkérte azt a gyöngyökből fűzött karkötőt, amelyet a karaktere is viselt a filmben: és azóta is hordja. Azt mondja, ő ugyan nem hisz a természetfeletti jelenségekben, de a karkötő nélkül mégsem érzi magát biztonságban.
– Nem félek, de biztosra akarok menni – nyilatkozta Cruz. – Aki majd látja A gyászoló asszony átká-t, megérti, hogy miért szeretném mindenképpen elkerülni, hogy valamiképpen találkozzam vele.

Kölcsönlakás – 40 000 ajándék vár!

Dobó Kata szexi és romantikus vígjátéka, a Kölcsönlakás gyors és nagy sikert aratott: Valentin-napi bemutatója óta már jóval több mint 100 000-en nézték meg, és az érdeklődés nem csökken – a mozik továbbra is játsszák, mindenki megnézheti és újranézheti a szerelem, a megcsalás, a lebukás és az újrakezdés ravaszul fordulatos történetét és benne Szabó Simont, Oroszlán Szonját, Klem Viktort, Martinovics Dorinát, Balla Esztert és Haumann Mátét.
A Kölcsönlakás a premierje hetében azzal is kényeztette a nézőit, hogy minden jegy mellé kaparós sorsjegy járt, amely biztos nyereményt jelentett: a Marionnaud valamilyen ajándékát lehetett nyerni vele, a fődíj pedig 8 x 2 darab wellness hétvége volt – illetve van. A film és az ajándékakció nagy sikerére tekintettel a szervezők meghosszabbították a játékot: további negyvenezer (!) sorsjegy vár azokra, akik a közeljövőben a Cinema City bármelyik mozijában megnézik a Kölcsönlakás-t: akik a másfél óra felhőtlen szórakozás mellé a biztos ajándékot is szeretnék, azoknak ezen a hétvégén kell Kölcsönlakás-ozniuk– hogy nagyobb eséllyel az övék legyen a hétvégére szóló Kölcsönlakás a Balaton vagy a Tatai-tó partján. Részletek: www.kolcsonlakasfilm.hu.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *