0

InterCom hírlevél

Legendás Johnny Depp

Két évvel ezelőtt minden rajongóban bennrekedt a szusz, amikor a Legendás állatok és megfigyelésük vége előtt két perccel felbukkant a vásznon Johnny Depp. A Harry Potter-előzménysorozat legjobban őrzött titka volt, hogy ő játssza Dumbledore és a varázsvilág egyik legnagyobb ellenségét, Gellert Grindelwaldot. A háromszor is Oscar-díjra jelölt színész azóta egyszer sem nyilatkozott a különleges szerepről, ám most, hogy közeledik az új rész, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, hazai bemutató: november 15.) bemutatója, megtörte a csendet, és beavatta az Entertainment Weekly munkatársait a szereppel kapcsolatos gondolataiba. Az interjúból az is kiderül, hogy sok szabadságot kapott Gellert Grindelwald megjelenésének kialakításában. Azt például, hogy figurájának kétféle szeme legyen, ő találta ki.
– A felemás szem nem egyszerűen poén; a figurát jellemzi – magyarázta Depp. – Grindelwald számomra két ember. Ikerpár egy testben. Mintha mindkét szeméhez tartozna egy-egy agy. Van egy albinó ikertestvére, és akit mi látunk, a kettő közé szorult. Nincs veszélyesebb egy olyan álmodozónál, aki ragaszkodik a nagy terveihez, és hatalma van, hogy megvalósítsa őket. De közben jót akar. Számomra Grindelwald furamód szerethető figura. És persze, nagy, félelmetes varázsló…

Libabőr Jack Black hangján

Milyen lehet az az ember, akit gyerekek riogatása tett világhírűvé? R. L. Stine, aki a múlt héten ünnepelte 75. születésnapját, és Libabőr-sorozatából több millió példányt adtak már el, például nagyon jó humorú. Talán éppen ez vele a baj.
– Szerintem a horror nem ijesztő, hanem vicces – nyilatkozta nemrég, és elárulta, hogy sem a filmek, sem a könyvek nem tudják megrémiszteni, Stephen King-et olvasva is jókat nevetgél. Azt azért elismerte, hogy a könyveiben a gyerekkori félelmeit írja meg. És úgy tűnik sokat félt kiskorában, hiszen éppen most – részben a könyvéből készült film, a Libabőr 2. – Hullajó Halloween (Goosebumps 2, hazai bemutató: október 25.) sikere miatt – írt alá szerződést hat (!) új kötet megírására.
– Jól szórakozom, miközben írom a könyveimet, és a gyerekek is jól szórakoznak, miközben olvassák és rémüldöznek – mondta. – Legfeljebb annyi változott, hogy mostanában Jack Black hangját is hallom néha a fejemben: elképzelem, hogy milyen lesz a harmadik Libabőr-megfilmesítésben, ha lesz olyan… ő biztosan látja a humort a halloweeni rémekben.

Jövő nyáron Annabelle!

A gonosz hazatér: megkezdődött az új Annabelle-film forgatása. A Démonok között-sorozat egyik legnépszerűbb szereplője egy baba volt: nem csoda, hogy saját sorozatot kapott, amelynek immár a harmadik része készül. Gary Dauberman író, aki Az apáca, az Az mindkét része és az előző Annabelle-filmek forgatókönyvéért is felel, ezúttal a rendezést is vállalta.
Az Ed és Lorraine Warren megtörtént kalandjai alapján készült horrorfilmek e leágazásában a démonológus pár végleg ki akarja vonni a forgalomból a minden gazdájára halát és szenvedést hozó babát, ezért hazaviszik, és megszentelt üveg mögé zárják abban a szobában, ahol a démonoktól megszabadított más tárgyakat is őrzik. De a gonosz erősebbnek bizonyul, és a babában rejlő ártó szellem a körülötte lévő többi más tárgyat is fellázítja. Új célpontjuk pedig a Warren házaspár tízéves lánya, Judy meg az ő barátai.
A filmben természetesen játszik a Warren házaspárt alakító Patrick Wilson és Vera Farmiga, a lányukat egy felkapott gyerekszínész, McKenna Grace alakítja, és a stáb minden tagja a James Wan-csapatból származik. Az operatőr legutóbb A gyászoló asszony átka, a látványtervező az Annabelle – Teremtés és Az apáca, a jelmeztervező az előző két Annabelle készítésében működött közre. Gyorsan kell dolgozniuk, mert bár a forgatás a héten kezdődött, a premier időpontját már ki is tűzték jövő júliusra.

Pókember: a forgatás vége

Pókember, most végre pihenhetsz egy kicsit! A tavalyi nagy sikerű Pókember – Hazatérés után nyáron már forgatták is a folytatást – bár hivatalos közlemény nem született róla, de a népszerű és közkedvelt szuperhőst megformáló Tom Holland insta-posztjai szerint e hét kedden egy New York-i helyszínen véget ért a munka. Pókember számára New York az otthon, eddig minden filmes kalandja ott játszódott, most azonban sokat utazott a stáb: forgattak Velencében, Londonban és Prágában is.
A történetet a filmesek szigorúan titokban akarják tartani, de annyi kiszivárgott, hogy Peter és haverjai iskolai kirándulásán kezdődik az új kaland – vagyis az európai helyszínek saját magukat fogják játszani. Az is biztosnak látszik, hogy az első rész összes fontos szereplője visszatér: Marisa Tomei lesz May néni, Micheal Keaton Keselyű, az osztálytársak között ott lesz Zendaya és a Hazatérés nagy felfedezettje, Jacob Batalon. Samuel L. Jackson természetesen Nick Fury jelmezében bukkan fel, az új főgonoszt, Mysteriót pedig Jake Gyllenhall játssza majd – aki Tobey Maguire lovasbalesete után majdnem Pókembernek is beugrott egyszer.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *