0

UIP hírlevél

Szokatlanul nagyot kaszálhat a Halloween

Most startol Észak-Amerikában a Halloween, amely a negyven évvel ezelőtti John Carpenter-féle klasszikus folytatása, figyelmen kívül hagyva az időközben gyártott féltucatnyi franchise-epizódot. A Universal stúdió szerényen 50 millió dollárra becsüli a nyitó hétvégi bevételt, szakértők azonban a 70 milliót sem tartják kizártnak a Variety szerint, tekintve, hogy a film csaknem 4000 vásznon kerül a közönség elé, és rendkívül jó az előzetes visszhangja. (A Rotten Tomatoes portálon 86 százalékon áll.)
A film alkotói mindenesetre borítékolják a sikert, a producer, Jason Blum már megemlítette, hogy készen állnak a folytatásra. Ezzel zárójelbe kerül az eredeti célkitűzés, miszerint a mostani Halloween zárja a sorozatot: valószínűleg inkább egy új széria kezdete.
A Halloweenben a klasszikus film immár hatvanéves hősnője (Jamie Lee Curtis) ismét szembesülni kénytelen Michael Myersszel, az elmebeteg gyilkossal, de most már lánya és unokája is életveszélybe kerül.

(Halloween – hazai bemutató: 2018. október 25.)

A film, amely nem tett be Blake Lively házasságának, meg a többi pletyka

Blake Lively immár hat éve él boldog házasságban Ryan Reynoldsszal, amit két gyermekük születése is megerősített. Mindez remek lehetőséget nyújt a magazinoknak, hogy közelgő válásukról tudósítsanak. Legutóbb a The Rhythm Section című thriller dublini forgatása alatt kürtölték szét, hogy mivel a két sztár a sok munka miatt szinte alig találkozik, a kapcsolatuknak lőttek. A pletykát közlő NW magazin sajnálatosan figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy Reynolds a két gyerekkel Dublinba költözött arra a pár hétre, amíg Lively ott forgatott.
A színésznő tavasszal a People magazinban hangsúlyozta, hogy a férjével mindig felváltva dolgoznak, hogy egyikük mindig ott lehessen a srácokkal a másik forgatásán. Ehhez képest az interjúval egy időben jelent meg az OK! magazinban, hogy közel a válásuk, mert számukra a karrier fontosabb, mint a család.
Reynolds tavaly a New York Timesnak adott interjújában elmondta, hogy gyakran pánikol különböző dolgok miatt. Erre azonnal lecsapott a Star magazin, történetet kanyarítva arról, hogy Lively nem bírja már férje állandó rohamait, és azzal fenyegeti, ha nem megy terápiába, elválik tőle.
A The Rhythm Section című thriller, amely megint csak nem tette tönkre Blake Lively házasságát, klasszikus bosszúdráma. Felrobbantanak egy repülőt, amelyen a színésznő karakterének családja utazott, s a gyászoló asszony elhatározza, felkutatja és megbünteti az elkövetőket. A férfi főszereplő Jude Law.

(The Rhythm Section – hazai bemutató: 2019. február 28.)

Perelnek Dwayne Johnson és Jason Statham közös filmje miatt

Neal Moritz producer beperelte a Universal stúdiót. Szerinte szóbeli megállapodás született arról, hogy ő lesz a Hobbs és Shaw című akciófilm vezető producere, ami nem valósult meg, miközben a produkció forgatása már megkezdődött. A periratban Moritz azt követeli, hogy vagy helyezzék vissza az őt megillető pozícióba a megfelelő javadalmazással, vagy a stúdió fizessen több tízmillió dollárt.
A Hobbs és Show a hihetetlen sikerű Halálos iramban-sorozat spinoffja, azaz olyan epizód, amely két karakter külön történetét meséli el. Moritzról tudni kell, hogy ő a széria atyja, minden epizódnak producere volt, és a következő két részt is ebben a minőségben jegyzi. Ezért fájlalhatja, hogy a Hobbs és Shaw-ból kitessékelték. Moritz azt állítja, hogy a stúdió ki is tiltotta a forgatás helyszínéről. A Universal egyelőre nem kommentálta az ügyet.
A Hobbs és Shaw-ban a sorozat két legnagyobb húzóneve, Dwayne Johnson és Jason Statham egyesíti erőit feltehetően egy újabb világ-összeesküvés ellen.
A Halálos iramban franchise eddigi nyolc epizódja másfél milliárd dolláros összbevételt ért el.

(Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

A majdnem-Bond is Taylor Swift kandúrja lesz

Idris Elba is csatlakozott a Macskák című musical filmadaptációjának színészcsapatához. Elbát egy ideig a következő James Bondkét tartották számon, mivel Daniel Craig öt filmre szóló mandátuma lejár, aztán kiderült: sem ő, sem a producerek nem rajonganak az ötletért. A Macskákban olyan nagy nevek lesznek a színész partnerei, mint Taylor Swift, az Oscar-jelölt Ian McKellen (A Gyűrűk Ura) és az Oscar-díjas Jennifer Hudson (Dreamgirls). A rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde), a producerek között pedig ott van Steven Spielberg és a musical szerzője, Andrew Lloyd Webber is. Úgy tűnik, ennyi húzónévvel bukni nem lehet.
Idris Elba jelenleg Dwayne Johnsonnal és Jason Stathammel forgatja a Hobbs és Shaw című akciófilmet, amely a Halálos iramban sorozat spinoffja.

(Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)
(Cats – hazai bemutató: 2019. december 19.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *