0

InterCom hírlevél

Ocean’s 8 – megvolt a premier

Kedd este New York egyszerre járatta csúcsra a show-, a film- és a divatipar örömeit. Az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (Ocean’s 8, hazai bemutató: június 21.) gálapremierjének fekete (!) szőnyegén minden idők legmenőbb női sztárcsapata vonult végig elképesztő ruháikban. Sandra Bullock Elie Saab, Cate Blanchett Missoni, Anne Hathaway Jean Paul Gaultier, Helene Bonham Carter Vivienne Westwood, Awkwafina Reem Acra, Sarah Paulson Prada és a résztvevők egyhangú véleménye szerint mindenkit elhomályosító Rihanna Givenchy ruhában lejtett végig a boldogan kiabáló rajongók sorfala között.
De ott volt a premieren James Corden, Gigi Hadid, Alexander Wang, Ezra Miller, Lily Aldrige, Adriana Lima, a Winklevoss-ikrek, Valentino, Anna Wintour és még sokan mások, szépek és/vagy híresek. A Glamour szerint máris kimondható, hogy ez volt 2018 legpompásabb premierje, mások szerint pedig még New York évente megrendezett, legpuccosabb eseményét, a Met Gálát is sikerült felülmúlnia – amiben persze az a fő pikantéria, hogy a laza thrillerben nyolc vagány nő éppen a Met Gálára csap le.

Ünneprontó haverok

Örül annak bárki, ha gyönyörűen megszervezett esküvőjére beront néhány jókedvű haver, mert fogócskáznak, és a vendégek között próbálnak elbújni a fogó elől? A legtöbbször valószínűleg nem, de a múlt vasárnap, amikor Miamiban a vőlegény tanújának beszéde közepén berontott egy az alkalomhoz egyáltalán nem öltözött figura, kiragadta a mikrofont a meghatott szónok kezéből, és lihegve búvóhelyet kért, senki sem haragudott. Sőt. Az ünnepélyes hangulatot ugyanis Jeremy Renner rontotta el, és a nyomában Ed Helms, Jon Hamm és Jake Johnson szaladt.
A színészek éppen a Haverok harca (Tag, hazai bemutató: július 5.) című filmjüket mutatták be miami újságíróknak, és ha már ott voltak, a gyakorlatban is szemléltették, hogy miről szól a filmjük: felnőttek által vívott, minden eszközt gátlástalanul megengedő fogócskáról…
Az ifjú Mr. és Mrs. Thompson nem haragudott a lagzijuk felforgatásáért, sőt, nagyon sok szelfi készült, Jake Johnson még azt is hozzá tette egy megosztott kép alatt: „kösz a potyapiát!”

(illusztráció)

Ami nem fagyaszt meg

Claire Foy messzire sodródott a Buckingham palotától. A The Crown sorozat, amelyben királynőt alakít, tette híressé, de igazi sztár valószínűleg most lesz, amikor Rooney Mara helyére lép a második A tetovált lány-filmben, az Ami nem öl meg-ben (Girl in the Spider’s Web, hazai bemutató: november). A forgatókönyv írója szerint, ez a sötét, kegyetlen thriller abban különbözik az első résztől, hogy már egyértelműen a tetovált, semmilyen szabálynak nem engedelmeskedő hacker, a férfiakon bosszút álló motoros csaj a főszereplő.
– Olyan helyre akartuk elvinni a nézőinket, ahol még sosem jártak, úgyhogy mi is olyan helyekre mentünk forgatni, ahol még sosem jártunk, és filmezni nagyon ritkán szoktak – mondta a filmről a Vaksötét-tel a nagyok ligájába bekerült rendező, Fede Alvarez. – Nem használtam trükköket, Claire tényleg mindent megcsinált, és végig nagyon fázott: de legalább a közönségnek nem kell elutaznia az északi vadonba… mi szenvedtünk helyettük.

A kamera előtt és mögött: Clint Eastwood

4 nappal a 88. születésnapja után Clint Eastwood új film forgatásába kezdett. A sokszorosan filmtörténeti jelentőségű, fáradhatatlan művész ráadásul nemcsak rendez, hanem játszik is a Warner Bros. produkciójában készülő The Mule című filmben. A partnerei között van Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Alison Eastwood (aki a filmben is Eastwood lányát játssza), Taissa Farmiga és Ignacio Serricchio.
Eastwood valóban nem találhatott volna jobb figurát saját magánál a szerepre. A filmben bevétel nélkül maradt öreg férfit alakít, aki új munkát szerez: egyszerűen autókáznia kell – de tudták kívül egy mexikói drogkartell futárjává válik. Útját egyszerre kíséri figyelemmel a banda embere és egy a rendőrség kábítószer elleni osztályának makacs zsaruja (ő lesz Bradley Cooper). És persze, az öreg sem olyan ártatlan balek, mint amilyennek mindenki hiszi…
Eastwood utoljára 2008-ban, a Gran Torino készítése során játszott és rendezett egyszerre: akkoriban azt nyilatkozta, hogy már nem akar színészi feladatot vállalni, de ha talál valami igazán jó és fontos szerepet, akkor persze még meggondolja magát. Úgy látszik, Nick Schenk, a Gran Torino írója új forgatókönyvét ilyennek érezte…

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *