10

Solo: Egy Star Wars-történet (kibeszélő)

Pörög a stukker, villan a mosoly? Életre kelt a legenda (fiatal)kora?
Sistergő kapufa vagy (ön)gólvonalról való hősies mentés a Solo-film?
Remélhetőleg lesz kritika, addig itt SPOILERkedhetünk.

10 komment

 1. Alapvetően szerintem rendben volt a film, főleg az után a nagy kálvária után, amit a rendezőcsere jelenthetett.
  Nem egy nagy film, főleg nem mérhető a régiekhez, de azért a Disney éra eddig négy filmje közül a VII. és VIII. részeket szerintem simán veri.
  Ez legalább nem akar sokat markolni, miközben semmiről sem szól, hanem az a minimum sztori, amit akartak elég jól előadják.
  A szereplők közül jó volt Han alakítója, meg Lando-é, a többiek inkább átlagos, semmilyenek voltak.
  A látvány egészen jó, külön tetszett, hogy milyen sok részlet játszódott az ilyenkor még makulátlan Ezeréves Sólyomban. Jó volt látni ezeket.
  Nagy hülyeség nincs benne – talán a bárban a dalolászás nem tetszett csak igazán, de az meg alig fél perces, így nem gond. A múltidézés egészen jól sikerült, nem lett ciki, igaz, Darth Maul kicsit furcsa volt afféle mesterként, annak így nem volt olyan sok értelme, de így nyitva hagyták a kaput a folytatások előtt és segíti időben is elhelyezni ezt a részt a Star Wars időrendjében. (Magyarul, ez itt a legkorábbi SW-rész valaha??? Legalábbis az időrendjét tekintve.)

  A zene szerintem jól volt használva és tényleg jó volt a főszereplő, egyetlen dolgot róhatunk fel neki, hogy fizikailag nem olyan, mint Ford volt, de hát ez meg adottság, nem tehetség kérdése. De amúgy néhányszor jól hozta a csibészes stílusát.

  Szerintem egy mozit megér, 6,5/10 mondjuk.

 2. Egyetértek! Szerintem is jobb lett a 7-8-nál! Engem Lando droid-csaja idegesített, de nagyon. Kész felüdülés volt számomra, mikor végre ‘megromlott’. Érdekes kérdések fogalmazódtak meg bennem a moziból kifelé menet: Maul mi a herét keres ott? Vagy harminc év telik el Maul halála és a Solo film történései között… A másik Corelia. Köztudottan (legalábbis eddig) lázadó beállítottságú bolygó, igen ütős hajógyárakkal. Erre akármerre néz az ember, ISD-ket, TIE alkatrészeket lát a díszletek között. Nekem ez elég furcsa volt. Jól szórakoztam egyebkent, a Falcon-t élmény volt nézni! A story is el egy. Színészekkel sem volt semmi baj. Zene is hangulatos. Jöhet mégegyszer! Szinkronnal is kíváncsi vagyok, milyen. 7/10

 3. Egyébként, ahogy végiggondoltam az időrendet, nincs is itt olyan hatalmas nagy hiba:
  Mert mondjuk az első rész idején Anakin kb. 8 éves, amikor pedig jön az Új remény, akkor kb. 20-22, azaz mondjuk 14 év van a két film között. Ami stimmelhet is, mert Han Solo ebben mondjuk 20-21 éves, akkor 14 évvel később pont okés, mert akkor volt Ford nagyjából 35 éves, amikor azt bemutatták.
  Szóval, DM lehet épp az I. rész eseményei előtt közvetlenül jelenhetett meg ebben.

  • Ó, totál hülyeséget írtam. 😀

   Szóval, Anakint és Luke-ot összemostam. Bocs.
   Akkor meg nem stimmel a film sehogy sem. Mert Darth Maul ekkorra már rég halott kellett volna legyen. Akkor nem értem.

   • Darth Maul a klónok háborúja animációs sorozatban támadt fel és kapott robot végtagokat.
    A Lázadok sorozatban, ami 5 évvel Az Új Remény előtt játszódik az Öreg Ben a Tatooinon végez vele.

 4. SzSz

  Köszönöm, nem tudtam. És össze is kavartam a dolgokat rendesen. Akkor így már érthető.

 5. Eddig az év meglepetése a film. Az élő példa mikor nem kell a kritikusokra hallgatni, hanem ami érdekel fogod magad, és elmész.
  Baromi jól szórakoztam egy-két tényleg emlékezetes jelenet mellett.

 6. Ron Howard korrekten összerakta, stimmel a kaland, a zene és a hangulat is, de az alapötlet érdektelen: sokkal vagányabbat is ki lehetett volna hozni belőle.
  SPOILER: Maul mit keresett a végén?… Értem én, hogy a rajzfilmben “újraélesztették”, de ezt átemelni…

  • Meglepő volt számomra. Mondjuk a sorozatban pont az ő szálát éreztem erőltetettnek, hogy visszatért, de itt valahogy jól összefonták a karakter háttérsztoriját,hogy miért van ott ahol.

   Igen kicsit nekem is fura volt meg is lepődtem, de ettől függetlenül nem rontott az élményen. Átemelni meg átemelhetik mert a kánon része a sorozat szóval ilyen téren nem lehet belekötni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *