0

InterCom hírlevél

Spielberg, a 10 milliárdos

Egyszerre két oka is van a mozirajongóknak arra, hogy Steven Spielberg-et ünnepeljék. A legendás rendező a héten olyan rekordot ért el, amilyet rajta kívül még soha, senkinek nem sikerült: ő a világon az első filmes, akinek a művei összesen több mint 10 milliárd (!) dollár bevételt hoztak – az elképesztő eredmény eléréséhez az összefonódó virtuális és valódi világban játszódó kalandos sci-fi, a Ready Player One világsikere adta meg az utolsó lökést.
És Spielberg nem áll meg: a héten bejelentették, hogy nekilát első DC Comics-filmjének, a Blackhawk-nak. Márpedig ha ő forgat, akkor valószínűleg rögtön forradalmasítja is a képregényfilm műfaját: olyasmit hoz majd létre, amilyet előtte senki. Ezt ígéri az is, hogy Spielberg nemcsak producere, hanem rendezője is lesz a filmnek, és régi munkatársával, több Jurrasic Park, valamint az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága írójával, David Koepp-pel dolgozik majd együtt. A történet nagyon jól passzol a legendás rendezőhöz, ugyanis a második világháború különleges pilótacsapatáról szól, amelyet egy titokzatos és különleges férfi, a címszereplő Blackhawk vezet őrült bevetésekre.

Arnett és a kutyák

Will Arnett viccelni szeret. A kanadai színész egy újságíróval beszélgetve nemrégiben azt mondta, hogy bár minden műfajban kipróbálta már magát, egyre inkább úgy érzi, a nevettetésnél nincs fontosabb a világon – és mint színésznek az az egyetlen dolga, hogy jó kedvű produkciókat segítsen még viccesebbé tenni.
Arnett rajongói biztosan örömmel hallják, hogy nem kell kivárniuk, míg végre elkészül a színész legendás sorozata, az Arrested Development (Az ítélet: család) régóta előkészület alatt álló moziváltozata. Ugyanis főszerepet vállalt a Kutyaparádé (Show Dogs, hazai bemutató: június 14.) című családi vígjátékban, amelyben egy nem túl okos zsarut játszik, aki egy tapasztalt szimat, egy rottweiler segítségével old meg egy bonyolult, állatcsempészési ügyet.
– A fiaim imádják a kutyákat, és már az is nagyon bejött nekik, amikor Elmo és Big Bird oldalán láttak a tévében – mondta Arnett. – Azóta tisztelnek egy kicsit. Remélem, ha elviszem őket a Kutyaparádé premierjére, és ott egy csomó kutya között látnak hülyülni, akkor végre elfogadják, hogy én vagyok az alfahím… amire egyelőre egyébként nincs sok esély.

Washington színpadon és akcióban

Számtalan nagy filmszínész beadta a derekát, és visszatért a tévéhez: Will Smith-től Adam Sandler-ig sokan döntöttek az utóbbi időben úgy, hogy a mozinál fontosabbak számukra a tévés produkciók. De Denzel Washington másképpen gondolkodik. A kilencvenes évek óta nem állt tévékamera elé, és bár nagy a kísértés, kitart. A legutóbbi idényben egy főszereplőknek járó Oscar-díj jelölés is őt igazolta, és a következő filmje, A védelmező 2. (The Equalizer 2, hazai bemutató: augusztus 16.) pedig valószínűleg a magas nézőszámmal bizonyítja majd ugyanezt. Ráadásul van, amit Washington még a filmnél is többre tart. A múlt héten a Broadwayn megtartották egy amerikai klasszikus, Eugene O’Neil Eljő a jeges című darabja a premierjét, amelyben Washington játssza a főszerepet.
– Színházban kezdtem a pályámat, és majd egyszer ott is szeretném befejezni – nyilatkozta a kétszeres Oscar-díjas sztár. – A színészetet élőben lehet a legjobban megtanulni. Amit a filmezésbe beleviszek, azt is színházban tanultam. Játszottam már O’Neill-t, és A védelmezőben is felhasználom, amit az ő segítségével értettem meg.
A négy évvel ezelőtt bemutatott A védelmező több mint 192 millió dollárt hozott, Denzel Washington és a rendező Antoine Fuqua nagy sikere lett: nem csoda, hogy pályájuk során először mindketten elvállalták egy folytatás elkészítését.

Harley Quinn rendezője

Harley Quinn csapatot toboroz. Az Igazság Ligája legizgalmasabb tagja a képregényekben összefogott már Katanával, Batgirllel, Macskanővel és Poison Ivyal, de hogy a Warner Bros. új képregényfilmjében kik lesznek a harcostársai, azt még teljes titok övezi.
Néhány fontos részlet azonban máris egyértelmű. A legfontosabb ezek közül az, hogy az őrült, és őrült szexi gyilkos, Joker élete egyetlen szerelmének szerepét ismét Margot Robbie játssza majd. Sőt, a producerek talán a rendezőt is megtalálták – és ha igazak a hírek, akkor nagyon bátran választottak. Az új szuperhősfilmet állítólag a Kínában született, Hongkongban és az Egyesült Államokban nevelkedett Cathy Yan-ra akarják bízni. A fiatal rendezőnő eddig egyetlen nagyjátékfilmet rendezett, az Sanghajban játszódik és kínai nyelvű – és nagy sikert aratott a legutóbbi Sundance Fesztivál nemzetközi versenyprogramjában. Yan, már akkor is azt nyilatkozta, hogy legközelebb angol nyelven szeretne forgatni. Úgy tűnik, hogy ez a terve valóra válhat: méghozzá hatalmas költségvetéssel, egy nagyon nagy film formájában, amelyet az egész világon számtalan rajongó vár türelmetlenül.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *