0

23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Az alábbi sajtóközleményt kaptuk, köszönet érte.

titanic01

Már csak pár napot kell várni, és megkezdődik a független filmek budapesti ünnepe, a Titanic filmfesztivál. A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmek tíz napon át lesznek megnézhetők az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38as
hajón. A fesztivál befutófilmjét Bucsi Réka készítette a díjnyertes LOVE egy részletének felhasználásával.
A Titanicon amerikai függetleneket, kortárs témákkal, de kosztümös, történelmi eseményekkel is foglalkozó ázsiai filmeket, borzongató horror-és kísértettörténeteket és dokumentumfilmes blokkot is láthat a filmszerető közönség, míg a versenyprogramban a legújabb filmművészet legjava versenyez a Titanic fődíjáért.
A fesztiválon mutatkozik be Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmje, és Bucsi Réka díjnyertes animációja, a LOVE is látható lesz. Mindkét magyar alkotásnak az idei Berlinalén volt a világpremierje. A Liliom ösvény egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató LOVE egyik klipjéből készült a fesztivál befutófilmje is, amelyet az interneten is meg lehet nézni:

 
Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke.

A Titanic teljes programja megtalálható a fesztivál katalógusában.

A Titanic vetítései és eseményei április 7. és 16. között lesznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin, Toldi és Sugár moziban, valamint az A38 Hajón. Jegyek elővételben már kaphatók a mozik pénztáraiban.

http://titanicfilmfest.hu

https://www.facebook.com/titanicfilmfest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *