1

InterCom hírlevél

intercom

Kalóz a fekete misén (16)

Egy kegyetlen gengszterfőnök nem lehet egyúttal bohó kalózvezér is. Sajnos. Scott Cooper – a Fekete mise (Black Mass, már a mozikban) – rendezőjének nyolcéves lánya, Stella kénytelen volt megtanulni a leckét. A kislány ugyanis A Karib-tenger kalózai-nak nagy rajongója, és nagyon imponált neki, hogy az apukája Jack Sparrow-val dolgozik. Ám amikor apja végre magával vitte a forgatásra, és bemutatta a hősnek, a kislány sírva fakadt.

Hiszen nem a kalózt találta, hanem a dél-bostoni maffia kegyetlen főnökét. Johnny Depp hideglelősen kék kontaktlencséje, sárgított foga, ritkásra nyírt, hátrafésült haja – mind az izgalmas film kegyetlen antihőséhez tartozott már: ezek a kellékek talán Golden Globe-ot és Oscar-t hoznak a színésznek, de a kislányt halálra rémisztették.

– Láttam, hogy szegény mennyire elhűl – mesélte egy nem régi interjúban Depp. – Először én is majdnem úgy megrémültem, mint ő. Mit csinálok majd a rendező síró gyerekével? De azután megszólaltam Jack Sparrow hangján: és láttam, hogy minden gyorsan rendbe jön. Megértette, hogy a kalózvezér valamiért álruhában van: maffiafőnöknek öltözött…

IC Press

0jd

Joy – mindenben az első (12E)

Az egyre jobban beinduló díj-szezon egyik legtöbbet emlegetett darabja biztosan David O. Russell új filmje, a Joy (Joy, hazai bemutató: 2015. december 31.) lesz. A Napos oldal és az Amerikai botrány után zsinórban ez lehet a rendező harmadik nagy díjhozó filmje, és sok más szempontból is újrázás: hiszen ismét Jennifer Lawrence valamint Bradley Cooper a főszereplő (ők is megint díjesélyesek) sőt, Robert De Niro is visszatért a csapatba.

De az első vetítések utáni közönségtalálkozókon a rendező azt is elárulta, mi mindenben első számára a film: például még sosem volt női főhőse. És ez még semmi. Ahogy a rendező mondta: Lawrence az első női szereplője, aki nem bolond.

– Nincs is ennél merészebb – nyilatkozta Russell. – Mertünk Jennifer Lawrence-ből normálist csinálni, és megmutatni, hogy milyen különleges dolog a normalitás.

A nézők azt is megtudták, hogy e film kedvéért született meg a színésznő szupersztár első mozis duettje: a férjét játszó Edgar Ramirez-zel énekli el a Something Stupid-ot, bár előtte hosszan veszekedett a rendezővel, hogy megússza.

– Aznap volt valami vírusfertőzésem, utáltam az egészet, féltem, hogy éneklés közben elhányom magam – emlékezett Jennifer Lawrence a közönségtalálkozón. – De végül is, örülök, hogy belementem.

IC Press

0jl

A szingli nem fogyózik (BA)

Ki hitte volna, hogy Kristen Wiig dilis szobatársnője a 2011-es Koszorúslányok-ból öt év alatt hollywoodi őslakos lesz, és egy nagy költségvetésű, vad női vígjáték főszereplője?

Rebel Wilson bebizonyítja, hogy lehet rá számítani: a Hogyan legyünk szinglik? (How to Be Single, hazai bemutató: 2016. február) egyik legfőbb erőssége az ő elsöprő pofátlansága: ahogy kitanítja frissen szakított, csinos barátnőjét a szingliség apró titkaira, azt tanítani kellene.

A színésznő a Cosmpolitan angliai kiadásának januári címlaplánya – pedig nem pont olyan alkatú, mint a címlaplányok általában.

– Jó dolog másnak lenni, mint a többiek – nyilatkozta erről a színésznő. – Amikor először besétáltam az ügynökömhöz, megrémült. Azután azt mondta: „hát, ilyen lány még tényleg nincs nálunk.” – és még aznap szerződtetett.

Bár nemrégiben nyilvánosan összecsapott a Kardashian-családdal, azt mondja, nem akar a szépekkel versengeni, és örül, hogy olyan, amilyen. Aki megnézi a Hogyan legyünk szinglik?-et biztos egyetért vele: és felhagy a felesleges fogyókúrázással.

IC Press

0rwk

Alien – az új trilógia? (BA)

Ridley Scott őszintén sajnálja, de nem rendezi meg a Szárnyas fejvadász régóta várt folytatását. Szeretné, de nem teheti: ugyanis az Alien új részével van elfoglalva.

– Mindenképpen azt akartuk, hogy készüljön el az új Szárnyas fejvadász – nyilatkozta a rendező, aki legutóbbi filmjével, a Mentőexpedíció-val (The Martian) is hatalmas sikert aratott. – Ami egyszer meg van már írva, azzal jobb nem várni. El kellett engednem. Rossz érzés, de ez van.

A forgatást Denis Villeneuve irányítja majd. A 78 éves Scott azonban nem pihenni akar az így kivívott szabad idejében.

– Nem megyek nyugdíjba! – jelentette ki a Screen újságírójának. – Mit csináljak, egész nap sétáltassak kutyát? Szeretem a kutyámat, de napi fél óra elég belőle.

Az új Alien-film ott kezdődik majd, ahol a Prometheus befejeződött, és akár egy Alien eredet-trilógia első darabja is lehet.

IC Press

0prom

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *