3

Vígjátékok 2015-ben

Na, lássuk, hogy milyen filmeken nevetgélhetnénk idén.

Évek óta beszélnek és beszélnek az Argo folytatásról. Azonban idén véget ért a szócséplés, összeszedték a forgatáshoz szükséges összeget, illetve színészeket és belevágtak a folytatásba. Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt (Bán János) visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje (Nagypál Gábor) fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiek mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi megoldja okosban.

argo2forgatas3

Mindenki kedvenc tengeri szivacsa újabb egészestés filmben bizonyíthat. 2004-ben már kipróbálta magát a vásznakon, akkor 140 millió dollárt szedett össze. Ezúttal Spongyabob néhány ismerősével a mi világunkba került át és egy kalózzal kerül összetűzésbe. A SpongyaBob: Ki a vízből (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water) február 12-én kerül a filmszínházakba.

spongyabob

Vince Vaughn ismét vígjátékkal próbálja támadni rekeszizmainkat. Vajon sikerül megnevettetnie? A színész egy csőd szélén álló céget irányít, két beosztottjával (Tom Wilkinson és Dave Franco) Európába utazik, hogy megkösse élete üzletét. Először csak egy átlagos útnak és tárgyalásnak látszott, de ennél sokkal nehezebb lesz számára az ügy. Sienna Miller, James Marsden és Nick Frost is az Unfinished Business szereplőgárdát erősítette.

Will Ferrell egy befektetési bank vezetőjét alakítja a Keményítőkúrában (Get Hard), akit megvádolnak és elítélnek egy olyan tettért, amit nem követett el. 30 napot kell lehúznia egy olyan börtönben, ahova csak a kőkemény bűnözőket szokták küldeni. Mivel még van néhány nap még hátravan a büntetése megkezdéséig, így megkéri azt a fickót (Kevin Hart), aki az autóját szokta mosni, hogy készítse fel a nehéz napokra.

gethard

Bill Murray egy padlón lévő zenei menedzsert formálhat meg Rock the Kasbah filmben, aki utolsó, megmaradt ügyfelével Afganisztánba utazik koncertezni. Azonban elveszik, nincs pénze, se útlevele, öröm az ürömben, hogy találkozik egy rendkívüli énekhanggal rendelkező fiatal lánnyal. Ő kíséri vissza Kabulba, ahol a MegaSztár helyi versenyében, a The Afghan Starban próbál bizonyítani.

rockthekasbah1

2012-ben szépen hozott a konyhára a Tökéletes hang (Pitch Perfect), éppen ezért belevágtak a következő részbe is. A rendezést Elizabeth Banks vállalta be, a színésznő volt az első producere. Anna Kendrick és Rebel Wilson állnak a középpontban, az általuk vezetett a capella csapat egy versenyt szeretne megnyerni.

tokeleteshang2

Kevin Hart alakítja Jimmy-t a Bérhaverokban (The Wedding Ringer), aki afféle esküvőszervező céget vezet. Ha a férjjelöltnek nincs olyan barátja, aki vigyorogna oldalán, akkor Jimmyhez kell fordulni. Josh Gad formálja meg Doug-ot, aki szintén esküvőre készül és igénybe venné Jimmy szolgálatait, csakhogy a leendő férj azt szeretné, ha 9 násznagya lenne.

A Törtetők (Entourage) természetesen Vincent Chase-re és jó barátaira fókuszál. Vince rendezői debütálására készül, 100 millió dollárból forgatna, amelyért Ari kezeskedik. De a büdzsé kissé elszáll úgy 50 millió dollárral. Larsen McCredle texasi milliárdoshoz és fia ugyan besegít, de hozzáteszik, ha a film bukik, akkor Ari rosszabbul jár, mint a Hindenburg.

hyde

Jared Hess vezényletével készül a korábban Loomis Fargo, jelenleg Masterminds címre hallgató produkció. A középpontban egy páncélautókkal foglalkozó cég éjjeliőre áll, aki minden idők legnagyobb bankrablását tervezgeti. Owen Wilson, Jason Sudeikis és Kristen Wiig neve olvasható a stáblistán.

Mark Strong alakítja az egyik főszerepet a Grimsby akció-vígjátéban, amelyben egy brit ügynököt játszik. Régóta nem látott focihuligán testvérével kénytelen együtt menekülni, sajnos egyelőre nem derült ki, hogy miért kötik fel a nyúlcipőt. Sacha Baron Cohen Phil Johnstonnal közösen találta ki a történetet, el is adták a Paramountnak, de a stúdió végül lemondott a lehetőségről, így kerül a tervezet a Sonyhoz. Cohen nem csak a forgatókönyvön hagyta rajta a keze nyomát, de ő fogja eljátszani Strong testvérét.

grimsby

Kevin James és Nick Bakay megírták A pláza ásza 2 (Paul Blart Mall Cop 2) forgatókönyvet, még szép, hogy Adam Sandler bevállalta a producerkedést, a rendezői székbe Andy Fickmant ültették a rendezői székbe. James karaktere a Biztonsági Őr Expora megy Las Vegasba lányával. Azonban egy agyas bűnöző rafinált rablást tervel ki az Ocean’s Eleven stílusában. Egyszerre szeretné kirámolni az összes kaszinót.

A Disney mindig is tudta, hogy mi kell a tini lányoknak és srácoknak, olykor kifejezetten számukra készítenek filmeket. A High School Musical is főleg a célcsoportnak tetszett, a többi korosztály az arcát kaparta. Ezúttal a The Duff vígjátékkal rukkoltak elő, amiben a stúdió ügyeletes sztárja, Bella Thorne játssza az egyik főszerepet. Természetesen a gimiben játszódik a történet. A West Bank Story rövidfilmért Oscart kapó Ari Sandel dirigált a forgatáson.

duff

Anne Hathaway formálja meg Jules Ostent, a hölgy egy online divatlap alapítója és egy közösségi program keretein belül a céghez kerül a Robert De Niro által játszott Ben Whittaker gyakornokként. A The Internt Nancy Myers rendezi.

intern
Seth MacFarlane mozifilmje pénzügyileg eléggé szépen teljesített a piáló-füvező-csajozó plüssmacit a nézők is kedvelték. A rendező belevághatott a Ted 2-be, amelyben Mark Wahlberg ugyan benne lesz, de Mila Kunis kimarad. Egyelőre nem tudni a konkrét sztorit. Wahlberg barátnőjét Amanda Seyfried alakíthatja, Morgan Freeman egy híres polgárjogi ügyvédet formálhat meg.

ted2

Robert De Niro és Zac Efron lesznek a Dirty Grandpa vígjáték főszereplői. A tárgyalások nagyon kezdeti szakaszban járnak, de ha mindenben sikerül megegyezni, akkor a veterán színész egy hadsereg nyugalmazott tisztjét alakíthatja. A kissé perverz férfi ráveszi az épp nősülés előtt álló unokáját (Efron) utazzanak el Floridába egy kicsit kikapcsolódni. Szerinte nem a megfelelő nő kezét kérte el és az út közben szeretné meggyőzni arról, hogy mégse rendezze meg az esküvőt.

Zack Cooper a nagyvárosból vidékre költözik, majd a tini srác gyorsan megismerkedik a szomszéd lánnyal, Hannah-val. Neki pedig egy egészen rejtélyes és furcsa apja van, R.L. Stine-nak hívják, a Goosebumps könyvek írója. Hamarosan az is kiderül, hogy miért viselkedik olyan különösen a férfi. A regényekben leírt lények ugyanis igaziak és Stine megpróbálja azokat könyveiben tartani.

goosbumps

Judd Apatow ismét beállt a kamera mögé, Trainwreckben Amy Schumer és Bill Hader játsszák a főszerepet. Habár a vígjáték csak jövőre érkezik, de itt egy kép a forgatásról, ami bizonyára nem csak egy véletlenül ellőtt fotó. Schumer írta a forgatókönyvet is, karaktere szeretné sínre tenni életét.

trainwreck

Hatalmas siker volt a Magic Mike és nem lepődött meg senki, amikor bejelentették a folytatást. Steven Soderbergh Greg Jacobsnak adta át a rendezés lehetőségét és a forgatás nemrég el is startolt. Channing Tatum újra ledobálhatja magáról a gönceit, Soderbergh ezúttal csak a háttérben dolgozik és közzétett egy képet a forgatásról. Sehol egy kockahas.  2015 július 1-jén érkezik a Magic Mike XXL.

magicmike

A Tina Fey és Amy Poehler által játszott testvérár tudomására jut, hogy gyerekkori házukat eladták. De mielőtt még az új tulaj beköltözne még tartanak egy utolsó nagy partit az ingatlanban. James Brolin, Maya Rudolph, John Leguizamo és a pankrátorsztár John Cena is felbukkan a  Sistersben.

sisters

Év végén befut az Alvin és a mókusok 4. Randy Mayem Singer lesz a felelős a forgatókönyvért. Walt Beckert bízták meg a rendezéssel. Sztori nem ismert.

A Bajos csajok (Mean Girls) spin offja is készülőben, Jennifer Anistonra bízták a Mean Moms főszerepét. Sean Anders és John Morris körmölte le a forgatókönyvet, Beth McCarthy-Miller pedig beleült a rendezői székbe. Aniston alakítja azt az édesanyját, aki a kertvárosban éli minednnapjait. Elvileg 2015-ben mutatják be, de a forgatás még el sem kezdődött.

John Francis Daley és Jonathan Goldstein a Förtelmes főnökök folytatása után írták meg a Családi vakáció (Vacation) folytatását/rebootját.  1983-ban készült el a Családi vakáció Chevy Chase főszereplésével, majd még háromszor mehettek el nyaralni. A reboot ötlete 2009-ben merült fel, majd kiderült, hogy mégis inkább folytatásként kell tekinteni rá. Legutóbb még úgy volt, hogy Griswoldék fia lesz a főszereplő, Chase és Beverly D’Angelo felbukkanására is számíthattunk volna egy cameo erejéig.

vacation

Paul Feig rendező megint együtt dolgozhatott Melissa McCarthy-val. A Spy kém-vígjátékban a színésznő alakítja Susan Coopert, a CIA elemzőjét, aki kénytelen terepre menni és beépülni a fegyverkereskedők közé és megakadályozzon egy globális katasztrófát. Jude Law, Jason Statham és 50 Cent is a fedélzeten van.

Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé elkényelmesedett sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence az egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa – Nagy Tóbiás  (Kiss Ádám). Tamás – ahelyett, hogy szembenézne önmagával – úgy hiszi, minden bajának Tóbiás és Vigéc, (Eszenyi Enikő) közös menedzserük az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölé kerekedjék. Próbálkozásai rendre balul sülnek el, s míg mi nevetünk szerencsétlenkedésein, Tamás egyre nagyobb slamasztikába kerül. A Dumapárbaj előzetese

3 komment

  1. Hali.
    Csak észrevétel, de szerintem a filmkritikák, vagy leirások kezdődhetnének úgy, hogy először a film cimét irod le, és csak aztán a többi rizsát! Sokszor azt se tudja az ember, hogy melyik nyomorult filmről irsz, csak azt, hogy talán jó, ráadásul némelyiknél csak a szinészeket, és a rendezőt, meg azoknak valamilyen sztoriját irod le, mást nem. Na meg, esetleg a film cimét véletlenül….
    Bocs a negativ hangnemért, de sajnos nem először járok ezen az oldalon, és SAJNOS mindig ugyanazzal a problémával találom szembe magam!
    Köszöntem, Peti voltam!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *