23

Star Wars – Az ébredő Erő előzetes

starwarsmagyarcimMost akkor akart George Lucas egy harmadik trilógiát vagy nem akart? Néha úgy látszott, hogy maga sem tudta, hogy mit beszélt korábban. Amikor a Disney megvette tőle birodalmát nem rejtetté k véka alá, hogy további Star Wars filmeket szeretnének. 2015-től kezdve minden évben jönne egy újabb, két folytatás közé beékelnek egy spin off produkciót.

A forgatókönyvet Michael Arndtra bízták és temérdek rendezőt szóba hoztak a rendezéssel kapcsolatban. Végül 2013 elején bejelentették, hogy J.J. Abrams-t szerződtették le. Bár a direktor aggodalmát fejezte ki, hogy nem áll elég idő a rendelkezésére és jobban örült volna, ha 2016-ben vágott volna bele a forgatásba. Ám a Disney nem akart túl sokat szöszölni, de annyiban engedett, hogy nyár helyett télre csúsztatta a premiert. És még az sem veszélyeztette decemberi premiert, hogy Harrison Ford balesetet szenvedett a forgatáson.

Az először kijött trilógia főbb szereplői visszatérnek, de a középpontban John Boyega és Daisy Ridley fognak állni.

23 komment

 1. Na remélem végre emberként mutatják be a troopereket és nem egy rakás összevissza lövöldöző gyökérként!

 2. Gyerekek mikor megláttam a feka rohamosztagost azt hittem ez egy poén amit mindenki bevett. Aztán a hangok, mag a falon mindent helyre tet.
  Ó de messze van még.

 3. Megvettek kilora….en 10 evesen meg iskolAI mozivetitesen lathattm a Jedit….19 evesen a Baljos arnyakat…most pedig mar csak 1 ev…;)

 4. Jó-jó, de a fekete gyerek nagyon nem tetszik így erre a két másodpercre, főleg, hogy ő az első élő szereplő a teaserben.

  Amúgy a hangulatot hozza.

 5. Nem értem mi a baj a fekete sráccal? Szerintem ez egy tök jó húzás volt, hogy vele kezdik. Meg az SW amúgy is a különböző bőrszínű kinézetű emberek/lények gyűjtőhelye. Tökéletesen illett a koncepcióba, amit ez az univerzum képvisel.

  Más kérdés, hogy milyen lesz a kész film, mert az előzetesekből ítélni sosem szabad(na).

 6. Sokan fikázzák, de nem volt ez olyan rossz. 🙂
  Nekem is bejött! Viszont két kérdés:
  Ki(k) lesz(nek) akkor főszereplők? Itt arra gondolok főleg, hogy Jedi szerepet ki fog játszani…
  Az a “motoros” csaj ki?

 7. Túl sok felesleges CGI! ez mi volt? hol vannak a makett repülők? ez így kevés.. most komolyan az egész úgy nézett ki, mint egy nagyon jól sikerült fanmade valami… elején stormtrooper alatt mi az már az a probe droid hang? Úgy látszik ez a film már nem nekem készül, hanem a 10 éves tiniknek, akiknek a CGI az isten… ez nagyon műnek hatott.. a falcon az mi volt? nincs súlya, nincs ott CGI bullshit! nem győzött meg a teaser.. egyáltalán nem…

 8. Remélem nem mutatják egyenként a troopereket, de ha fogják is a feka nyilván nem az. Amúgy ennél semmitmondóbb nem is lehetett volna az előzetes.

 9. Milyen makettek? Miről beszélsz? 2014 van! 😀
  77 ben ha lett volna CGI azzal készült volna akkor is. Jó hogy nem meg kellett volna építeni a Falcont, meg az X-winget a valóságban hogy ne CGI kelljen hozzá.
  Nem értem a fanyalgókat komolyan. 1 év van a filmig, nem rég zárult le a forgatás, mégis mit vártak az emberek? Majd jó ha nyáron lesz normális előzetes, vagy még később. Csoda, hogy ennyit összekaptak gyorsan. Egyébként nagyon hangulatos. Már most komolyabbnak tűnik mint az előzmény trilógia.

  • Látszik, hogy közöd sincs az EREDETI trilógiához! a pactical FX tette olyanná, amilyen! mennyi idős vagy? 14-16? én moziban láttam az eredeti trilógiát is a 80-as években, szóval nekem ne akard megmagyarázni,hogy mi a filmkészítés! A CGI megöli a filmeket.. nézd meg itt a falcont.. súlytalan.. nincs tömege, nincs ott.. érzed, hogy csak egy számítógép grafika, mintha egy játékot néznél! Az árnyékok nem valósak, az egész élettelen.. majd nézd meg a klasszikus trilógiát! erőteljes árnyékok, többpontos valós megvilágítás.. sokkal kontrasztosabb, élőbb a falcon – mivel valóban megcsinálták és úgy forgattak vele.. Ha szerinted 2014-ben gáz makettekkel forgatni, akkor semmit sem értesz a filmkészítés igazi mivoltáról! Az, hogy isteníted a teljesen felesleges és gagyi CGI-t azzal csak magadat járatod le. Az, hogy ennek a korosztályak a CGI a minden azt bizonyítja, hogy semmihez sem értenek, képtelenek megalkotni a valóságban az álmaikat.. csupán hamis fényekkel, hamis valóságérzettel megpróbálni modellezni azt… Most komolyan szerinted ez a falcon repülés jól nézett ki? igazából sajnállak, hogy nem találkoztál még a filmkészítés igazi nagyjaival, akik makettekkel érték el az illuziót, meg mate paintinggel és practical fx tömegével! Ma már bárki készít egy ilyen falcon animációt! DE egy igazi modellt, majd megtervezett fényeket, hozzáfestett hátteret, összefényképezést CSAK azok tudnak készíteni, akik igazán tehetségesek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *