18

Ridley Scott teljesen más Alient mutat be a Prometheus 2-ben

alien23Ridley Scott legutóbb arról beszélt, hogy nem lesz Xenomorph a Prometheus 2-ben, most pedig elárulta, hogy egy minden eddigitől különböző alient fognak bemutatni.

„A folytatás teljesen más lesz. Kivágjuk belőle az isteneket, a sárkányokat és az ehhez hasonló szarságokat. Főbe lövöm magam, ha meglátok még egy sárkányt. Elég volt belőlük. Az alien ugye eredetileg egy sárkány, egy kőkemény bestia. És ez az idegen lény valószínűleg a filmtörténelem legfélelmetesebb szörnyeinek egyike. A következő rész vége felé egy teljesen új kinézetű alient fogok bemutatni.”

18 komment

 1. Szerintem nincs is szükség Xenomorphokra, azok kaptak már 6 filmet is, már unalmasak. Ideje új lényeket bemutatni.

 2. A Prometheus volt az egyetlen, ami túl tudott lépni a sablonossá vált alien mítoszon. Szerintem ez továbbra is jó hír, hogy újítani akar.

 3. Szar vagy Ridley, már semmit sem hiszünk el neked.
  Az első két film klasszikus, a harmadik határeset, onnantól sajna odab@sztak a frenchise-nak. Aztán ez a szerencsétlen rátett még egy szaros lapáttal…

 4. Sajnos ez tényleg visszavonhatatlanul meghülyült. Végül is csak az Alien franchiseról beszélünk, ugyan minek bele alien?? Ez lenne a pozitív megújulás? Ne röhögtessetek már! Legközelebb azt is kitaláljátok nekem, hogy a James Bond franchise is jó lenne James Bond nélkül.
  Ez hihetetlen komolyan mondom.
  Annyi ziccer van még az alienekben, hogy hihetetlen. Egyszer letámadhatna egy horda, egy komplett emberi kolóniát ÉLŐBEN, vagy elmehetnének egy bolygóra, amit már eleve elleptek a xenomorpok. Vagy ott van az is, hogy megfertőződhetne maga a Föld. (Normálisan, nem úgy, mint az AVP2-ben). Vagy egyszerűen elsüthetnék, hogy hadsereg veti be őket valami háborúban, és onnan szabadul el a pokol. És ez csak ami kapásból eszembe jut. Egy rohadt jó Alien vs Predator filmmel is lógnak még.
  Ha meg Scottnak elege van az alienekből, akkor hagyja a picsába az egészet, és csináljon saját ötletből filmet, mint Cameron, vagy Nolan. Erre még Roland Emmerich is képes.

  Imádkozom, hogy a Blade Runner 2-ből ne legyen semmi.

  • Évekkel ezelőtt Scott azt mondta, hogy boldogan visszatérne a franchise-hoz, hogy helyretegye. E helyett inkább sci-fit akar csinálni. Oké, de akkor már eleve nem kellett volna az alien mézesmadzagot elhúzni.

 5. Ootman szívemből beszél. Nekem is mindig ez jut eszembe az Alien meg a Terminátor franchise-nál is. A technika adott lenne már nagyon régóta hozzá, hogy egy nagy csatát bemutassanak az alien vs. ember, vagy robotok vs. ember. De jó is lenne!

 6. Az első rész nálam nem része az Alien univerzumnak. Egy semmi, egy nulla. Scott saját magát köpte szembe azzal, hogy a Space Jockey-t lebutította egy törpe szkafanderré. A benne levő lény meg kigyúrt “ember” gyakorlatilag. Ha annyira újítani akart miért nem merte bevállalni, hogy igen is léteznek azok a baromi nagy ormányos lények, mint idegen faj. És akkor most a 2. részt lehetett volna rájuk építeni, az ő bolygójukra. Nos, nem így lesz. Még jobban meggyalázza majd az univerzumot.
  Azt már csak csendben jegyzem meg, ha az Exodust is elrontotta, akkor nálam végleg elvágta magát az öreg.

 7. Az első három rész nálam az etalon, mint a legtöbb esetben! (Die Hard, Terminator, Star Wars) Illetve ott vannak a teljesen elba*ott remake-ek (Total Recall, Robocop). A Prometheus nekem még mindig fele-fele arányban áll. Tényleg kicsit nem normális az öreg, de kíváncsi vagyok mit hoz ki az új részből.

 8. Lehet itt rinyálni, de mindenki megfogja nézni, mert az ember ilyen, kíváncsi természet. És Ridley-t lehet szidni, de ha belefog valamibe az általában jól sül el. Pl: idén jön a bibliai Mózes filmmel és biztos nem fogja elszúrni, mint Aronofsky Noét, az milyen volt emberek, transformers sziklák építették a bárkát… 😀 Azért ennyire Ridley sem sötét. Lehet egy olyan lényt fog most bemutatni, hogy tátva marad a szánk 😉

  • RS utolsó rendben lévő filmje szerintem a 2003-as Trükkös fiúk volt, előtte is, utána is súlyos buktákkal. Miért épp most jönne meg az esze?

   • Mennyei királyság? Amerikai gengszter? Azért azok is oké voltak. Bár teljesen mindegy, így is lesznek sokan akiket megoszt Ridley munkássága, mint ahogy a Prometheusz is, de az biztos, hogy akik negatívat írnak róla, azok is megnézik 🙂 Pár mellé fogása szerintem is volt a rendezőnek, de a Prometheusz az minőségi sci-fi a számomra, már csak azért is mert jó sci-fi ritka sajnos..

    • Mindkettőt tisztes középszernek tartom, és már látszanak rajtuk az elhatalmasodó gigantománia első jelei. Scottnak régen volt stílusa, eleganciája, ez mára – főleg a Robin Hooddal és a Prometheusszal – teljesen eltűnt. S félek, hogy a Mózes-filmje is ugyanilyen kacat lesz.

     • Hát igen, én meg PJ-vel vagyok így. Gyűrűk ura I. Megismételhetetlen dark fantasy. Hobbit? Középszerű látvány orgia. Sok rendező tényleg letér az ösvényről, sajnos…

 9. Na de várjál! Azt mondja, hogy a film végén mutatja be ezt az új lényt! Akkor a következő film 80%-át is átunatkozzuk, mint a Prométheust?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *