3

Stephen Kingnek tetszett a Végítélet forgatókönyve

vegitletStephen King műveiből sok-sok sorozat és film született és a jövőben is várható több adaptáció. Josh Boone nehéz feladatot kapott, az ezer oldalas Végítéletet (The Stand) kellett átültetnie forgatókönyv formába. A Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars) alkotója a Collider oldalnak árulta el, hogy elkészült a szkripttel és King is kedvelte.

„Úgy egy hónappal ezelőtt fejeztem be a forgatókönyvet. Stephen King odavolt érte. Szerintem ez az első szkript, amivel megkeresték és rábólintott. A film a könyv cselekményét öleli fel. 3 órás lesz. Csodálatos munka volt. Eléggé otthonosan mozgok a King regények között, hiszen az eltelt évek alatt sokat és sokszor elolvastam, így mondhatni igazán kellemes érzés volt, hogy az egyik művét adaptálhattam. Rengeteg nagyszerű történetet adott ki kezei közül. A Végítélet pedig nem az a könyv, ahol a mozi kedvéért át kellene alakítani a sztorit. Teljesen filmszerűen ír és a karaktereket is körülírta. Nem igazán kellett változtatni.” – mondta Boone. A forgatás leghamarabb tavasszal indulhatna el. Jelenleg a büdzsét szeretnék véglegesíteni, de már találkozott néhány szóba jöhető színésszel.

A történet egy súlyos járvány után játszódik, az emberiség nagy része meghalt. Túlélők egy csoportja egy öreg nénihez csapódnak, a maradék pedig egy sötét embert, Randall Flagget keresnek.

3 komment

  1. Nekem nagyon tetszett a könyv és a film is. Persze sok mindent kihagytak a filmből,de így is nagyon élvezhető volt.

    Kíváncsian várom ezt az új változatot.

  2. Furcsállanám, hogy egy 3 órás, epikus King filmre zöld utat adna a stúdió. Ha jól emlékszem, Affleck is próbálkozott az adaptációval (sok mással együtt), nem sok sikerrel. Azért szurkolok, mert a könyv nagyon erős, és megérdemel már egy tisztességes feldolgozást.

    • Affleck nem azért mondta vissza, mert nem tudta volna megcsinálni, hanem azért, mert ott volt a Gone Girl, majd a Batman v Superman. Ő is mondta, hogy nagyon elfoglalt. Scott Cooper viszont már kreatív nézetkülönbségek miatt dobta be a törülközőt. És mivel Boone egy hónapja kész a szkripttel valószínűleg a stúdiótól mondták volna, hogy menjen a francba a három órájával együtt. Szóval reménykedjünk:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *