14

Nem sietős a Tűzgyűrű 2

tn_1tuzgyuruAmerikában csúnyán megbukott a Tűzgyűrű (Pacific Rim), de a nemzetközi színtéren, különösen Kínában szépen helytállt a sci-fi. Szó volt róla, hogy esetleg lesz folytatás, de sejthető volt, hogy a gigaköltségvetésű film hazai csalódást keltő eredményei miatt nem sietnek a következő résszel.  Kínában közel 112 millió dollárt kasszíroztak vele. Így naivan arra gondolhatnánk ha már az alapok megvannak, akkor kevesebb összegből, némi kínai pénz bevonásával nem lenne gond, ha összehozná a Tűzgyűrű 2-t. Sajnos A Legendary vezére, Thomas Tull az I Am Rougue oldalnak adott interjúban arról beszélt, hogy nekik nem igazán sietős a folytatás.

“Guillermo elég közel áll hozzánk, jelenleg a Crimson Peaket forgatja nálunk. A Tűzgyűrű több, mint 400 millió dollárt hozott a mozikban, ami némileg alulmúlta az elvárásainkat, de még így is jobban teljesített, mint sok más film.” – kezdte Tull, megemlítette, hogy DVD-n és Blu-rayen szépen termelt a sci-fi és merchandise-ból befolyt összeggel is elégedett voltak Majd így folytatta. „Egyelőre nem csináljuk meg a folytatát, de Guillermoval beszélünk a lehetőségekről. Ha kitalálnának egy nagyszerű történetet és a be tudná vállalni a rendezést nem kizárt, hogy megcsináljuk. De most még nem tudok semmi hivatalosat mondani az ügyben.”

Érdekes, mivel del Toro korábban azt mondta, hogy örömmel bevállalná a Tűzgyűrű 2-t és már a bemutató előtt belevágott a forgatókönyv megírásába.

14 komment

 1. Nem is baj. Nincs rá szükség. Egyrészt egy folytatás nem tudna ujjat mutatni az első részhez képest, se több, se változatosabb nem lehetne. Másrészt a történet lezárult az első részben, megvolt a happiend, az emberiség győzött. Meg aztán a filmben minden jager megsemmisült, és kettő kivételével minden yager pilóta meghalt. Szomorú (és kegyeletsértés) lenne ha mindez a semmiért lett volna, ha ez a sok jó ember azért halt meg, hogy csak egy kis haladékot vásároljanak az emberiségnek.

 2. Először is szeretném lezögezni, hogy a Pacific Rim nem jó film, de szerethető. CGI-t ennyire jól még nem csináltak meg. Bizony, hogy lehetne változatosabb. Például minden harc sötétben volt esőben, vagy víz alatt. Tehát már azzal változatosabb lenne, ha betolnának nappali csatát. Nem zárult le a történet, mert a szörnyek visszajöhetnek, gondolhatod, hogy nem az egész bolygó robbant fel. Minden jaeger megsemmisült, de képzeld lehet helyettük újakat építeni. Meghalt minden jaeger pilóta, de képzeld, lehet újakat kiképezni. Apám, az utolsó mondatod miatt menj ki fuss 3 kört a Margit szigeten és szállj mélyen magadba: nem tudunk ám olyan esetről a történelemből, amikor sokan hősiesen meghaltak és csak haladékot kaptunk a következő támadásig. Nem, ilyen még sose volt.

 3. Nem volt rossz film, de jó sem.. Pl. a vicceskedő matematikus csávó a fenének kellett bele..inkább idegesítő volt csak. Az ilyen filmeknek arról kéne szólnia, hogy bazi nagy robotok szétzúznak bazi nagy szörnyeket. Itt meg nem ezen volt a hangsúly..tú lsok volt a felesleges körítés, drámázás, stb. Nem csoda, hogy nem siettetik a folytatást. Teljesen érthető.

 4. Szerintem jó film volt, de én sem annyira szeretnék ennek egy folytatást. Tök fölösleges. Szerintem szépen beintettünk az idegeneknek a végén.
  Engem az éjszakai csaták egyáltalán nem zavartak, nekem jó volt ez így. Egyébként volt benne nappali is, híradó adásokban pl, meg amikor a japán lány varangyozik egyet… Mako, ha jól emlékszem. Driftnél jól előjöttek az emlékek az ezredesről, nappali csatában.

 5. Én is beállok akkor a sorba: nem volt közepesnél jobb a film sajna, túl hosszan taglalták a dögunalmas drámát. Viszont. Maga a sztoriban talán még puskapor. De basszus mekkora hülye volt Guillermo(melyik a vezetékneve, tud valaki spanyolul?) amikor nem elpasszolta a hobbitokat. Nagyot vesztett rajta (ő is és mindenki).

 6. Szóval, szerintem (mondom, szerintem) a Pacific Rim az utóbbi idők egyik legjobb óriás szörnyes/robotos filmje.
  Imádtam azt, hogy nincs benne a Transformers-es gyerekes poénkodás, vagy legalábbis nagyon kevés. Del Toro papa odafigyelt olyan jelentéktelennek tűnő részletekre is, hogy a rokonok (apa-fiú, két testvér) hasonlítsanak egymásra. Arra is, hogy a háttér megfelelően elnyűtt, kopott, elhasználódott legyen, ám mégis látszódjon rajta az erő, és a funkció.
  A látványvilága egyszerűen tökéletes, ahogy előttem is írva vagyon, ennyire jó CGI nagyon ritka, dehát megint csak annyi, hogy Del Toro…
  A történet nincs túlbonyolítva (hálistennek), maga GDT nyilatkozza a blu-ray extrákon, hogy nem is akart mást, mint egy tipikus zsánerfilmet, egy ódát a klasszikus óriásszörny filmekhez. A szereplők meg azért jók, mert egyetlen unalomig ismert hollywoodi nagyágyú sincs benne. Mindenki ismerős valahonnan, de mégis… Én elhiszem nekik, hogy ők azok, akiket játszanak.
  Én ezt a filmet már háromszor végignéztem (nyugi, a Taxisofőr-t és a Szárnyas Fejvadász-t, stb. ennél is többször, szóval nem csak ilyeneket nézek ám… 😀 ), és fogom még párszor. Kell az ilyen.
  Vegytiszta szórakoztatás. És ebből még akárhány részt el tudnék bámulni…

 7. egy kalap **** volt az első is, már boccs, úgyhogy nyugodtan pihentetni lehetne az ötletet még 1-2 évtizedig 🙂

 8. érdekes módon a kard csak a történet háromnegyedénél került elő a jágerekből…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *