5

A Beverly Hills-i zsaru olyan lett volna, mint a Cobra, ha Stallone csinálja

stallonecobraA Deadline oldal készített Jerry Bruckheimerrel egy nagyobb lélegzetű interjút (angolul tudók itt elolvashatják). A beszélgetés során kiderült, hogy amikor a producer a Beverly Hills-i zsarut próbálták megvalósítani majdnem Sylvester Stallone lett a főszereplő, mégpedig azért, mert a Paramount így akarta. Ám szerencsére Stallone úgy átírta a forgatókönyvet, hogy a költségek miatt a stúdió megriadt és inkább belementek, hogy Eddie Murphy-vel forgassák le a filmet. Mi pedig így két klasszikussal is gazdagabbak lettünk.

“Elmentünk a Paramounthoz és jeleztük, hogy Eddie-t akarjuk főszerepére. Már náluk volt a forgatókönyv, odavoltak érte és akarták a filmet. De volt egy pay or play (akkor is megkapja az illető a jussát, ha rajta kívülálló dolgok miatt nem készül el a produkció vagy kirakják a szűrét a filmből) szerződésük Sylvester Stallone-nal. Nem akarták, hogy egyszerűen csak elsétáljon a pénzükkel. Mi mondtuk, hogy szeretjük Sly-t, de a szkript kifejezetten Eddie-nek állna jól, habár ő ekkor még nem is tudta, hogy vele szeretnénk forgatni. Azonban mégis belementünk, írják meg a csekkeket és legyen úgy, ahogy ők akarják. Találkoztunk Sly-jal, aki elmondta, hogy majd ő majd átírja a saját elgondolásai alapján a sztorit. Rábólintottunk, oké, csinálja csak. Amikor elkészült kiderült, hogy rettenetesen drága lenne a megvalósítása. Autósüldözésekkel és ehhez hasonló jelenetekkel pakolta tele a forgatókönyvet. Barry Diller ekkor azt mondta: ‘Na álljunk csak meg egy pillanatra. Mi egyáltalán nem akarunk ekkora összeget költeni a filmre.’ Szóval megkérdezte tőlünk, hogy mi kit látnánk szívesen a főszerepben Sly helyett. Mi erre azt feleltük, hogy Eddie Murphy-t, de azt már nem tettük hozzá, hogy eredetileg is rá gondoltunk. ‘Nagyszerű, gyerünk, forgassuk le vele’ lelkesedett Barry. Visszapasszolta Slynak a szkriptjét, aki mindezt felhasználta a Cobra akciófilmjéhez. Tehát ilyen lett volna a Beverly Hills-i zsaru is, ha Sly-jal készül el. Mi pedig összehoztuk Eddie-vel a filmet. A fejesek viszont úgy gondolták, hogy nem vagyunk normálisak, hiszen ez volt az első alkalom, hogy teljes egészében egy afro-amerikaira bíztak egy stúdiófilmet. Meg is mondták, hogy őrültek vagyunk, hogy ennyi pénzt el merünk költeni egy olyan filmre, ahol csakis Eddie áll a középpontban.”

 

 

5 komment

  1. Én éppen mostanában tartok Sly napokat, eddig a Cobra, a Lock Up, és a Get Carter volt meg. Egyik se jobb semmivel se az Escape Planhez képest, szóval nem a nosztalgia miatt jó film ez. Még sort kerítek hamarosan a Daylightra, meg az Assasinsra is.

  2. Sly:Rambó? Az egy buzi. Amúgy is jó filmjei vannak.
    Az új filmek, hogy nem kötnek le ennyire?! Azért mert rengeteg film modoros nincs káromkodás cigi pia. Hanem hígfos az van meg nyál. El lehetne képzelni a Halálos fegyvert, Tango és Cash-t, vagy a Swarci féle Kommandót mai köntösben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *