18

20 éve szakadt félbe a Kacsamesék

kacsamesekRégebben még nem kismillió csatorna között választhattunk, ha leültünk tévézni. Volt MTV 1 és volt MTV 2! Vasárnaponként a fiatalok a Walt Disney bemutatja műsor miatt ültek le a képernyő elé, mondhatni ekkoriban ezt minden gyerek és tini ezt nézte. A Kacsamesék és a Csipet csapat újabb epizódját nézhettük meg, illetve a kettő közé ékelve egy élőszereplős sorozatot (Ausztrál expressz, Zorró, Nehéz napok a Föld nevű bolygón, Kalóz Jack 100 élete).

1993 december 12-én éppen Dagobert bácsi legújabb kalandját követhettük, amikor minden előzetes figyelmeztetés nélkül félbeszakadt a műsor. A rajzfilm helyett egy zenekar zendített rá Chopin Gyászindulójára, nekünk persze fogalmunk sem volt róla, hogy mi történhetett. Később bejelentették, hogy Elhunyt Antall József miniszerelnök.

A megszakításra egy egész generáció emlékszik és másnap az iskolában tanítás előtt mindenki arról beszélt, hogy a bejelentést követően legalább leadhatták volna a Kacsamesékből kimaradt perceket.

18 komment

  1. Én abszolút nem emlékszem erre, hogy félbeszakadt a Kacsamesék, pedig néztem mindig. (Vagy ezek szerint akkor majdnem mindig…)

  2. Mekkora nagy eszük volt akkoriban is. Egy gyerekműsort félbeszakítani politikai szarság miatt, gondolom minden gyerek vágta hogy miről van szó…

    • Félre ne érts, nem akarok belemenni pártpolitizálásba, de azért azt “politikai szarságnak” nevezni, amikor bejelentik a hivatalban lévő miniszterelnök halálát, kicsit durva… Én is gyerek voltam, nem különösebben érdekelt a politika, de én simán átéreztem a pillanat súlyát, és azt is, hogy emellett az akármilyen mese jelentősége azonnal eltörpül.

  3. Én akkor még csak 1 éves voltam ezért nem emlékszem… de később amikor néztem a meséket ezek voltak a kedvenceim.

  4. de szerettem a Nehéz napok..-at meg a Kalóz Jacket!!
    A kalózost leadták végig? Vagy csak felnőttem közben és már nem érdekelt? 🙂
    Most meg iskerestem a Kalóz Jacket, hát azért meglepett, hogy egy gyerekműsor minden része azzal kezdődött, hogy felakasztják a főhőst. Erre nem is emlékeztem..

    • Úgy rémlik, hogy pár rész ment le. Biztos a morgoncok időközben elvitték a többi epizódot:)

  5. Úgy emlékszem rá mintha csak tegnap történt volna, pedig csak 10 voltam…. és nagyon pipa azokban a percekben, az egész vasárnapomat elszurták :).

  6. Azóta sem tudom, hogy végződött az a bizonyos epizód. Félbe hagyni egy történetet és ezt gyerekfejjel megélni, borzasztó. 😛

  7. 5 éves voltam akkor és nem emlékszem ilyesmire, pedig nagy kedvencem volt. Bár amikor rossz voltam, büntetésből nem nézhettem tévét, így nekem akár az egész rész is kimaradhatott 😀 Cudar idők voltak… 😀

  8. Ó, ha a képen látható epizód alatt történt a megszakítás, akkor az A gonosz bálna, és Dagobert bácsi épp azt óbégatja eszeveszetten, hogy “Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat”, a “fagylaltomat” szót pedig nem sokkal később a “vagyonomat” szó váltja fel, mert fagyirakománynak álcázva próbálta meg átszállítani a pénzét a tengeren. 😀 imádtam ezt a részt! Talán egy éve még fenn volt egy csomó rész a YouTube-on magyarul, aztán valamiért letörölték mind. 🙁

  9. Bezzeg az angolok.

    “A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Miki egér rajzfilmet szakítottak félbe azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. Hat év múlva aztán akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, pontosan attól a ponttól, ahol abbahagyták.”

  10. 7 éves voltam mikor ment és igen, Dagobert bácsi az asztalon ugrálva kiabálta, hogy egy tengeri szörny felfalta a vagyonomat/fagylaltomat, utána a 3 kiskacsa mondja, hogy “fogjuk le” utána sokáig MTV felirat és a gyászzene, bő 10 perc után, jött Boross Péter (hóbagoly kinézettel egy barna íróasztal mögött ülve) és mondta el mi van.

    Azt mondták később, hogy a megszakítást elrendelték majd megvárták, ameddig átsétál a parlamentből a TV székházba, annyi idő alatt végig is mehetett volna az a rész. Akkoriban hétfő délelőtt ismételték mindig a Walt Disney blokkot, sokan nem is jöttek iskolába, igazolták a szülők nekik azt a napot, hogy megnézhessék, nekem sajna nem, de volt videónk, be volt állítva felvételre, de az ismétlés is elmaradt, sőt a következő héten sem adták le újra azt az epizódot, állítólag később valamikor leadták, de nekem az kimaradt, 2004 körül viszont leadta az RTL Klub akkor megnéztem ill. a Youtube-ra is feltették azóta, megnézheti, aki akarja (A gonosz bálna az epizód címe).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *