11

Ilyen lesz a Die Hard 6?

diehardJobb lenne nem birizgálni a Die Hard franchise-t, a legutóbbi rész nem csak hogy nem érdemli meg a címét, de még akciófilmnek is béna volt. De a név szépen eladta a produkciót, 304 millió dollárt gyűjtött össze a mozikban, érhető, hogy a stúdió újabb részt akar.

A Die Hardest munkacímen futó projekt történetének kibontását Ben Trebilcookra bízták, az író a WhatCulture-nak elárult egy-két részletet. A Nakatomi Corporation Tokióba invitálja John McClane-t az egykori túszdráma 30. évfordulójára, az elnyűhetetlen zsaru 36 ember életét mentette meg három évtizeddel ezelőtt. Trebilcook szerint a hatodik felvonás lesz a franchise Rocky Balboája. Hangulatában inkább a Gyilkos napra (Rising Sun) fog hasonlítani.

Kiderült az is, hogy ezúttal nem lesz társa McClane-nek, ez az ő saját kalandja, egyedül, morogva fogja megoldani a nehézségeket. Nem egy haver akció-vígjátékot képzelt el, senki ne számítson egy Halálos fegyver (Lethal Weapon) vagy Jackie Chan-szerű alkotásra. Ezen felül Trebilcook megemlítette, hogy ezzel lezárul a franchise, nem lesz több felvonás.

A forgatókönyvben Samuel L. Jackson is feltűnik, de csak egy kisebb szerepet kap. Az élet mindig drágában Jackson játszotta Zeust, az oldalán rohangálhatott New Yorkban McClane. Apropó, McClane: a karaktert nyugdíjazták, kiégett, piszok fáradt, kiégett. A filmben nem lesz sérthetetlen, ő nem egy James Bond, több sebet is beszerez a játékidő alatt.

11 komment

  1. Pont a 3. rész van nálam az első helyen az összes Die hard film közül. Az valahogy nagyon jóra sikeredett. Aztán az első és az összes többi sehol sincs…

  2. A 4-5 teljesen felesleges és szar volt, a harmadik résszel teljes volt a trilógia. Ha annyira ragaszkodnak a 6-hoz, akkor könyörgöm kukázzák elő John McTiernant, talán ő tudna kezdeni vele valamit.

    • Egyetértek. Ha már McClane felesége és lánya, gyerekei nem lehetnek benne a moziban, legalább McTiernan-t kerítsék elő valahonnan a végtisztesség végett. Volt róla szó pedig hogy Bonnie Bedelia visszatér a 4be v az 5be, végül ismeretlen okokból elvetették a lehetőséget.

  3. Asszem a magyar címfordítók már ezerszer elátkozták a 25 évvel ezelőtti kollégáikat :D, meg a folytatásokkal leállni nem tudó stúdiót. Még eddig csak-csak megoldották a fordítást, de a 6.-nak mit adnak, bele se merek gondolni. Szerintem jobb, ha meghagyják azt, hogy Die Hard, úgyis mindenki úgy emlegette mindig is, még a régiekre se mondtuk azt soha, hogy Drágán add… vagy Még drágább… stb. Az 5.-et nem tudtam megnézni, szörnyű volt. A negyedik nem volt vészes, de már az se volt Die Hard-színvonal. Már csak a Rambo és Fast and Furious-effektusban bízhatunk (a sokadik rész újra jó film lesz).

  4. Nekem nagyon tetszett mindegyik rész, a die hard legnagyobb rajongója vagyok, és akinek nem tetszettek azok gondolkozzanak azon, hogy melyik a jó akciófilm. Mert szerintem a die hard filmeket egyiksem körözi le. A négy és az öt szerintem nagyon leértékelt, amit nem nagyon értek, mert tele volt jó jelenetekel,akciódús, és szerintem a történet elfogatható. Tehát mielőtt leszaroznák tessenek szivesek gondolkodni, hogy végülis ebben a filmben mi volt a szar?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *