0

InterCom hírlevél

0intercom

A szellemvilág mestere

Kell, hogy tényleg létezzenek titokzatos, természetfölötti erők. Máskülönben James Wan rendező, a horror-műfaj megújítója és vadonatúj sikerembere nem tudna folyton csodát tenni a filmjeivel. A Fűrész-sorozat elindítója, 1 millió dollárból készítette az Insidious – A gonosz háza (hazai bemutató: október 31.) című horrorja előzményfilmjét 2011-ben és a bevétel megközelítette a 100 millió dollárt. Maga a hátborzongató Insidious – A gonosz háza (16) már majd 5 millió dolláros költségvetéssel büszkélkedhet, és pillanatnyilag szintén majd 90 millió dollár bevételt halmozott fel – pedig számos országban, köztük Magyarországon még hátra van a premier. A két film között gyártott Démonok közt (The Conjuring, már a mozikban) 20 millió dolláros produkciós költségből csinált több mint 137 millió dollárt…

Wan, a természetfeletti rejtélyek és az izgalomkeltés igazi mestere szerény fiatalember, aki nem látja magát mágusnak.

– Nem viccelem el, amit mondani akarok, és sejtem, hogyan kell adagolni a váratlan helyzeteket és a fordulatokat – nyilatkozta, amikor egy újságíró arra kérte, árulj el, mi a sikerei titka. de azért, a biztonság kedvéért hozzátette –: és az is lehet, hogy a szellemvilágból segít valaki. Ha ez így van, előbb-utóbb róla is fogok filmet készíteni…

IC Press

A fasírt nem piskóta

A hihetetlen sikerű Gravitáció bemutatója után a rendező, Alfonso Cuarón egyik híressé vált nyilatkoztában azt mondta, a következő évtizedben csak olyan filmet szeretne készíteni, amelyen nyugodtan sétálnak, ülnek vagy állnak a szereplők – úgy érzi, egy életre elege lett a lebegő színészekből… bármilyen nagy sikert hozott is neki a csillagközi térben súlytalankodó Sandra Bullock és George Clooney.

És valószínűleg nem beszélt zöldségeket. E mondatairól ugyanis egy kollégájának, Cody Cameron-nak is van véleménye. A régi animációs szakember rendezte ugyanis a Derült égből fasírt 2. – A második fogás (Cloudy with a Chance of Meatballs 2, hazai bemutató: október 31.) című őrült animációs vígjátékot.

– A rendezés tényleg olyan, mintha sprintelni kéne hosszútávon – mondta Cody Cameron. – Megértem, hogy Alfonso egy ideig nem akar lebegést látni, de akkor mit szóljak én? Az elmúlt három évben ételszobrokat gyártottam a hátsó kertemben, sajtburgerpókot formáztam gyurmából, beszélő uborkákkal álmodtam, és már a gyerekem is azt kérdezi, hogy tényleg minden dinnyének van-e ormánya. Nagy buli volt a Derült égből fasírt 2. – A második fogás (6) kifőzése, de én most biztosan egy éhezőművészről szeretnék legközelebb filmet készíteni.

IC Press

Phillips kapitány fogyózik

Tom Hanks kis körszakállal, szemüvegben küzd a kalózok ellen új filmjében, a Phillips kapitány-ban (Captain Phillips, hazai bemutató: november 7.), amely sokak szerint új Oscar-díjat hozhat a színésznek. A szomáli kalózok által elfoglalt teherhajó igaz történetét feldolgozó izgalmas film bemutatója kapcsán Hanks sokat nyilatkozik mostanában, és David Letterman-nak azt is elárulta, hogy a közeljövőben alaposan meg fog változni: de ezúttal nem egy szerep miatt. Nemrégiben diagnosztizált cukorbetegsége kényszeríti rá, hogy alapos fogyókúrába fogjon.

– Az orvosom azt mondta, ha igazán egészséges szeretnék maradni, vissza kell nyernem a középiskolai súlyomat – mesélte a színész a műsorvezetőnek. – Nem hiszem, hogy sikerülni fog: akkoriban max. 45 kiló voltam… És a Phillips kapitány (16) kedvéért fel is szedtem valamennyit: egy girnyó nem játszhat bátor tengerészt…

IC Press

Liam Neeson akcióban

Liam Neeson mostanában egyre többet verekszik, lő és menekül: és úgy tűnik, élvezi, hogy 60 fölött fokozatosan főfoglalkozású akciósztár válik belőle. A héten New Yorkban forgatni kezdte új filmjét, a Run All Night-ot, melyben Ed Harris, Nick Nolte, Common, Vincent D’Onorfio és Joel Kinnaman a partnere. A rendezői székben Jauma Collet-Serra ül – Neeson vele készítette a hitchcocki Az ismeretlen férfi-t is.

A hivatásos bűnözők világában játszódó sztori főszerepében Neeson brooklyni bérgyilkost alakít, aki sötét múltjának árnyaival küzd. Amikor azonban a fia veszélybe kerül, újra pisztolyt ragad, és még régi társaival is szembefordul. Az egyetlen éjszaka alatt játszódó, sok rohanást, bujkálást, lövöldözést és átverést hozó filmet Brooklyn és Queens utcáin rögzíti a stáb.

A filmet a Warner Bros. gyártja, a premiernek még nincs kitűzve az időpontja, de 2014 vége felé már a mozikba kerülhet.

IC Press

0ran

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *