6

Mi lesz az Alkonyat színészeivel?

Azt gondolná az ember, hogy az Alkonyat-szerű kasszarobbantó gépezetekben játszó színészek karrierje hatalmast lökést kap a hatalmas siker hatására. Pedig ez nem így van, gondoljunk csak a Harry Potter 3 főszereplőjére, egyedül talán csak Daniel Radcliffe-nek sikerült az áttörés. És mi vár Kristen Stewart és társaira a Hajnalhasadás után?

Stewart már Bella szerepének bevállalása előtt is ismert volt, ellavírozgatott a műfajok között, nagyjából korrekt sikerrel. Jodie Foster lányát játszhatta a Pánikszobában, láthattuk A hírnök horrorban, a Zathura sci-fiben, a Jéghideg otthon thrillerben és A nők hálójában drámában. Sajnos az Alkonyat filmek között bemutatott Adventureland nem kapott nagy figyelmet és elhasalt a Runaways és a Mallory szerint a világ dráma is. Szerencsére becsúszott a Hófehér és a vadász, amelynek közel 400 milliós eredményével elégedett volt a stúdió és a híresztelések ellenére a folytatásban is benne lesz. A közeljövőben egyelőre ráér, Ben Affleckkel romantikázhatna a Focusban, de a forgatás kezdete nem ismert. Legutóbb arról lehetett hallani, hogy elhappolta a mostanság eléggé elfoglalt Jennifer Lawrence elől a Lie Down In Darkness dráma főszerepét is, Scott Cooper több éve próbálja tető alá hozni a produkciót. Az imdb-n már nem szerepel a tervezet, lehet, hogy végképp jégre került.

Robert Pattinson inkább a drámára ment rá, méghozzá elég erősen, azonban az Alkonyat rajongói cserben hagyták, ami nem meglepő, hisz egyiknek sem az Edward-kedvelők célközönsége. A szerelmes vámpír megformálása előtt jobbára tévéfilmekben játszott, bekerült a Harry Potter és a tűz serlegébe, illetve a Lorca és Daliban magát Salvador Dalit testesíthette meg. Az Alkonyat után is inkább a komolyabb oldalát próbálta mutatni, de az Emlékezz rám poszt 9/11 film keveseket érdekelt, a Cosmopolis és a Bel Ami művekre meg együttesen nem költöttek 1 millió dollárt a mozinézők Amerikában. Egyedül a Vizet az elefántnak cirkuszos romantikus alkotás produkált jobb eredményt. Mit hoz a jövő? Emberünk két thrillert is bevállalt, a Hold On Me-ben Carey Mulligannel eszel ki egy emberrablást, míg a Mission: Blacklistben Oszama Bin Ladenre vadászhat. Majd a David Michôd rendezésében készülő The Roverben lesz látható, amelynek története a közeljövőben játszódik az ausztrál sivatagban és afféle western-dráma lesz. Leszerződött a Werner Herzog nevével fémjelzett Gertrude Bell életrajzi filmre, a Queen of Destertre és ismét együtt dolgozhat David Cronenberggel a Maps of Starsban, ami a Hollywoodi életet mutatná be, bizonyára a rendező egyedi látásmódja szerint. Temérdek projekt, de melyik lesz jó és miből lesz siker?

Taylor Lautnernek szép jövőt jósoltak, ő pedig akciósztár szeretett volna lenni. Más részről pedig gyorsan el akarhatta feledtetni a Cápalány és Lávasrác kalandjai 3D-s rettenetet. Azonban az Elhurcolva már a rajtnál beragadt, a kritikusok élvezettel döngölték földbe John Singleton rendezését, jogosan. A gyatra eredmények láttán gyorsan bezárultak Lautner előtt az addig nyitva álló, hívogató ajtók. A Nagyfiúk 2-ben még felbukkan, de a Stretch Armstrongban nem ő lesz a főszereplő és a Michael Bay produceri felügyelete alatt formálódó Dávid és Góliátból kitették a szűrét (Dwayne Johnson lesz Góliát), ráadásul az Incarceron sci-fi fantasy kapcsán sem emlegetik a nevét. Egyedül a Tracers akcióból lehet valami, amiben egy biciklis futárt formálhat meg, de a Premium Rush buktája után még az is előfordulhat, hogy a producereknek mégsem kell a film. A produkciót egyébként Daniel Benmayor rendezi, tőle esetleg a Paintball akciófilmet láthattátok, de már az előzetes is szörnyűséges volt.

Nézzünk néhány mellékszereplőt:

Kellan Lutz tévéfilmekben kezdett, majd bekerült a 90210 és a Gyilkos megszállás sorozatokba, láthattuk a Felvéve vígjátékban és a Szalagavató horrorban. Az Alkonyat filmek között 2011-ben forgatta le a Warrior’s Heart filmet, amiben Ashley Greene-vel romantikázhatott, de a produkció szép lassan lekerült a radarról, talán majd jövőre kiadják DVD-n. Viszont játszott a Rémálom az Elm utcában rebootban és említsük meg az Aréna survivor show akciórettenetet. Jövőre a Java Heatben akciózhat Mickey Rourke-kal, a Love Is All You Need? drámában Camilla Belle-lel pisloghatnak egymásra szerelmesen olyan világban, ahol a homoszexualitás az elfogadott. Jön még a Syrup dramedy Amber Hearddel és a Tarzan mo-cap animációs filmben is ő lesz a főhős.

Ashley Greene is a tévé világából érkezett és A Kalifornia királya filmben volt jelenése. Az Alkonyat után csurrant-cseppent pár ígéretesnek tűnő szerep, de a Shrink – Dilidoki kiütve nem kapott nagyobb figyelmet és a Skateland is halkan érkezett, észrevétlenül tűnt el. Nem járt jobban a LOL remake sem, A jelenés horror pedig csúnyán elhasalt. Jövőre a CGBG punk-rock éjszakai mulatóról szóló produkcióban fog játszani Rupert Grint, Stana Katic, Justin Bartha és Malin Akerman mellett. Ráadásképp megkapjuk a Satanic horrort is, ahol démonokkal gyűlik meg néhány tini baja. Ej, nem tanult A jelenésből?

Nikki Reed A tizenhárom drámával indított, ami azért is kapott nagyobb figyelmet, mert Holly Huntert Oscarra jelölték. Játszott a Dogtown uraiban és az Amerikai fegyverben filmekben is, de talán A narancsvidék sorozatból jobban ismerhetjük. Az Alkonyat franchise alatt csupa B kategóriás, gyenge produkciót vállalt be, legalábbis a Chain Letter vagy a Catch.44 nem nevezhető élvezhető műveknek. 2013-ban először a Pawn thrillerben tűnik fel, a film egy túszejtéssé fajuló rablásról szól , a szereplők között ott találjuk Jessica Szohr, Ray Liotta, Forest Whitaker, Michael Chiklis és Stephen Lang nevét is. A többi projekt közül talán az Empire State kerülhet a mozikba, bár Dino Montiel rendező eddig még nem szállított le jó filmet, de a stábban Dwayne Johnson, Liam Hemsworth és Emma Roberts is benne volt.

Anna Kendrick mind az öt részben játszott, talán valamivel többet szerepelt, mint a Bella édesapját megformáló Billy Burke. A színésznő többre vitte, mint a mellékszereplő kollégái, ugyan az Alkonyat előtt alig van valami említésre méltó filmje, de az Egek ura „kirúgás szakértőjéért” kiérdemelt egy Oscar jelölést. Leszerződött a Scott Pilgrim geek filmre és a Fifti-Fifti szintén jó döntés volt számára. A Várandósok talán nem kellett volna, de szerencsére idén még benne volt a Pitch Perfect és Az utolsó műszak filmekben. Mit hoz a jövő? Épp pihen, hiszen 3 produkciót is letudott, Rapturepalooza fantasy-t elvileg idén mutatják be, de gyanús, hogy csak jövőre fut be. Ennek története két tinire koncentrál, akik az Antikrisztust szeretnék legyőzni. A Get a Job története szerint néhány friss diplomás képtelen munkát találni, pedig úgy gondolták, hogy az oklevéllel a kezükben övék a világ. A Drinking Buddies pedig a barátságról és a kapcsolatokról szól, megmutatják, hogy meddig lehet elmenni, mi a határ és mit bír el egy barátság.

6 komment

 1. Tudom, hogy nem szép dolog, de nem bánnám, ha Stewart, és Pattison eltűnne a süllyesztőben, mert, amit színészkedés alatt művelnek egyenlő a nullával. Stewart-nak adtam esélyt a Hófehér és a vadászban, de enyhén szólva, ott sem alkotott maradandót.

 2. énsem sajnálom őket, amennyi pénzt kerestek eddig, eléldegélnel egész életükben.
  haknizgatnak az államokban és parádéznak.

 3. Kristen Stewart pedig jó volt az Into the Wildban és a Runawaysben, sőt, szerintem az On the Roadban is eljátszotta, amit el kell. De azt hiszem, rászorul az instruálásra, ha pedig rossz a rendező/film, akkor rossz ő is.

  Robert Pattinsonnak pedig nincs szerencséje. A Cosmopolist nem láttam (rossz a híre), de a Bel Ami nagyon gyenge volt.

  Szerintem Anna Kendrick építgeti legokosabban a karrierjét. Amiben láttam, jó volt.

 4. Nem is tudom hogy melyik oldalon olvastam, hogy Anna Kendrick “mint az Alkonyat sztárja”, ennek ellenére nem sokat szerepelt az öt rész alatt, ha be is fut, azt szerintem nem az Alkonyatnak köszönheti majd.
  Lautnernek lesz szerintem a legkevesebb esélye újabb jó produkcióban szerepelnie.

 5. Szerintem Pattinson meglepően jó volt a Cosmopolisban, de szerintem kb mindegyik előbb-utóbb el fog tűnni, kivéve Anna Kendrick, aki tényleg elég okosan választotta meg a szerepeit és láthattuk, hogy ő tud színészkedni is.

 6. A három főszereplő közül Lautner a B kategóriában végzi, Pattinson inkább a kisköltségvetésű drámákban nyomatja majd jó ideig, amíg össze nem jön egy olyan szerep, amire a szakma hirtelen felfigyel, jön Oscar jelölés is. Stewart pedig jó színész, ő vitte eddig a legtöbbre és ha eddig nem tűnt el, ezután sem fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *