1

Dante Harper ír forgatókönyvet az Örök háborúból

Még 2008-ban jelentették be, hogy a Fox 2000 filmesítheti meg a Nebula-és Hugo-díjas Örök háború regényt. Joe Haldeman regénye 1974-ben jelent meg, Ridley Scott pedig már a 80-as években szerette volna vászonra vinni a történetet és négy éve sikerült is helyet foglalnia a rendezői székben.

Azt hihetnénk, hogy az eltelt évek alatt azért elkészült egy használható forgatókönyv, de nem. A szkriptre most vetette rá magát Dante Harper, aki az All You Need is Kill sci-fit és a Boszorkányvadászok (Hansel and Gretel: Witch Hunters) fantasyt körmölte le.

A történet a 20. század végén indul, mikoris az emberek felfedezik a kollapszár-ugrást, aminek következtében igen nagy távolságokra lesznek képesek eljutni az űrben. Persze a földlakók belefutnak egy idegen fajba, akikkel háborúba keverednek. A könyv egyes szám első személyben íródott, a főhős William Mandela, aki egyre magasabbra jut a ranglétrán. Azonban amíg az űrben csak évek telnek el, a Földön évszázadok. A könyv végső csavarját sokan gyengének találták, de a mű sikeres lett és két folytatást írt még hozzá Haldeman, aki vietnámi veterán volt és a saját tapasztalatait is belevette a regénybe.

Egy komment

  1. Ridley Scott jövőre 83 éves lesz.Nagyon remélem,hogy az Isten hosszú és egészséges életet ad neki.Mindig Ő lesz nálam az első számú rendező.Köszönöm neki az Alien,a Szárnyas fejvadász,a Gladiátor,a Thelma és Louise és még sok más nagyszerű és örök filmjét,de a Prometheus-t sosem bocsátom meg neki és ha már nincs benne elég vircsaft,akkor pihenjen meg egy kényelmes karosszékben a kandalló mellett és gondoljon vissza eme remek évtizedekre!Remélem azért még van mit mutatnia persze:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *