2

A Moon Indigo forgatásáról

Michel Gondry nem sokat pihent a The We and I után, belevágott a Moon Indigo forgatásába, amely Boris Vian 1974-ben megjelent Tajtékos napok regényén alapszik. Romain Duris játssza a vagyonos Colint, aki hozzámegy az Audrey Tautou által megformált Chloehoz. De a nászútjukon Chloe beteg lesz és az egyetlen gyógymód az, ha minden egyes nap friss virágokkal veszik körül. A Le Monde hozott le néhány képet a produkcióból, ezeket alább láthatjátok.

 

 Íme egy könyv az élet kegyetlen varázslatáról, melyet már több évtizede olvasunk újra és újra, titkon azt remélve, hogy e történetben minden baj csak átmeneti.A szemérmesen félszeg, szerelemre éhes Colin és a kedvesen egyszerű Chloé gátak nélkül beteljesülő kapcsolatának története Boris Vian tollából meghökkentő stílusban, üde frissességgel, pergő ritmusban születik meg. A világot önfeledten habzsoló pár szerelmi történetében az abszurditás humorával, kiapadhatatlanul változatos őrültségeivel támadja a hamis értékek, a pózokkal teli sznobizmus konzerválóit, úgy, hogy a meglepő szófordulatok, szinesztéziák és szürrealista helyzetek mögött azért mégiscsak az alapvető emberi érzések görgetik a szerelmi történet cselekményét. Az olvasó csodálkozó mosolya hamar lesz harsány nevetéssé, ami hirtelen az arcra fagy, mert a szerelmesek szertelen boldogságára váratlanul iszonyú csapást mér az ostoba végzet: a kivédhetetlen tragédia…  – olvasható a libri.hu-n a regényről.

2 komment

  1. Megkockáztatom, hogy a Tajtékos napokat filmre vinni még Gondry számára is nagy falat lesz… 😉

    Amúgy meg a könyvnek van egy egész érdekes stílusa, de összességében nem vágott a földhöz – igaz, mostanában olvastam, nem 40 éve:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *