3

A mostohaapa (The Stepfather)

 

Egy férfi lát hozzá a borotválkozáshoz, közben a kamera körbevezeti a nézőt a házban, a falon és a berendezéseken látható fotók alapján látszik, hogy boldog család él itt. A férfi végez arca szőrtelenítésével, pirítóst csinál, iszik egy bögre teát, majd egy holttestet látunk, aztán még egyet, kiderül, hogy a „jóember” pár hulla társaságában reggelizik éppen. Látszik, boldog család élt itt.

Emberünk sorozatgyilkos, elvált nőket hálóz be, modora megnyerő, ráadásul még ezermester is, kipofozza a házat a pincétől a padlásig, szóval a hölgyek azonnal megkedvelik. A fickó összeköltözik az adott prédájával, hónapokig élnek együtt, majd kinyírja az egész családot, fogja a nagy lóvét és továbbáll.

Születnek olykor teljesen nagy marhaságok a horror műfaján belül, olykor ezt elnézzük az adott műnek, de A mostohaapa mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A Dylan Walsh által alakított gyilkos megnyerő ugyan, de nincs kidolgozott a hazugsága, a szokásos két mondat után belezavarodik mondandójába, ideig csak ritkán jut el, mivel már az első szó után elalélnak az asszonyok és a gyerekek is úgy mosolyognak rá, mint a tejbetök. A másik dolog, hogy nem rendelkezik iratokkal, pedig egy összejövetelen elég gyakran kerülnek elő a személyik és a jogsik, aztán pedig lehet röhögni a másik képén. De valószínűleg mindenki fogta már a kezében párja iratait, mosolygott rajtuk, de ennek a fickónak nincs ilyenje, az új lakhelyén pedig senki nem kéri el tőle. Semmi régi kép róla? Semmi fotó a volt asszonyról? Nem szükséges, úgysem kérik, legalábbis a főszereplők nem, de ne csodálkozzon a kedves Sorozatgyilkos Úr, ha egy mellékalaknak eszébe jut elkérni tőle az adatait.

Engem speciel ez végig zavart, a mostohaapát inkább egy nagy marhának tartottam, az új családját pedig hülyének, akikért nem kár, ha meghalnak. Akit szintén idegesít a fentebb leírtak, annak nem ajánlom a filmet, de mások ettől függetlenül még jól szórakozhatnak rajta. Pozitívumként maximum Amber Heard-öt tudnám megemlíteni, aki folyamatosan falatnyi ruhának nem nevezhető cuccban flangál, az Informersben egyébként már mindent megmutatott magából.

imdb: 5,2 rottentomatoes 11 %

 

3 komment

 1. Tudom régi post meg minden csak véletlenül ráakadtam a blogon és akkor így utólag kommentelek mert számomra kellemes kikapcsolódást hoztak a mostohaapa filmek 🙂
  Elöször is ez ugye egy remake és ahoz képest jól is skikerült bár a remake és az eredeti szinte csak az elsö 5 percben hasonlítanak de akkor is tetszett.
  Szerintem a legjobb a filmben ez az alaptéma.
  Van egy hihetetlenül családcentrikus csávo aki ha öszeveszik
  a feleségével h pl. sós lett a leves legyilkol mindenkit ez szerintem nagyon jó alap az meg h a pénzért csinálja szerintem így téves, azért gyilkol le mindenkit mert csalódott bennük ezt töbször is említi a régi és új verzióban egyaránt. Az viszont nagyon igaz h a család akiket választ mindig teljeses hülyék de ez legalább egy indok h a mostohaapának szurkoljunk ha kiélezödött a helyzet 🙂
  Persze sokkal többet és izgalmasabb helyzeteket lehetett volna kihozni belöle de nekem így is tetszetek, horrornak nem nevezném inkább egy jó kis thriller.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *