0

Gru 3 (Despicable Me 3)

gru3magyarposzer

Azon túlmenően, hogy a stúdiók egymással versengve húznak be maguknak újabb strigulákat a franchise szó mellé van még egy igen fontos dolog, amiért újabb és újabb folytatásokat gyártanak. A Verdák 3. része esetében konkrétan 10 milliárd dollárról beszélünk, amelyet az animációs filmben látott játékok generáltak a kiskereskedelemben. Nem tudom, de erősen sejtem, hogy Gru és a sárga kis Minyonok még többet hoztak a konyhára. Itthon is felettébb népszerűek, és hát ugye vidéken is előszeretettel hívják fel egyes eseményekre szalmabálákból készült Minyon figurákkal a figyelmet. Hiszen a cuki gügyögő apróságokkal készült alkotás is bő 1 milliárdot hozott a mozikban.

gru3kep1

Ennek fényében el kellett készíteni a Gru 3-at, ahol láthatóan több ötlet volt az asztalon és nehezen tudtak lemondani bármelyikről. A címszereplőt kitessékelik az Antigonosz Ligából, de nem jut ideje az unatkozásra, mivel kiderül, hogy van egy soha nem látott ikertestvére. A valamiért malacokat kedvelő fivér alig várja, hogy akcióba lendülhessen és igazán durva dolgokat művelhessen. Elsőként is a Hollywoodból kitaszított egykori gyereksztárral gyűlik meg a bajuk, mivel miután Balthazar már nem játszhatott gonoszt, inkább élőben próbálta ki, hogy milyen lehet. Eléggé jól, rablásai során Peter Quill módra menő 80-as évekbeli slágereket hallgat.

gru3kep

De míg Gru és Dru ismerkednek egymással, illetve próbálják megtalálni a közös hangnemet, addig egy másik szálon Lucy is helyt akar állni anyukaként, ebből leválva egy másik mellékszálon Agnes mindenképpen szeretne egy unikornissal találkozni. És ez még nem minden, mivel a Minyonokról sem szabad megfeledkezni, ők külön utakon járnak, nem örülnek, hogy gazdájuk jó útra tért.

Egyáltalán nem lehet ráfogni, hogy kifáradt volna a franchise, bár le kell szögezni, hogy nem éppen a Gru 3. része a legjobb. Nyilvánvalóan lehetett volna jobb is, hiszen az akciójelenetek vagy éppen a kémfilmek parodizálása és a karikatúraszerű gonosz, illetve a nosztalgikus zenék egészen élvezetesek. A minyonokat sem tolják teljesen az előtérbe, csak itt-ott válnak túlságosan erőltetetté. De érezhetően nem öltek bele túl sok energiát, csak éppen annyit, hogy ne ásítozzon a néző és rendszeresen tudjon mosolyogjon. Megtekintése után kér órával viszont nagyon el kell gondolkodni, ha ki kellene emelnie egy humoros jelenetet.

imdb 6,5

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


1 + egy =