0

InterCom hírlevél

Joker a legjobbak között

Ha a velencei Arany Oroszlán és a premierje után azonnal robbanó, rekordokat döntögető nézői érdeklődés nem volna elég, a Joker (Joker, már a mozikban) újra bizonyította tökéletességét. A gothami rémisztő bohóc a legnagyobb filmes gyűjtőoldalon, az imdb.com-on feljutott minden idők legjobb tíz filmjének a listájára: egy klubba került A keresztapa két részével, a Ponyvaregénnyel, és egy másik Joker-rel: azzal, amelyiket Heath Ledger játszott.
Nem csoda, hogy a főszerepet játszó, Oscar-várományos főszereplő, Joaquin Phoenix kezd megenyhülni: már egyáltalán nem zárkózik el olyan mereven attól a lehetőségtől, hogy az eredetileg magában álló (és a DC univerzumtól is független) film esetleg folytatást kapjon. Legutóbbi nyilatkozata szerint, mindenképpen szeretne újra együtt dolgozni Todd Phillips rendezővel; azt még nem tudja, mi lenne ez a film, de akár még egy új Joker-film is lehet.
– Nem gondoltam volna, hogy ez egy álomszerep, de most már nem tudom kiverni a fejemből – nyilatkozta a különleges tehetségű színész. – Végül álomszerep lett belőle.

Zombieland az örökkévalóságnak

Mindig lesz Zombieland! A tíz évvel ezelőtti kultuszvígjáték főszereplői nagyon élvezik egymás társaságát. Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg és Abigail Breslin boldogan vállalta el a második rész forgatását, sőt – most már nem titok – Bill Murray is azonnal ráállt a visszatérésre: ami azért lesz nagyon érdekes, mert ő az első részben nem élte túl a zombiapokalipszist. A tíz évvel később folytatódó történet, a Zombieland – A második lövés (Zombieland: Double Tap, hazai bemutató: október 17.) ismét a világvége utánra vezet, bemutat néhány új szereplőt (Rosario Dawson és Zoey Deutch is fontos új karaktert játszik), és úgy búcsúzik el végül, hogy – Ruben Fleischer, a film rendezője szerint – az egyáltalán nem igényel folytatást.
– Ha úgy látjuk utoljára hőseinket, ahogy ebben a filmben elbúcsúzunk tőlük, az szerintem teljesen rendben van – nyilatkozta –, de ha mégis folytatjuk egyszer, az még jobb. A folytatás lehetősége azért merült fel, mert Emma Stone felvetette: a főszereplők vállalják el, hogy tízévenként mindig leforgatnak egy új Zombieland-et.
– Olyan lenne ez, mint a Sráckor forgatása, csak még lassabb – magyarázta az Oscar-díjas színésznő az ötletét. A Sráckort Richard Linklater 12 éven keresztül forgatta évente egy-két héten át, hogy így rögzítse kamasz főszereplője felnőtté válását.
– Ezekkel a srácokkal mindig szívesen összejövök bulizni – mondta Emma Stone. – Miért ne csinálhatnák tízévenként egy új Zombielandet? Tíz év alatt biztos mindig ki tudunk találni valami jó új sztorit hozzá.

Banks angyalai

Mi tesz egy rendezőt tökéletessé? Elizabeth Banks, aki nemcsak fontos szereplő az új Charlie angyalai-ban (Charlie’s Angels, hazai bemutató: november 28.), hanem az akció-vígjáték rendezője is, például fontos tulajdonságának tartja, hogy két lánytestvére van. És a három lány nagyon sokat nézte a Charlie angyalai sorozat ismétléseit.
– És nagyon sokat rohangásztunk, bujkáltunk, nyomoztunk hármasban. Fejben mi voltunk az angyalok – idézte a gyerekkorát Banks, aki a filmben Bosleyt alakítja. – De nemcsak az akciójelenetek voltak izgalmasak. És ez számomra most is így van. Szorosan összetartó nőkről, „testvérekről” akartam filmet csinálni. Ezek a csajok a filmben olyan munkát végeznek nagyon jól, amit nők ritkán csinálnak. És ez már gyerekkoromban is fontos volt nekem meg a tesóimnak, legfeljebb még nem fogalmaztam így meg.

Kevin Hart meggyógyult

A Jumanjit körülvevő általános jó hangulatot alaposan megtépázta, amikor idén szeptember 1-jén a híradások Kevin Hart súlyos autóbalesetéről számoltak be. A Jumanji-ban és a folytatásában, a Jumanji – A következő szint-ben (Jumanji: The Next Level, hazai bemutató: december 12.) főszerepet játszó komikus a 40. születésnapjára saját magától ajándékba kapott 1970-es Plymouth Barracuda utasaként sodródott le az útról Kaliforniában. A színész volt az egyetlen, aki ki tudott mászni a roncsból, ő hívta a mentőket, és végül súlyos hátsérülést állapítottak meg nála. Tíznapos kórházi tartózkodás, majd utána hosszú rehabilitáció következett.
De most visszatérhet az a jó kedv, amit a Jumanji-filmek egyébként is sugároznak: a csupa energia színész megkapta orvosaitól az engedélyt, hogy újra munkára jelentkezzen. Dwayne Johnson, Jack Black, Danny De Vito és Danny Glover már találkoztak is vele, hogy együtt folytassák az új Jumanji marketing kampányát. Hart már önállóan mozog, de színésztársai vállalták, hogy a kampányt úgy szervezzék meg, hogy Hart többet pihenhessen – így, ha a nagy sikerre való tekintettel harmadik részt fogatnak a filmből, arra már teljesen egészséges lehet.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *