0

InterCom hírlevél

A bűn királynői bemutatkoztak

A hét elején New York Los Angelesbe költözött. És aztán kezdi a világkörüli útját. Hollywood legelegánsabb mozijában, a TCL Chinese Theaterben megtartották A bűn királynői (The Kitchen, hazai bemutató: augusztus 22.) gálapremierjét. A film a hetvenes években New York egyik legveszélyesebb negyedében játszódik, ott, ahol az ír maffia irányítja a hétköznapokat. És ahol – legalább is a DC képregénye, és a most belőle készült film szerint – három nő kiszorítja a férfiakat a banda éléről, és nem hagyják, hogy bárki elbánjon velük.
A három főszereplő, Melissa McCarthy, Elisabeth Moss és Tiffany Haddish összeöltözve, egyforma feketében érkezett, csak a rendező, Andrea Berloff lógott ki a sorból a virágos ruhájában. De úgy tűnik, a színészei még így is szeretik.
– Azóta, hogy először beszélgettünk A bűn királynői-ről, mindig pontosan tudta, milyen hangulatot, milyen képeket akar – lelkesedett Melissa McCarthy a rendezőjéért és a filmért, amelyben egyáltalán nem viccel. – Tudta, hogy fog kinézni, milyen ereje lesz, és hogy egyáltalán nem riad vissza az erőszak megmutatásától. Nagyon jó volt gengszternek lenni!

Tarantino és a sztárok

Még szerencse, hogy Quentin Tarantino nem tud lakatot tenni a szájára. Új filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon a Time in… Hollywood, hazai bemutató: augusztus 15.) már egy hete nagyon nagy sikerrel megy az amerikai mozikban – akkorával, hogy egyelőre valószínűleg ez a film lesz Tarantino legeredményesebb rendezése –, és ő egyre több izgalmas részletet árul el a filmről újságíróknak.
Legutóbb például azt, hogy bár ő is álompárnak tartja két főszereplőjét, a filmben westernfilmsztárt alakító Leonardo DiCapriót és a kaszkadőrét játszó Brad Pittet, de egyáltalán nem rájuk gondolt, amikor a ravaszul fordulatos forgatókönyvet írta.
– Őrült is lettem volna, ha rájuk számítva írok! – jelentette ki a tőle elvárható heves határozottságtól Tarantino. – És ha DiCaprio éppen kilenc hónapra elmegy filmet forgatni Jugoszláviába? Nem akartam várni. Ráadásul mivel színészről és kaszkadőréről volt szó, hasonló emberekre volt szükségem, ha az egyik kiesik, akkor a másik is megy vele. Azért ők voltak az elsők, akik olvasták a forgatókönyvet. Még senki sem kapta meg, amikor áthívtam őket magamhoz, és ott helyben végigolvashattak. Én meg közben néztem őket, hogy reagálnak… és szerencsére egyikük sem akarta a másik figuráját inkább. Ez most tényleg az álomszereposztás. Ők az új Paul Newman-Robert Redford páros, az új Butch Cassidy és a Sundance kölyök: egy új szintre emelik a filmet.
Ráadásul a nézők most az is kideríthetik mely filmek és karakterek inspirálták Quentin Tarantino-t a film írása és készítése közben, ugyanis a Sony Movie Channel műsorán augusztus 10-14 között Volt egyszer egy… Hollywood mozimaraton keretein belül megnézhetik a rendező kedvenc filmjeit a hatvanas évekből, köztük olyan klasszikus alkotásokat, mint a Szelíd motorosok vagy a Kaktusz virága.

Dűne: a forgatás vége

Frank Herbert író fia, Brian Herbert tette közzé a hírt: befejeződött a Dűne (The Dune, hazai bemutató: 2020 telén) forgatása, kezdődhet a munka java. Denis Villeneuve, aki a Szárnyas fejvadász folytatása után szinte azonnal egy következő sci-fi klasszikus megfilmesítésébe kezdett, mostantól a digitális utómunkára koncentrálhat.
Frank Herbert klasszikus regénye rég várja a méltó megfilmesítést, és a stáb tagjainak lelkes beszámolói szerint, most valószínűleg eljön az igazság pillanata. A trónkövetelők harca közben halálra ítélt, és egy homokbolygóra száműzött, de az ottani őslakosok élén szabadságharcba induló herceg történet látványos, izgalmas és meglepő lesz. Az ifjú Atreidészt játszó Timothée Chalamet, de több kollégája, Jason Momoa és Josh Brolin is arról posztolt és nyilatkozott, hogy számukra milyen nagy élmény volt a forgatás, és nagyon izgatottan várják a film első részét.
A budapesti stúdiókban és Jordániában forgatott film első része csupán a történet első felét mondja majd el: a regény második részére, és azon kívül a könyvben csupán említett háttértörténet kibontására a második részig kell várni. De még ez sem minden, Villeneuve és a Warner Bros. világot épít: a filmmel együtt egy tévésorozat is indul majd.

Venom és Gollam

Robbant a bomba! Legalább akkora, mintha egy jó szándékú fotóriporterbe egy űrből érkezett gonosz lény vert volna tanyát. A Sony Pictures nyilvánosságra hozta a Venom 2. része rendezőjének nevét. A filmért folytatott versenyben nem kisebb filmesek csaptak össze a rendezés jogáért, mint Travis Knight (Űrdongó) és Rupert Wyatt (A majmok bolygója: Lázadás). A megfejtést azonban egy twitter-üzenet hozta el, amelyet Andy Serkis tett közzé a héten: „Most már biztos, tényleg meglesz. Érzem, hogy a szimbióta jó gazdatestre talált bennem, és készen állok a nagy menetre. Alig várom” – írta.
A színész-rendezőnek van miből gazdálkodnia. A film első része hatalmas sikert aratott, több mit 856 millió dollár bevételt hozott. A kettős főszerepet játszó Tom Hardy, valamint partnere, Michelle Williams is vállalta a folytatás főszerepét, és beszáll melléjük Woody Harrelson is, aki Vérontó (vagyis Carnage) szerepében bukkant fel az első részben; az első rész egyik írója, Kelly Marcel dolgozik a forgatókönyvön. Andy Serkis valószínűleg nem fog játszani a filmben: csak rendez. Ezalatt az első rész rendezője, Ruben Fleischer sem marad szörnyek nélkül: ő a Zombieland 2. utómunkálataival van elfoglalva. A Zombieland – A második lövés idén októberben kerül a mozikba.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *