0

UIP hírlevél

Nem cenzúrázták a szexjelenetet Elton John életrajzi filmjében

Az a hír röppent fel a brit sajtóban, hogy a Paramount stúdió vezetői túl merésznek találták a Rocketman című film szexjelenetét, ezért kivágatták. A film Elton John felemelkedéséről szól, és van benne egy negyven másodperces jelenet, amelyben Elton John (Taron Egerton) és menedzsere, egyben szeretője, John Reid (Richard Madden) látható hátulról meztelenül. A Daily Mail értesülése szerint a stúdió ezt a jelenetet vágatta ki.
A film rendezője, Dexter Fletcher azonban cáfolta, hogy bárki is bele akart volna szólni az alkotófolyamatba. „Ez pusztán pletyka, de jó, hogy az embereket ennyire érdekli a film – írta a rendező a Twitteren. – Azt akartuk, hogy a Rocketman teljesen merész musical fantasy legyen, amely őszintén mutatja be Elton életét, és ehhez minden támogatást megkaptunk a Paramounttól.”

(Rocketman – hazai bemutató: 2019. június 6.)

Dwayne Johnson biztosan visszatér a Halálos iram 10-ben

A rajongók nagy bánatára Dwayne Johnson kimaradt a Halálos iramban sorozat kilencedik részéből. „Nem fért bele az időmbe, mindjárt kezdődik a forgatás, és nekem más produkciókkal kell foglalkoznom” – nyilatkozta a Szikla az MTV-nek. A tizedik részben azonban minden bizonnyal ott lesz Johnson. „Hobbsnak rendezetlen számlája van Dominic Torrettóval (Vin Diesel karaktere – a szerk.), és pár szálat még el kell varrni, ezért az általam játszott karakter újra megjelenik.”
A sorozat alkotói már évekkel ezelőtt leszögezték, hogy a Halálos iramban a tizedik résszel véget ér, ám a franchise olyan sikeres, hogy nem kizárt, készülnek még újabb részek. Ha máshogy nem, spinoffok (a szereplők külön történetét kifejtő önálló epizódok) formájában. Ilyen a hamarosan látható Halálos iramban: Hobbs & Shaw, amelyben Dwayne Johnson karaktere a Jason Statham játszotta brit zsoldossal társul a főgonosz ellen, akit Idris Elba alakít.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

Eva Longoria babahájjal szerepel legújabb filmjében

Tavaly júniusban szülte meg első gyermekét, Santiagót Eva Longoria, s nem sokkal utána már a Dóra és az elveszett Aranyváros forgatásán találta magát. „Tíz kilóval nehezebb voltam a versenysúlyomnál, mert még rajtam volt a babaháj, ezért azt mondtam magamnak: istenkém, miért csinálom én ezt? – mesélte a színésznő az Entertainment Tonightnak. – De most már nagyon örülök, hogy belevetettem magam a munkába.” Megnyugtatásul: Eva Longoria azóta visszanyerte a versenysúlyát.
A Dóra és az elveszett Aranyváros egy roppant népszerű animációs sorozaton alapul. A címszereplő Isabela Moner, akit láthattunk a Transformers: Az utolsó lovagban, a Sicario: Zsoldosban, és ő volt a lázadó kamaszlány az Instant családban.

(Dora & The Lost City of Gold – hazai bemutató: 2019. augusztus 8.)

Will Smith viszi a hátán a Gemini Man című thrillert

Egy évbe telt, amíg elkészült a Gemini Man (az utómunka még hátravan). A történet hőse Henry (Will Smith), a kiöregedett bérgyilkos, akinek felbukkan a 23 éves klónja (Will Smith), és meg akarja ölni. A thriller Oscar-díjas rendezője, Ang Lee (tigris és sárkány, Brokeback Mountain – Túl a barátságon, Pi élete) szerint a produkció nem működhetne, ha Smith az évek során nem érett volna kiváló színésszé. „Azt találtam, hogy Will Smith mesteri színész – idézi a rendezőt a CinemaBlend. – A koros Harryt kifinomultan, melankolikusan játssza. Éppen ezért az volt a nehéz feladat, hogy a fiatal Harryt egészen más eszközökkel formálja meg, hiszen eltérő karakter bőrébe kellett bújnia, miközben azért önmaga marad. A koros Harry tapasztalt és bizonyos mértékben megfáradt ember, míg a fiatal dühös és bátor. Willnek le kellett hántania magáról több évtized tapasztalatát, hogy fiatal önmagát hitelesen el tudja játszani.” Smith számára a Gemini Man arról szól, hogy egy 50 éves, tapasztalt ember mit tud tanulni ártatlan 23 éves önmagától.
A színészen kívül a film másik két nagy ásza az új számítógépes technológia, amellyel Smith-t megfiatalítják, illetve a képrögzítés módja. A hagyományos mozgókép 24 képkocka/perc sebességgel halad, a Gemini Manben azonban forradalmian új, 120 kocka/perces eljárást alkalmaztak. Ez eddig soha nem látott mértékben éles képet eredményez, amelynek köszönhetően a vásznon megjelenő látvány azt a benyomást kelti, mintha a valósággal találkoznánk.

(Gemini Man – hazai bemutató: 2019. október 10.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *