0

UIP hírlevél

A Mi még nagyobb durranás lesz, mint a Tűnj el!

Két éve nagy meglepetést keltett a Tűnj el! című thriller, provokatív mondanivalójával és váratlan kasszasikerével egyaránt. Ez volt az év legjobban megtérülő filmje: mindössze 4,5 millió dollárból készült, és 255 milliós összbevételt ért el. Most itt a filmjéért Oscarral jutalmazott rendező, Jordan Peele új alkotása, a Mi (Us), amelytől még nagyobb sikert várnak. Iparági becslések szerint akár 50 millió dolláros első hétvégével is nyithat Észak-Amerikában.
A film már most hasít, mert rekordszámú jegy kelt el rá elővételben. Ebben nagy szerepe van a közösségi médiának, ahol hónapok óta vitatkoznak a rajongók a filmről, sokat számít a rendező hatalmas nimbusza, továbbá az, hogy a két főszereplő, Lupita Nyong’o és Winston Duke a Fekete párducnak köszönhetően már szupersztárok. Nem kevésbé sokatmondó, hogy a Mi 98 százalékon áll a Rottentomatoes kritikai portálon.
A Mi hősei egy négytagú család, akikkel nyaralásuk alatt rémisztő események történnek: megjelennek a hasonmásaik, és az életükre törnek.

(Us – már a hazai mozikban!)

A kritikusok imádják az új Kedvencek temetőjét

A régi jobb volt, tartja a mondás, ez azonban nem igaz az új Kedvencek temetőjére. A kritikusok úgy vélik, Stephen King egyik legjobb regényének új változata sokkal hatásosabb és szórakoztatóbb, mint az 1989-es adaptáció, bár az is kultfilm lett az évek során.
„A film olyan tökös lett, ahogy egy rendes adaptációtól elvárható – adja meg az alaphangot a Collider szerkesztője, Haleigh Foutch. – Teljesen ott vannak Stephen King vakmerő húzásai és hátborzongató stílusa, de az alkotók közben el is térnek annyira az eredetitől, hogy igazi meglepetéseket okozhassanak a rajongóknak.”
„Megcsinálták! – írja a Bad Feeling Mag kritikusa. – A Kedvencek temetője bátor újragondolása Stephen King legrémisztőbb regényének. Merészen nyúltak hozzá az eredeti anyaghoz, és abszolúte működik.”
„A film kegyetlen és aljas, irtóra imádtam – írja Perri Nemiroff ugyancsak a Colliderben. – Brutális a látvány és nagyon bírom, hogy a rendezők, Widmyer & Kölsch tökéletesen kidolgozták a halandóság témáját. Ezzel az adaptációval teljesen elmentek a falig, de ott nem nagyot koppantak, hanem sikerült áttörniük. Nekem állatira bejött!”
„A rendezők nem sokat cicóztak: amit eddig tudtál az eredeti történetről, az nem tud felkészíteni a nagy meglepetésekre, a fal adja majd a másikat – írja Megan Navarro a Blood Disgustingban. – Tedd félre King regényét, felejtsd el az 1989-es filmet, van elég hely a műfajban ahhoz, hogy megférjenek ezzel az új változattal. Sokkoló, szívbemarkoló, irtóra félelmetes, de közben vicces is. Megéri megnézni!”
A Kedvencek temetőjében egy rokonszenves négytagú család egy kisvárosba költözik, amelynek határában különös temető található. A legenda szerint visszatérnek onnan a holtak, de erősen megváltozott állapotban. Ezt a család hamarosan maga is megtapasztalja…

(Pet Sematary – hazai bemutató: 2019. április 4.)

Az Elton John életrajzi filmre fogadnak az angolok

A Rocketman, amely Elton John felemelkedését mutatja be fantasy musical formájában, Oscar-esőben fog fürödni – legalábbis erre fogadnak Angliában. A Betting Reporter – fogadásokkal foglalkozó angol magazin – jelentése szerint 11/1 arányban fogadnak arra a bukmékereknél, hogy a Rocketman elnyeri majd a legjobb filmnek járó Oscart, és a főszereplő Taron Egerton is aranyszobrot kap.
Ha így lesz, régi átok tör meg: utoljára nagyon régen, 2001-ben nyert Oscart életrajzi film, mégpedig az Egy csodálatos elme, amely John Nash, a zseniális matematikus történetét mesélte el.
A Rocketman semmit nem titkol el Elton John káprázatos pályafutásával kapcsolatban: a sikerek mellett bemutatja, a popsztár hogyan küzdött a depresszióval és a függőséggel, s miként tudta feldolgozni másságát.

(Rocketman – hazai bemutató: 2019. június 6.)

A Halálos iramnak soha nem lesz vége

Az már hivatalos információ, hogy a Halálos iramban-sorozatnak a tizedik résszel vége lesz, de ez nem jelenti azt, hogy többet nem találkozunk a hősökkel. A Marvel-képregények adaptációihoz hasonlóan a Halálos iramban-széria univerzumát is kiterjesztik, jönnek a spinoffok, azaz olyan epizódok, amelyekben az egyes hősök külön történetét mesélik el. Az első, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw már elkészült, és újabbakon gondolkoznak a Universal stúdióban.
A kiterjesztett univerzum ötlete már a Hobbs & Shaw-ban is megjelenik, amennyiben a főgonosz (Idris Elba) már úgyszólván szuperhős: nanotechnológiával felspécizett fél-kiborg, aki autókat tud felemelni és szinte legyőzhetetlen – enélkül nem is lehetne méltó ellenfele a fél-szuperhős főszereplőknek. Filmipari feltételezések szerint ezzel a lépéssel a franchise elindult a manapság taroló szuperhősös képregényfilmek irányába.
A Hobbs & Shaw-ban a Halálos iramban-sorozat két közkedvelt sztárja, Dwayne Johnson és Jason Statham alkot civakodó párost, akiknek az a dolga, hogy megmentsék a világot. SPOILER: Hobbsnak már kutyája is van.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *