0

InterCom hírlevél

Salmander a Harry Potterben

A Legendás állatok sorozat egyre szorosabban fűzi történetét a Harry Potter-univerzummal. Egyre több kis részlet kerül a helyére: előtörténetek, homályban maradt részletek, nagy összefüggések kerülnek napvilágra a Roxfortban nevelkedett sötét varázslókkal kapcsolatban. Nem csoda, hogy a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, már a mozikban) bemutatója kapcsán egyre több színész vall a civilben is meglévő kapcsolatokról.
Eddie Redmayne, a Göthe Salmandert, a habókos magizoológust alakító színész például azt ismerte be nemrég újságírók előtt, hogy majdnem a sötét oldalra sodródott: néhány évvel ezelőtt jelentkezett, hogy eljátszhassa az ifjú Voldemortot, Tom Denemet.
– Még egyetemre jártam, és a Harry Potter-stáb eljött a suliba színészt válogatni. Szóval, szinte csak belesodródtam a meghallgatásba – mesélte Redmayne. – Bementem egy szobába, mondtam két és fél mondatot, és valaki mondta, hogy köszönik, ennyi. Mehetek. De már nem bánom, mert Jude [Jude Law, aki az ifjú Dumbledore-t játssza a Legendás állatokban] nemrég beismerte, hogy ő is jelentkezett. Igazából nincs brit színész, aki ne játszott vagy ne próbált volna játszani valamelyik Harry Potter-filmben. És akinek nem sikerült, mint nekem, azoknak itt van a Legendás állatok.

Épül az Aquaman-univerzum

James Wan felpörgött. Az Aquaman (Aquaman, hazai bemutató: december 13.) rendezője új korszakot nyit a DC-filmek történetében: új, hatalmas világot teremtett a már meglévő világon belül, amelyben a tenger alatti hét királyság és egy renegát, a szárazföldön nevelkedett félvér herceg (maga Aquaman) kalandjait meséli el. Nem csoda, hogy a főszereplő, a Hawaiin született, 193 centi magas Jason Momoa és a rendező együtt érzi úgy: a víz alatti történet egyelőre csupán a felszínt mutatja meg.
– A film részben újrahangolja a figurát – nyilatkozta James Wan. – Nagyon izgalmas alak bontakozik ki a történetben. De egyben titokkal is tele van: még egy csomó film készülhetne róla. Ráadásul a tenger alatti hét királyság szövetségeinek és háborúinak története is beláthatatlanul hatalmas. Még nagyon sok mesélnivalóm van erről a világról, és nagyon remélem, hogy lesz is alkalmam, hogy lefilmezzem őket.
Úgy tűnik, az univerzumon belül kialakulóban van egy másik teljes világ: az Aquaman-univerzum.

Gigászok csatája: Godzilla Kong ellen

Hang forog, kamera forog, tessék: jöhetnek a szörnyek! A Godzilla 2014-es és a Kong: Koponya-sziget 2017-es, főszereplőiknek megfelelő méretű sikerei után 2019-ben Godzilla újra támad: májusban kerül a mozikba a Godzilla II. – A szörnyek királya (Godzilla 2: King of the Monsters). De mindez egyetlen, hatalmas összecsapásban fog kicsúcsosodni: amikor a szörnyek szembefordulnak egymással, és Godzilla megküzd Konggal. És már ez sincs messze.
E hét keddjén megkezdődött az gigászi akció/kalandfilm forgatása, amelynek a mozitörténet két félelmetes legendája a főszereplője. Godzilla és King Kong – és míg ők egymással harcolnak, az emberiségnek is bőven lesz félnivalója. A már egészen fiatalon nagy sikereket elért Adam Wingard rendező Alexander Skargård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Eliza González, Jessica Henwick, valamint Kyle Chandler és Demián Bichir főszereplésével forgat, a forgatókönyvért A Karib-tenger kalózai írója, Terry Rossio felel.
A szörnyek világot rengető összecsapásának hátterében természetesen ezúttal is a titokzatos, Monarch szervezet áll, amely azért indít expedíciót egy eddig feltérképezetlen területre, hogy a titánok eredetéről gyűjtsön bizonyítékot. Csakhogy vannak néhányan a csapatban, akiknek egészen mások a szándékaik…
A Hawaiin és Ausztráliában zajló forgatás és a digitális rásegítésben bővelkedő utómunka végén a világ premier 2020. május 22-re van kitűzve.

Pikachu plakáton

Pikachu mindenkié. A Warner Bros. élőszerepelős filmet készít, amelyben animált pokémonok is szerepelnek, és Pikachu (akinek Ryan Reynolds adja az eredeti hangját) ezúttal detektívként mutatkozik be. Az alkotók szeretnék, ha a rajongók minél inkább a magukénak éreznék a filmet, ezért pályázatot hirdettek, amely szerint bárki elkészítheti a film plakátját. Álló vagy mozgó mű is készülhet, felhasználható hozzá mindaz, ami eddig a Pokémon – Pikachu, a detektív-vel (Pokémon: Detective Pikachu, hazai bemutató: 2019. május) kapcsolatban napvilágot látott. A leadási határidő január 7., február elején pedig kiderül, ki az az öt szerencsés grafikus, designer vagy animátor (legyen profi vagy tehetséges amatőr), aki megkapja 2000 dolláros díját – bárkinek a műve bekerülhet a stúdió reklámkampányába. Nagyon menő lenne, ha egy magyar pályamű is sikert aratna! A részletek ezen az oldalon találhatók.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *