0

InterCom hírlevél

A gorilla és a húsvéti tojás

Húsvéti Tojások korát éljük. A Ready Player One csúcsra járatta a filmbe rejtett titkos meglepetés műfaját: Spielberg legújabb filmjében százával találnak a rajongók bujkáló utalást más filmekre, zenékre és játékokra. De Dwayne Johnson új filmje, a Rampage – Tombolás (Rampage, hazai bemutató: április 12.) sem maradt Húsvéti Tojás nélkül.
A filmben egy hatalmasra nőtt gorilla, farkas és krokodil ostromolja meg Chicagót, és egy vadállatmenhely dolgozója, Dwayne Johnson igyekszik megállítani őket. A film lazán egy 80-as évekbeli kompjúterjátékon alapul, hát ki bukkan fel benne? Természetesen a játék eredeti megalkotója, Brian Colin. És hogy a meglepetés teljes legyen, amit csinál, az is idézet: az eredeti játékban is szerepelt az a Húsvéti Tojás, amelyet a filmesek a kamera előtt újragyártottak. Az eredeti játék elején három ember alakult át szörnnyé: Colinból lett a majom, a feleségéből, Lizzie-ből Lizzie, a kígyó, és a cég vezető programozója, Jeff Neuman lett farkas: most mind a hárman George elől menekülnek.
– Eddig a gyerekeim születése volt életem legnagyobb élménye – nyilatkozta a lelkes játéktervező. – De amióta elhívtak a Rampage – Tombolás forgatására, ők a második helyre szorultak.

Nem áll le a partiállat

Melissa McCarthy elemében van. A partiállat (Life of the Party, hazai bemutató: május 10.) című vígjátékában, elhagyja a férje, de csak rövid ideig szomorkodik: azután visszamegy egyetemistának, beköltözik a kollégiumba és meghökkentően jól feltalálja magát a sok huszonéves között. A bemutatóra még az egész világon várni kell néhány hetet, de a filmet létrehozó csapat már a következő nagy művön dolgozik. Melissa és férje – aki A partiállat rendezője, sőt egy kis meglepetésszerepben színésze is – valamint közös produkciós cégük bejelentette az újabb projektet: természetesen az az is vígjáték lesz, ráadásul McCarthy egyik legnagyobb sikeréhez, A kém-hez hasonlóan kémfilm: a színésznő egy életével elégedetlen cégvezetőt alakít, akit kiválasztanak, hogy egy mesterség szuperintelligencia kísérletezhessen rajta, hogy az így megszerzett tudását a világ fölötti hatalom átvétele során kamatoztathassa. Az új Melissa McCarthy-Ben Falcone vígjátékot nemsokára kezdik forgatni, hogy jövőre már be is mutathassák: úgy tűnik, nagy igény van rá, hogy évente egy komédiájuk a mozikba kerüljön.

Spielberg túl a 300 millión

Kezdetnek nem rossz: a Steven Spielberg rendezte Ready Player One (már a mozikban) már több mint 300 millió dollár bevételt hozott a producereknek, sőt, hamarosan eléri a 400 milliót! A nagy és gyors siker részben annak köszönhető, hogy a kínai nézők megőrülnek a filmért: egyedül ott több mint 143 millió dollárért vettek rá jegyet. A Warner Bros. még soha, semmilyen filmjével nem keresett ennyit Kínában egy mozibemutatóval. De Spielberg sci-fi/akció/kalandja többek között Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Brazíliában, Mexikóban, Oroszországban és Ausztráliában meg persze Magyarországon is a toplista első helyén kezdte a mozis pályafutását. És hátravan még Anglia, Korea, Németország és Japán.
A film előtt még hosszú út áll, a rendező azonban már az új filmjein dolgozik, és szokása szerint az utolsó pillanatig nem dönti el a munka pontos sorrendjét: a West Side Story remake-jéhez már megkezdődött a szereplőválogatás, az Indiana Jones 5-höz pedig nincs is rá szükség: Spielberg azt nyilatkozta, még egy filmre Harrison Ford lesz Indy…

Jumanji: a megasiker

Pókember, szedd össze magad! Jönnek a vad játékorrszarvúk!
A Variety híre szerint a Jumanji – Vár a dzsungel (még a mozikban) mától hivatalosan is a nagy múltú Sony Pictures legsikeresebb filmje – már ami a bevételt illeti. Dwayne Johnson – akinek a héten került moziba a következő nagy kalandja, a Rampage – Tombolás – valamint Kevin Hart, Jack Black és Karen Gillan látványos és kalandos komédiája csak az USA-ban már több mint 403 millió dollár bevételt hozott, és ezzel megdöntötte azt a rekordot, amelyet Peter Parker és megformálója, Tobey Maguire állított be 2002-ben.
A film sikere a nemzetközi pályán is hasonló: világszerte 950 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet, és így a Sony nemzetközi kínálatában csupán a 2012-ben bemutatott Skyfall előzi meg. Egyébként egyik színész sem játszott még ilyen sikerben. A hazai nézők ugyanúgy reagáltak az 1995-ös Robin Williams-film folytatására, mint a világ bármely más országának mozirajongói: nálunk a hétvégén valószínűleg megvásárolják rá a 400 ezredik jegyet!
Ezek után természetesnek tűnik a folytatás: Jake Kasdan rendező, a négy főszereplő és a producerek már mind bejelentették, hogy részükről mehet a második rész.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *