0

InterCom hírlevél

Indul a tombolás

– Ez a film tizenhárom éves koromban kezdődött, még Hawaiin, amikor iskolaidőben, egy ócska játékteremben – ahol délután sem lett volna szabad bemennem – álltam a játékautomata előtt, és egymás után dobáltam bele a negyeddollárosokat – a szerelmi vallomás szerdán hangzott el a Rampage – Tombolás (Rampage, hazai bemutató: április 12.) Los Angeles-i premierjén a főszereplőtől, Dwayne Johnson-tól, aki azt is készséggel elismerte, hogy a filmesek számára a játéknak az volt az egyik vonzó tulajdonsága, hogy nem nagyon volt története: három mutáns (óriásgorilla, óriásfarkas, óriáskrokodil) egyszerűen lerombol benne egy nagyvárost. Vagyis ők azt csináltak belőle, amit akartak. Johnsonból például egy vadrezervátum szakértőjét, akinek egy albínó gorilla a legjobb barátja.
A premieren résztvevő sztárok és filmesek már ismerik az előzetes felméréseket: a piackutatások szerint a film Amerikában kb. 35 millió dolláros bevétellel számolhat az első hétvégén, ami éppen megegyezik Dwayne Johnson legutóbbi (szintén vad állatok között játszódó) filmje, a Jumanji – Vár a dzsungel eredményével. Márpedig az a film világszerte összesen több mint 900 millió dollár bevételt hozott. Hamarosan meglátjuk, hogy a Rampage – Tombolás meg tudja-e ismételni azt a sikert.

Szárnyal a Ready Player One

Ahhoz persze nem fért kétség, hogy Steven Spielberg új filmje, a Ready Player One (Ready Player One, már a mozikban) sikert fog aratni: a kietlen, de a virtuális valóságban megkettőződő jövőről szóló sci-fi/akciót megelőzte a híre, és azt sejtette, hogy a szórakoztató mozi mestere újra nagyot alkotott. Az eredmény azonban felülmúlta az előrejelzéseket: a bemutató utáni első hétvégén az Egyesült Államok több mint 4300 mozitermében bő 41 millió dollárért váltottak jegyet a filmre, a csütörtöki előjátszásokkal együtt a négy nap eredménye már 53 millió: ami az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-as bemutatója óta Spielberg legjobbja.
A különösen látványos film forgatása 175 millió dollárba került, úgyhogy a producerek valószínűleg csak akkor sóhajtottak fel, a mikor azt is meghallották, hogy a Ready Player One Kínában több mint 61 millió dollárt gyűjtött az első hétvégén (és ez meghaladja a Batman Superman ellen ottani sikerét), sőt, azóta a 100 milliós bevételen is túljutott, és így a Warner Bros eddig legsikeresebb kínai filmje lett. A könnyed, kalandos, látványos sci-fi premierjére még sok országban került sor az múlt héten, és így az első hétvége után az összbevétel már a 181 millió dolláron is túljutott.

A partipár

Mindazok az újságírók, akik ott lehettek A partiállat (Life of the Party, hazai bemutató: május 10.) című új Melissa McCarthy-vígjáték forgatásán, le voltak nyűgözve. De nemcsak attól, hogy McCarthy milyen lendülettel veti bele magát minden jelenetbe, hanem a családi idilltől is. A vígjátékot ugyanis Ben Falcone, McCarthy férje rendezi: és a szemtanúk szerint teljes harmóniában. A film főhőse egy középkorú nő, akit elhagy a férje, és ezért ő onnantól kezdi újra, ahol egykor abbahagyta: újra egyetemre megy, és a huszonéves srácokat hajkurássza. És a házaspár szerint ez így helyes.
– Közös élményünk Bennel, hogy negyven fölött rengeteg barátunk bezárkózik– nyilatkozta Melissa McCarthy. – Miért ne dönthetne valaki hetvenévesen úgy, hogy ezentúl Portugáliában akar kecskéket tenyészteni? És lehet, hogy még hátravan ötven éve. Nem jó, ha bárki belefásul abba, amiben éppen van, és azt hiszi, hogy örökre muszáj úgy maradnia. Lehet, de nem kötelező. Ez a film erről szól… és persze, nem rólam.

Nagyon nagy és nagyon öreg

Steve Alten 1997-ben szinte játékból írt egy regényt egy megalodonról: egy olyan hatalmas tengeri ragadozóról, amely a kora miocén és késő pliocén táján élt, de valamiért egyetlen példánya mégis életben van: és egy nap feljön a mélyből. A regény váratlan siker lett, és meghatározta az ifjú író pályáját: idén nyáron már a sorozat hatodik részét fogják kiadni. És Alten a héten pályája újabb fontos állomáshoz érkezett: ahogy FB-oldalán közzétette, végre láthatta a sorozat első kötetéből készült film, a Meg – Az őscápa (The Meg, hazai bemutató: augusztus) első előzetesét, és el volt tőle ájulva.
A lelkesedéshez persze az is biztosan hozzájárul, hogy már nagyon régóta szó van a megfilmesítésről – az első szerződést közvetlenül a könyv megjelenése után írták alá róla.
– Nagy szerencse, hogy a film nem készült el Jason Statham nélkül! – írta a büszke író, és nem fogy a dicséretből: azt is elárulta rajongóinak, hogy ő az előzetes több változatát is látta, és a producereknek talán az tartott a legtovább, hogy végleg eldöntsék, melyiket fogják használni.
A rendező A nemzet aranya-filmeket készítő Jon Turteltaub, a mosolytalan búvárt alakító Statham mellett Ruby Rose és Rainn Wilson is játszik – utóbbi remélhetőleg komikus szerepkörben.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *