1

Hírcsokor

John posztja

0femalelead

Box Office sarok:

2017 három legtöbb bevételt termelő filmjének a főszereplője színésznő. Ilyen utoljára közel 60 éve volt. Múlt vasárnap a Star Wars: Az utolsó Jedik Daisy Ridley-vel a főszerepben 517 millió dollárnál tartott Amerikában, ezzel átvette az első helyet A szépség és a szörnyetegtől, melyben Emma Watson játszotta a főszerepet, a harmadik helyen pedig a Wonder Woman áll Gal Gadottal. Az eredményhez hozzátartozik, hogy ezek a filmek mind egy-egy franchise részét képezik, de a tényen ez nem változtat: 60 éve nem volt erre példa. (The Wrap)

Gal Gadot lett 2017 legtöbb bevételt generáló színésznője, köszönhető ez annak, hogy szerepelt a Wonder Woman-ben és Az Igazság ligájában is. Ez a két film 1,4 milliárd dollárt termelt összesen, ezzel összességében  a harmadik helyre került. Vin Diesel repült az első helyre 1,6 milliárddal olyan filmekkel, mint a Halálos Iramban 8 és az xXx: Újra akcióban. A második helyet pedig Dwayne Johnson szerezte meg a Baywatch-csal és a Jumanjival, melyek összesen 1,5 milliárd dollárt termeltek. A listán még olyan színésznők és színészek szerepelnek, mint Emma Watson, Johnny Depp, Daisy Ridley, Tom Holland, Chris Pratt, Chris Hemsworth és John Boyega. (IndieWire)

A Star Wars: Az utolsó Jedik átlépte az 1 milliárdos határt a hétvégén, kevesebb, mint három hétre volt szüksége ehhez. A film természetesen mindhárom hétvégén az első helyen végzett a bevételi listákon. Amerikában a múlt hétvégén 52,4 millió dollárt szedett össze, szorosan követi a Jumanji – Vár a dzsungel 50,6 millióval, ami így összesen 186,3-nál tart. A harmadik helyen a Tökéletes hang 3. része áll 22.7 millió dollárral. A negyedik helyen A legnagyobb showman 20,3 millióval, az ötödik helyen a Ferdinánd 15,1 millióval míg a hatodik helyen a Coco áll 8,8 millió dollárral. (Variety)

Ide kapcsolódik a hír, hogy a Disney a három eddig bemutatott Star Wars-filmmel tulajdonképpen már vissza is termelte a Lucasfilm 2012-es vételárát, 4,05 milliárd dollárt. A dolog ennél azért összetettebb, ugyanis a filmes összbevételből pár dolog lejön (a filmek költségvetése, a mozik részesedése, marketingkampány stb.), ám a mérleg másik serpenyőjében ott van a már most is elképesztő merchandise-bevétel. Szóval lehet, hogy George Lucas öt évvel ezelőtt jó üzletet kötött, az azonban biztos, hogy a Disney pompásat. (Mafab)

Satöbbi:

John Williams visszatér a Star Wars univerzumba, hogy ő szerezze a Han Solo spinoff film főcímdalát. A rajongók így örülhetnek, mert sokan nehezményezték, hogy a Zsivány Egyes munkálataiban nem vett részt. A film további zenéit továbbra is John Powell fogja szerezni. (Movieweb)

Rian Johnson még idén nyáron elkezdi forgatni a sajat Star Wars-trilógiáját. A történet egyenlőre nem ismert, ahogy az sem, hogy melyik időszakban fog játszódni. Egy skót hírportál szerint Júniusban kezdődik a forgatás Skóciában. Johnson egy interjú során megemlítette, hogy Rey szüleinek kiléte továbbra is kérdéses,  mivel a IX. rész forgatókönyvét nem ő írja, hanem JJ. Abrams és Chris Terrio, így bármi megtörténhet. (Geektyrant, Wegotthiscovered)

0csaMeghalt Cseh András rajzfilmrendező, a Frakk- és Vackor-sorozat alkotója, 90 éves volt. Cseh a Képzőművészeti Főiskola után – ahol Szőnyi István tanítványa volt – a Pannónia Filmstúdióban kezdett el dolgozni: először mozdulattervezőként, majd operatőrként és rendezőként. A Frakknak rendezője és operatőre, az 1985-ben forgatott Vackor-sorozatnak forgatókönyvírója is volt. Nevéhez fűződik még egyebek mellett a Jómadarak-sorozat, vagy az 1966-os Futyuri mint detektív című animációs film. A Magyar Televíziónak is dolgozott: előbb Macskássy Gyula munkatársa, majd Csermák Tibor mozdulattervezője volt a Piros pöttyös labda (1961) c. filmnél. Foglalkozott reklámfilmek készítésével is, és dolgozott sorozatok, így az Amerika számára gyártott bérmunka kollektívájában (Arthur-sorozat, 1961). Önálló alkotásai közül kiemelkedik a modern hangvételű, kesernyés filozófiájú A tapéta nem minden (1964). (Index)

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *