0

20 éves az Air Force One

airforceoneHarrison Ford éppen 20 éve alakíthatta az elnököt, miután Oroszországban tapsvihar fogadja beszédét, felszáll az Air Force One-ra, amelyen terroristák vannak és némi idő elteltével aktivizálják is magukat. A film bátran helyet kaphat a patrióta alkotások felsorolások élvonalában, hiszen Amerika első embere csak látszólag old kereket, de bátran szembeszáll a fenyegetéssel. Wolfgan Petersen hollywoodi pályája csúcsán tette le az asztalra ezt a szórakoztató akciófilmet
 movie harrison ford air force one get off my plane GIF

A főszerepet Kevin Costnernek szánták, de ő A jövő hírnökével volt elfoglalva. Harrison Fordra esett a választás, akivel Wolfgang Petersen eleve a Vírusban dolgozott volna együtt, de a színész nemet mondott. A DVD audiokommentárból kiderül, ha Ford is visszautasította volna, akkor Keanu Reeves, Dennis Quaid és Arnold Schwarzenegger jött volna szóba.

Gary Oldman nem maradt a szerepben a forgatás szüneteiben, viccelődött a stábtagokkal és teljesen barátságos volt, de ha a rendező szólt, hogy újra jelenetet vesznek fel egy másodperc alatt visszarázódott a munkába.

Mielőtt a forgatás elkezdődött volna, a stáb bejárathatta az igazi Air Force One-t. Vezetőjük alapján mintázták a filmbéli helyettes sajtótitkárt.

A korábbi forgatókönyvekben részletezték  Gibbs ügynök motivációját, ami szerint eléggé sokat vesztett a hidegháború végén, berágott a kormányra és bosszút akart állni. Mivel ismert néhány terroristát, megkereste őket és bevonta őket a műveletbe. Azonban úgy vélték, hogy erre túl sok idő menne el feleslegesen, ezért a végső szkriptből kimaradt.

Box Office

1997. július 25-én mutatták be, 37.1 millió dollárt gyűjtött be az első hétvégén és a bevételi lista első helyét szerezte meg. A következő víkenden is megőrizte a pozíciót, a Spawn csak második tudott lenni. Majd az Összeesküvés-elméletnek sikerült lenyomnia. Amerikában 172.9 millió dollárt termelt ki, összbevétele 315.1 millióra rúgott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *