15

Spider-Man: Homecoming előzetes

pokemberrebootTörték a fejüket a Sony-nál a producerek, hogy mit lehetne kihozni az Andrew Garfield-féle Pókemberből. Bővíteni kellene a Hálószövő univerzumát. Voltak is ötletek, próbálkoztak a Sinister Six szupergonosz projekttel, a tervezőasztalra került a Venom elképzelés, de végül csak belátták, hogy jobb lesz megegyezni a Marvellel 2015 elején kiderült, hogy a két fél megbeszélte a részleteket, a Sonynál maradtak a jogok és továbbra is övék a végső döntés joga, de legalább már Kevin Feige is beleszólhatott a dolgok menetébe.

Egy újabb rebooton kezdtek ügyködni, amelyben Peter Parker 15 éves és ismét be fogják mutatni a pókcsípést. 2015 márciusában Drew Goddard láthatott volna a forgatókönyvhöz, de visszamondta a felkérést. Asa Butterfield, Liam James, Nat Wolff és Tom Holland nevét emlegették lehetséges főszereplőként, de rajtuk kívül elég sok fiatal színészt hívtak be tesztfelvételekre, amelyeken Robert Downey Jr. is részt vett, hiszen látni kellett, hogy megvan közöttük a „kémia”. A választás  Hollandra esett.

A rendezői posztra szintén akadt pár jelentkező. Jonathan Levine, Jared Hess, Ted Melfi, John Francis Daley is szerette volna ledirigálni a filmet, azonban Jon Watts, a Cop Car kisköltségvetésű thriller alkotója írhatta alá a szerződést. Watts jelen volt a Polgárháború (Civil War) munkálatain, amikor Pókember jeleneteit vették fel.

0kv

Michael Keaton formálhatja meg a Keselyűt, a főhős nagy ellenfelét. Zendaya lesz Parker osztálytársa és valószínűleg romantikázni fognak, a pletykák még azt is belengették, hogy lehet, hogy valójában Mary Jane-t alakítja, ám ezt cáfolták. May nénin kicsit fiatalítottak, Marisa Tomei bújhat Parker rokonának a bőrébe.

Parker új képességeit próbálgatja még, épp, hogy belelendül a bűnüldözésbe. A Polgárháborúban vívott harc után felvillanyozva tér haza, ahol May nénivel él. Tony Stark veszi szárnyai alá az ifjú hőst, aki megpróbál visszazökkenni a megszokott gimis életbe. Azonban felbukkan a színen a Keselyű, Parker szembeszáll vele, ám nem olyan könnyű legyőzni és végül minden veszélybe kerül, ami a srác számára fontos.

 

És itt van még egy trailer

15 komment

 1. Továbbra sem örülök a visszafiatalításnak, de ez a trailer közelebb volt az “igazi” Spider-Manhez, mint az eddigi filmek az biztos. Még ha ez se teljesen az eredeti karakter, de itt végre tényleg pókemberesen poénkodik. Egyszerűen nem is értem, hogy miért hagyták ki a poénkodást az eredeti filmekből, hát pont attól lett volna még közönségbarátabb. Már csak az a fránya pókösztön kéne végre, és akkor meg is lennénk vére, így az x-edik próbálkozásra.

  • A Raimi-féle Pókembernél a 2. rész legelső előzetese azt sugallta, hogy lesz pókösztön. Aztán egy-két alkalommal volt is, de a film totál gáz volt.
   Nekem úgy rémlik, hogy a Garfield-féle két részben volt, méghozzá több alkalommal.
   Mivel Feige azért eléggé nagy geek, így szerintem tuti, hogy lesz pókösztön, csak beletuszkolták valahogy. A poénkodás meg gyakorlatilag kötelező lenne. Az előzetes nem rossz, csak hát megint egy tini Parker…Jobban örültem volna, ha nem megyünk vissza az alapokhoz, hanem inkább egy felnőtt, sokat látott Pókembert kapunk.
   Ha megint várunk egy fél órát, hogy megcsípje Parkert a pók, akkor máris max közepes lehet a film.

   • Az eredet sztorit szerintem letudják egy prológusban a főcím alatt. Bár ki tudja. Igazából nem ártana, mert abből mekkora arrogáns kis pöcs lett először, mikor megkapta a képességeit. Ezt még egyik film se ábrázolta normálisan. Ettől lehetne még árnyaltabb a karakter. De ez megint nem az a karakter. Sajna viszont tényleg gáz lenne harmadjára is eredet sztorit nyomni.
    Pókösztön se nagyon lesz, legalábbis olyan nem, mint az eredeti karakternek, mert ha lenne nem bukott volna le a haverja előtt.
    Az mondjuk más kérdés, hogy honnan szedték ezt a pókösztön dolgot eredetileg, mert ilyen aztán rohadtul nincs a pókoknak. 😀

    • Volt azért a képregényekben is egy-két sztori, ahol lebukott. Volt egy reptéres rész is, ahol éppen átöltözött, amikor benyitott egy fényképezőgépes ürge, nyomott egy fényképet és már rohant is.

     • A karakter első 10 évében kb. Norman Osborne volt az egyetlen aki rájött a kilétére.
      Igen, volt az a fényképes sztori, mikor nem figyelt a pókösztönére, de ott meg is semmisültek a fényképek aztán.
      Mindig is a magányos farkast játszotta. Itt a filmekben nyilván töményebben vannak az ilyen események.
      Én nem hiszem hogy lesz neki pókösztöne, de ne legyen igazam.

     • Eléggé utálom én is, amikor lépten-nyomon leveszi a maszkját. A Pókember 2-ben volt egy csomó ilyen, azt hiszem. Lehet, hogy így akarják emberibbé tenni a figurát, hogy legyen egy arc, akivel lehet azonosulni, nem tudom.
      De egyébként a Vasember legvégén benyögte Tony Stark, hogy kicsoda valójában. 🙂

 2. Koimbra: Én is utálom mikor leveszik lépten-nyomon a maszkot. Lásd Pókember, Amerika kapitány… stb. Mondjuk Vasembernél más volt, mert ott volt a HUD-os “belső” nézet, ahol Tony arcát láttuk. És úgy lökte a poénokat 🙂

 3. Egy harmincas Pókembernek sokkal jobban örültem volna, ez így olyan Ultimate-szagú… Egyébként kövezzetek meg, de én a mai napig imádom a Raimi-fél trilógiát!:)

  • Emlékszem, hogy amikor kijött az első Pókember, haverommal a moziban azon gondolkodtunk, hogy A klónok támadására vagy a Pókemberre üljünk-e be. Végül a Star Wars lett belőle, amit nem bántam meg. Később sikerült megnézni a Pókembert is, arcomat kapartam, akárcsak a trilógián. 🙂

 4. Keaton egyszer passzolta a szerepet, utána mégis meggyőzték, hosszú idő után remélem, hogy kapunk egy igazán badass, méy főgonoszt. Amúgy minden tekintetben zseniálisnak néz ki, visszanyúlt a gyökerekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *