2

Horrorfilmek 2017-ben

Lesz horror dögivel, borítékolható, hogy a DVD-n is kijön kismillió film. Melyikkel leszünk elégedettek? Csak remélni lehet, hogy Ridley Scott odateszi magát az új Alien esetében, Bőrpofa sem fog csalódást okozni és A múmia reboot is élvezetes lesz. Alább egy válogatást böngészhettek végig a termésből.

tn_1residentfinalchapterkarakter1A Resident Evil: The Final Chapter története rögtön a Megtorlás (Retribution) vége után veszi fel a fonalat. Alice-t csúnyán elárulja Wesker Washingtonban, ezáltal az emberiség túlélési  esélyei lecsökkennek. Egyedüli túlélőként nagyon is tudja, hogy mit jelent az emberiség utolsó reményének lenni az élőholtak seregei ellen. Vissza kell térnie oda, ahol az egész rémálom kezdetét vetté. Raccoon Citybe, ahol az Umbrella Corporation egyesíti erőit, hogy lecsapjon az apokalipszis túlélőire. Alice-nek minél hamarabb rá kell találnia régi barátaira és még egy nem várt szövetségese is akad az élőholtak csapatok és új mutáns szörnyek elleni küzdelemben. Alice elveszíti természetfeletti képességeit és küszöbön áll az Umbrella támadás, rajta áll vagy bukik, hogy az emberiség végleg kihal-e.


aliencovenantvegeRidley Scott ígérete szerint kemény és véres lesz a Prometheus folytatása, vagyis az Alien: Covenant. A Prometheus ugyan nem volt igazán kimagasló siker, de minden létező fórumon heves vitákat generált és sokat beszéltek róla, 2012 egyik legvitatottabb filmje volt. Ami gyakorlatilag jót tett a marketingnek, hiszen később még azok is megnézték, akiket annyira nem érdekelt. Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride, Carmen Ejogo, Billy Crudup és Jusse Smolett próbálhatnak életben maradni és még Noomi Rapace is cameozik.

aliencovenantposter

mummyposterrrrrA múmia (The Mummy) rebootban Tom Cruise és Annabelle Wallis próbálhatja megállítani a címszereplőt. Egy ősi királyné, ki igazságtalanul nem teljesíthette be végzetét, a sivatag mélyén egy kriptában volt biztonságban eltemetve. Ám most mégis magához tér, az évezredek alatt felgyűlt mérgét a világra ereszti és elhozza az emberi ésszel felfoghatatlan terrort. A Közel-Keleti homoktengerén keresztül a modern London rejtett labirintusain át a Múmia meglepő erővel, illetve a csodák és borzongás egyvelegével egy kreatívan új megközelítéssel mutatja be az istenekkel és szörnyekkel teli világot.

splitM. Night Shyamalan marad a horrornál, a Széttörve (Split) filmben ezúttal James McAvoy hozhatja ránk a frászt. A disszociativ személyiségzavaros személyekről többen úgy vélik, hogy a különböző személyiségekhez teljesen kivételes fizikai jellegzetességeket tudnak manifesztálni. Kevin (McAvoy) eddig 23 személyiségre utaló jelet produkált pszichológusának, Dr. Fletchernek (Buckley). De van még egy, ami még ott lakozik a mélyben, de ha előtör, akkor az összes többit maga mögé utasítja. Három lányt rabol el, egyikük (Taylor-Joy) azonban jó megfigyelő és megpróbálja előnyére fordítani a kialakult helyzetet. Kevinben lassan összemosódnak a személyiségek, leomlanak az „őket” megkülönböztető falak.


rings3poszterÉvek óta beszéltek róla, hogy lesz folytatása A körnek (The Ring), azonban idővel már rebootot emlegettek. F. Javier Gutierrez vállalta be a rendezői teendőket, a forgatókönyvön David Loucka, Jacob Aaron Estes és Akiva Goldsman is dolgozott. Matilda Lutz lett a főszereplő, Aimee Teegarden, Johnny Galecki, Alex Roe, Laura Wiggins és Vincent D’Onofrio szintén játszik a produkcióban. Az is kiderült, hogy mégis folytatásról van szó, hiszen 13 évvel az amerikai remake történései után játszódik a cselekmény. Egy fiatal nő aggódni kezd barátjánál volt az a videokazetta, amelyet ha valaki megnéz, hét nap után meghal. A lány feláldozza magát, hogy megmentse barátját, de kiderül, hogy a filmben van még egy film.


acureforGore Verbinski, A kör (The Ring), a Karib-tenger kalózai (Pirates of the Caribbean) és a Rango rendezője készíthette a kisköltségvetésű horrort Justin Hayte forgatókönyvéből. Dane DeHaan játssza Az Egészség ellenszere (A Cure for Wellness) főszerepét, a svájci Alpokba utazik, hogy cége vezérigazgatóját hazavigye a rejtélyes wellness központból. Ám a főnöknek nyoma sincs és lassan kiderül, hogy a csodálatos gyógymódok nem azok, amelynek be vannak állítva. Ráadásul őt is elkapja az a furcsa betegség, amely minden vendéget visszatart attól, hogy elmenjen, mivel csak kapható rá „orvosság”.

skysharksA Sky Sharkshoz a Kickstarteren gyűjtögettek, méghozzá eléggé sikeresen, hiszen az alkotók 75 eurót kértek és úgy 96 ezer eurót kaptak. A sztori szerint az Antarktiszon geológusok felfedeznek egy régi náci labort, ahol természetesen a német tudósok seregnyi kísérletet hajtottak végre. És az is kiderül, hogy az egyik top secret próbálkozás sikeres volt, ráadásul továbbra is aktív. Miképp lehet megállítani a fenyegetést? A Dead Flesh Flour névre hallgató osztag állhat az útjukba, amelynek tagjai Vietnámban elesett, majd feltámasztott katonákból áll.

annabelle2A Démonok között (The Conjuring) horrorban kis ideig láthattuk Annabelle-t is, amely végül Warrenékhez került. A félelmetes baba kapott egy külön filmet is, amely az általános vélemények szerint elég gyenge lett, viszont a bevétel ezzel szemben eléggé erős volt. Szóval belevágtak a folytatásba, a rendezői székbe David F. Sandberg foglalhatott helyet, ő idén az Amikor kialszik a fénnyel (Lights Out) bizonyított. Gary Dauberman írta ismét a szkriptet, James Wan producerként tartotta rajta a szemét a munkálatokon. Miranda Otto, Talitha Bateman, Lulu Wilson, Anthony LaPaglia és Samara Lee vállaltak szerepet a következő részben. A bábkészítő lánya 20 évvel ezelőtt hunyt el. Nejével úgy dönt, otthonukból árvaházat nyit. Azonban Annabelle miatt nem lehet békés otthona a szülők nélkül maradt gyerekeknek. Elszabadul a pokol! 2017 május 19-én mutatják be Amerikában.

getoutkepJordan Peele komikus készítette a Get Out thriller-horrort. Nem csak a forgatókönyvet írta, hanem a rendezést is bevállalta. Daniel Kaluuya alakítja Christ, akit barátnője, Rose (Allison Williams) meghív szüleihez a hétvégére. Röviddel a megérkezésük után Chris furcsa dolgokra lesz figyelmes, majd kiderül számára, hogy a környéken nem rajonganak igazán a feketékért.
Bradley Whitford, Catherine Keener, Betty Gabriel, Caleb Landry Jones, Lyle Brocato, Marcus Henderson és LilRel Howery nevei olvashatóak a stáblistán. A bemutató jövőre esedékes, február 24-én kerül a mozikba.


Chloe Moretz ugyan belengette, hogy egy ideig nem vállal be semmit, de azért mégis leszerződött a Sóhajok (Suspiria) remake-re. Dakota Johnson és Tilda Swinton oldalán láthatjuk, Luca Guadagnino rendezőnő elvileg e hónapban belevág a forgatásba. 1977-ben készült az eredeti film Dario Argento vezényletével, aki az egyik legismertebb, illetve legkedveltebb horrort tette le az asztalra. Az újabb változat ötlete évekkel ezelőtt merült fel, konkrétan még 2008-ban, akkoriban David Gordon Green tartotta kezében a gyeplőt, de helyette Luca Guadagnino dolgozhat a horroron.  Jessica Harper alakította a régi verzióban Suzie-t, az amerikai lány egy európai balettintézetbe érkezik, ahol hamarosan érdekes és bizarr dolgokra lesz figyelmes. Mint kiderül, az intézményt boszorkányok irányítják.

amityvilleFranck Kalfoun vállalta a Amityville: The Awakening rendezői teendők ellátását, Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Thomas Mann és Taylor Spreitler szerződött le a főbb szerepekre. Joan egyedülálló anya, két lányával, Belle-lel és Juliettel, illetve fiával, James-szel együtt új házba költözik. Reméli, hogy a költségeiket csökkenteni tudja és egyúttal a megtakarítás fedezni fogja James orvosi kezelését. Viszont az ingatlan tartogat pár meglepetést, ráadásul a srác csodálatos módon felépül, ám Belle-t folyamatosan rémálmok gyötrik. Hamarosan kiderül, hogy a hírhedt Amityville épületbe költöztek.

Kevin Smith a Moose Jaws horrorral zárja le a Tuskkal megkezdett és a Yoga Hosersszel folytatott True North trilógiáját. Harley Morenstein lesz a főszereplő, illetve Harley Quinn Smith és Lily-Rose Depp is felbukkannak.

Stephen King sok remek könyvet, köztük van az Az (It) is, amely több, mint 1100 oldalas. Készült a regényből egy klasszikusnak nevezhető film és pár évvel ezelőtt szóba került a remake is. Némi tökölést követően csak sikerült belevágni a forgatásba, Andy Muschietti irányíthat a kamera mögül. Pennywise-t Bill Skarsgard formálhatja meg.

pennywiseew

Adam Robitel, az Ördögűzés: Deborah Logan története (Taking) rende vette kezében a gyeplőt az Insidious Chapter 4 munkálatain. A forgatókönyvet ismét Leigh Whannel szállította. A történetről ebben a pillanatban nem lehet tudni semmit, állítólag Elise-ről fog szólni, de eddig nem erősítették meg.

insidious4kep1

Rodrigo Cortes, A gyilkos médium (Red Lights) rendezője készíti a Down a Dark Hall-t Lois Duncan regénye alapján. AnnaSophia Robb, Isabelle Fuhrman, Kirsty Mitchell és Taylor Russell hozhatják ránk a frászt.

Amikor Bőrpofa legutóbb berregtette a láncfűrészét a rajongók csalódottan távoztak a mozikból. Julien Maury és Alexandre Bustillo próbálkozhat elfogadható előzményt összehozni, de a főhős ezúttal eléggé fiatal lesz, aki segíthet át ezúttal nem egyedül fog öldökölni, hanem elmegyógyintézetből szökött páciensek is.

leatherface

belko1James Gunn megírta, Greg McLean pedig ledirigálta a The Belko Experimentet. Többek között Michael Rooker, Tony Goldwyn, John C. McGinley és  David Dastmalchian játszanak a filmben.  A történet a Belko Industries-nál játszódik, ahol a vállalat több tucatnyi dolgozóját arra kényszeríti, hogy öljék meg kollégáikat bármi áron. Valaki egy hangosbemondón keresztül osztogatja az utasításokat.


Natalie Dormer, a Trónok harca (Game of Thrones) sorozat egyik sztárja lesz a főszereplője a Patient Zeronak, amit Stefan Ruzowitzky rendezett. Az osztrák direktorra akkor figyelhetett fel az Álomgyár, amikor 2008-ban Oscart nyert a Pénzhamisítókkal (The Counterfeiters) a legjobb külföldi film kategóriában. A történések egy globális járvány, úgymond a zombi apokalipszis után játszódik. Egy túlélő képes az élőholtak  nyelvén beszélni, elhatározza, hogy felkutatja az első fertőzött egyedet. Reméli, hogy ezzel közelebb jut a gyógymódhoz is és meg tudja menteni szeretett nejét is.

Dennis Iliadis, Az utolsó ház balra (The Last House on the Left) remake rendezője készíti a He’s Out There-t Mike Schannell forgatókönyvéből. Yvonne Strahovski, Justin Bruening, Abigail Pniowsky neveit olvashatjuk a stáblistán. A történetben egy anya és két lánya ellátogat a mindentől távol fekvő, tó mellett található házikójukba. Ám a kikapcsolódást gyorsan el kell felejteniük, mivel egy pszichopata is feltűnik a színen.

Kézikamerás cápás túlélőhorror lesz a Cage Dive, amelyet A zátony (The Shallows), a [REC] és a Nyílt vízen (Open Water) keverékeként jellemeztek. Néhány fiatal Ausztrália partjai felé indulnak, hogy egy extrém valóságshow részére készítsenek ütős videót. Cápaketrecben várják a „fenevadakat”, ám nem úgy sül el a dolog, ahogy elképzelték, mivel mindannyian a vízben ragadnak.

byebyemanA Bye Bye Man horror eredetileg nyáron került volna bemutatásra, de a forgalmazó úgy döntött, hogy inkább csúsztat rajta úgy fél évet, egészen 2017. január 13-ig. Stacy Title rendezésében Douglas Smith, Carrie-Anne Moss, Faye Dunaway és Doug Jones játszanak. Három főiskolás egy régi, távol eső, kampuszon kívüli házban véletlenül elszabadítják a Bye Bye Manként ismert természetfeletti lényt. Miután megismerik az eredetét, kiderül, hogy csak egyetlen módon lehet lerázni, méghozzá úgy, hogy nem gondolnak rá és nem beszélnek róla.


Akiva Goldsman ismét bepattant a kamera mögé a Stephanie horror kedvéért. Frank Grillo, Anna Torv, Kenneth Choi pedig kamerája elé lépdeltek be. A történet egy árva, de túlvilági képességgel bíró lányról szól. Egy olyan páros veszi magához, akik azt állítják, hogy ők a valódi szülei. Bemutató: valamikor jövőre, elvileg.

A Spierig testvérek leforgatták a Fűrész (Saw) következő részét, a Saw: Legacy címre hallgató filmnél már az utómunkálatoknál járnak. Egyelőre nem ismert a történet, viszont úgy tűnik, hogy október 27-én a mozikba fog kerülni. Josh Stolberg és Pete Goldfinger, a Piranha 3D és a Kegyetlen titok (Sorority Row) írói dolgoztak a forgatókönyvön.

Eléggé lassan haladnak az új Péntek 13 (Friday the 13th) filmmel. Annyi biztos, hogy a 80-as években fog játszódni a cselekmény vagyis visszarepülünk abba a korszakba, ahonnét az egész franchise elindult és legalább nem found footage stílusban mutatják be a cselekményt. Brad Fuller producer azt mondta, hogy gyakorlatilag az alapoktól fognak építkezni. “Aaron (Guzikowski) remek karaktereket írt. Meg kell értenünk Jason Voorhees cselekedeteit, ezért vissza kell mennünk a kezdetekhez és onnan kell építkeznünk. Eredet-szerű, vagyis olyan eredetsztoriról van szó, amit eddig nem láthattunk. Természetesen Pamelát sem hagyjuk ki, de kicsit más lesz az eddig megszokottaktól.”

Az Egyenesen át (Flatliners) egyik főszereplője is benne lesz a remake-ben. Kiefer Sutherland csatlakozott a színészgárdához, a szerződés még nincs aláírva, de a színész szeretne részt venni a filmben. Minden attól függ, hogy tud-e időt szakítani rá. Sutherland egy sokat látott, tapasztalt orvost alakíthatna. A forgatás pár napon belül elindul Niels Arden Oplev vezényletével. Az újrázott változatban Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton és Kiersey Clemens játsszák a főbb szerepeket. 5 orvostanhallgató a halálközeli állapotot vizsgálja. Kísérleteik során egyikük szívét leállítják, majd kis idő elteltével újraélesztik. Természetesen nagyon is veszélyes helyzetek ezek, de ők egyre nagyobb és nagyobb kockázatot vállalnak.

Újabb folytatást kap a Köpök a sírodra (I Spit on Your Grave) reboot, a Deja Vu-ban Jennifer Hillst ismét Camille Keaton formálja meg. Hills-t bíróság elé cibálják, mivel megölte kínzóit, azonban az erőszaktevők rokonaik saját kezükbe vennék az igazságszolgáltatást.

Pascal Laugier ismét hallat magáról, a Mártírok (Martyrs) alkotója az Incident in a Ghost Land-et hozza el 2017-ben, a sztori sajnos nem ismert, de biztos, hogy Rob Archer, Crystal Reed, Taylor Hickson sokat fog futni és ijedezni.

Gary Tunnicliffe rendező először a Kickstarteren szeretett volna pénzt gyűjteni a Hellraiser Judgementhez, de mivel idővel a Dimension Filmsnél úgy döntöttek, hogy állják a költségvetést és abba is belemennek, hogy ő vezényelje le a produkciót, így eltávolították a kampányt az oldalról. A cselekményben három nyomozó próbál elkapni egy sorozatgyilkost, de ahogy egyre jobban belemélyednek az ügybe, rájönnek, hogy a gyilkos nem erről a világról való.

hellraiserjudgement

2 komment

  1. “Meg kell értenünk Jason Voorhees cselekedeteit, ezért vissza kell mennünk a kezdetekhez és onnan kell építkeznünk.”

    A nyavalya se akarja érteni. 🙂 Túl sokat gondolnak a producerek a karakterről. Nem kell karakterizálni a gyilkost, inkább az áldozatokat kell úgy megformálni, hogy lehessen értük izgulni! Egyébként nagyon várom már.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *