7

Development Hell – A fejlesztés fázisában beragadt filmek

2013-ban és 2014-ben írtam a témában egy-egy hosszabb Development Hell cikket. Vannak filmek, amelyek elakadnak a fejlesztési fázisban, habár néhányan nagyon szeretnék, ha megvalósulna, de mégsem sikerül elérni, hogy elinduljon a forgatás. Nos, amióta kiment a két írás a Jurassic Park 4 csak kijött (Jurassic World néven) és a Setét toronyhoz is hozzáláttak. Itt egy újabb adagnyi projekt, amelyek nagy része körül csak a szájtépés megy, más elgondolások pedig parkolópályán várakoznak, hátha egyszer megkapják a zöld utat.

triplets

Miután Arnold Schwarzenegger visszatért a filmiparba bejelentették, hogy a Terminator folytatáson kívül megcsinálják a Conan következő részét, illetve számíthatunk rá, hogy jön az Ikrek 2 is, vagyis a Triplets. Sajnos az Osztrák Tölgyre alig kíváncsi valaki, mindez gyorsan kiderült az Erőnek erejével bemutatója után. A Triplets-szel kapcsolatban pedig inkább a szájtépés megy. Danny De Vito boldogan visszatérne, Ivan Reitman szintén benne lenne a dologban. A forgatókönyvről nagy egyetértésben úgy nyilatkoztak, hogy egészen remek lett és a harmadik főszereplő, Eddie Murhpy is alig várja, hogy belevágjanak. Ám az Universalnak úgy tűnik kétségei vannak.

hellboy

Gyakorlatilag a Hellboy 2 bemutatója óta beszélnek a harmadik felvonásról. Talán ha Guillermo del Toro kicsit türelmesebb lett volna, és nem távozik a Hobbit fedélzetéről, megvalósulhatott volna a film. Hiszen egy siker után sokkal könnyebben rá lehet beszélni a producereket pénztárcájuk kinyitására. De sajnos a Tűzgyűrű sem váltotta be igazán a reményeket, illetve a rendező elhasalt a Bíborheggyel is. A legnagyobb gond, hogy a költségvetés nem állna meg 100 millió dollár alatt, és úgy 120 millióra lenne szükség. És ugye a Hellboy 2 bevétele is megállt 160 milliónál. Ron Perlman elvileg nem adja fel, folyamatosan kampányol, hogy elkészülhessen a film.

bioshock

Nem sok hiányzott, hogy elkészülhessen a Bioshock mozifilm. 2008-ban Gore Verbinski és John Logan tevékenykedhetett a projekt környékén, a bemutatót 2010-re ígérték. Verbinski egy kőkemény R kategóriás, költséges produkciót akart, de az Universalnak nem tetszett a dolog. Végül távozott és Juan Carlos Fresnadillo lépett a helyére, de újabb problémák jelentkeztek a büdzsé körül. A fejesek maximum 80 millió dollárt voltak hajlandóak áldozni rá, de a 2K Games fejlesztőnek nem tetszett a hozzáállás és inkább félretették az elképzelést. Mindenesetre concept artok fellelhetőek a neten.

axelfoley

Eddie Murhpy már régen kikerült az „A” ligából, de természetesen ő is szeretné, ha újra sikert tudna aratni. 2008-ben merült fel a Beverly Hills-i zsaru 4. felvonása, Brett Ratner szerződött le a rendezése. A történet szerint Foley visszatér Beverly Hills-be, hogy kiderítse, ki áll Billy Rosewood meggyilkolása mögött. Ám a forgatókönyvet gyorsan kukázták, nem tetszett senkinek. 2011 táján újabb ötlet merült fel: Legyen inkább sorozat, amelyben Foley fia lenne a főhős. Le is forgatták az első részt, de a CBS a pilotot látva passzolta a lehetőséget és más csatorna sem karolta fel a szériát. Így a Paramount újra tervetőasztalra tette a negyedik filmet. 2016 március 25-re tűzték ki a bemutatót. Állítólag a történetet egyszerűen nem tudják gatyába rázni.

tintinAmikor bejelentették, hogy elkészül a TinTin film, hozzátették, hogy trilógiát szeretnének. Az első részt Steven Spielberg rendezi, a folytatást már Peter Jackson dirigálja és aztán majd jöhet a harmadik is. Jackson viszont előbb a Hobbittal akart foglalkozni. A forgatókönyvet 2012 elejére el is készült és úgy volt, hogy talán 2014 karácsonyára vagy 2015 nyarára be is lövik a bemutatót. Jackson 2013-ban még úgy nyilatkozott, hogy hamarosan elkezdi a forgatást. 2015 novemberében a Polygon szellőztette meg, hogy a The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun 2016 karácsonyán a vásznakra kerül. Ám úgy tűnik, hogy még sokat kell várni rá, hogy láthassuk a folytatást, már ha egyáltalán még foglalkoznak vele.

billested

1989-ben ismerhettük meg Bill-t és Tedet, az elválaszthatatlan jó barátokat, akik vicces időutazásra mehettek. 2010-ben derült ki, hogy készül a harmadik film forgatókönyve, majd 2011-ben Keanu Reeves azt mondta, hogy nem sok hiányzik ahhoz, hogy megkapja a produkció a zöld utat. Alex Winter twitterén jelezte, hogy a szkript elkészült. Később egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a két főhős a prehisztorikus korba is elutazik. 2012-ben Dean Parisot vállalta be a rendezést. De egy évre rá kiderült, hogy a történet még nem állt össze és még csinosítgatni kellene rajta. Az elmúlt időszakban többször is szóba került a harmadik film, de nagyjából mindegyiknek annyi a lényege, hogy jó lenne, ha bele tudnának vágni. Legutóbb Winter a Forbes-nak mondta, hogy 2017 elején vagy 2016 végén elstartolhatnak a munkálatok.

italianjob

Kellemes szórakozás volt Az olasz meló, és mivel a bevétel is eléggé szép volt, The Brazilian Job címmel kezdett formálódni a folytatás. 2005-ben kellett volna indulnia a forgatásnak és év végére már mozikban akarták tudni a filmet, majd inkább 2007-re csúsztatták a bemutatót. 2008-ban Jason Statham viccesen megjegyezte, hogy valakinek ki kellene szednie a címet az imdb-ről és akkor kellene visszatenni, ha már minden sínen van. A sztoriról nem lehetett sokat tudni, Brazíliában indult volna, majd Belgiumban bukkan fel a csapat és gyémántokat próbálnak meglovasítani. 2009-ben F. Gary Gray reményeit fejezte ki, hogy a forgatókönyv végre elkészül. Seth Green pedig csupán annyit mondott, hogy a The Brazilian Job egy csodálatos szóbeszéd, ami az imdb-ről ered. De később Mark Wahlberg megjegyezte, hogy nincs elfeledve a folytatás, nagyon is aktív.

0tron3

A Disney a Tron: Örökség bemutatója előtt említette meg, hogy szeretnének egy harmadik részt is. Később úgy hírlett, hogy a második felvonás DVD kiadványán rajta lesz az előzetes is. Joseph Kosinski rendező szintén megerősítette, hogy folynak az egyeztetések a Tron 3-ról, a történet bemutatná, hogy Sam és Quorra miképp boldogul a való világban. 2013-ban még mindig nem volt forgatókönyv. 2015-ben már arról beszéltek, hogy októberben indulhat a forgatás. Azonban a Disney mégis úgy döntött, hogy félreteszi a Tr3n-t. Garret Hedlund szerint a projekt nem nevezhető totálisan halottnak. Lesz-e belőle valami? Talán 30 év múlva.

1993-ban Tim Burton mögött már volt jó néhány siker, ilyenkor előfordul, hogy a stúdiókat rá lehet beszélni más költséges produkcióra. A rendező Jonathan Gems-t, a Batman visszatér íróját kérte meg, hogy a The Hawkline Monster regényt adaptálja. A horror-vígjáték két öreg fegyverforgatóról szól, akiket felkeresnek a Hawkline ikerlányok és megkérik őket, hogy a házuk alatti szörnyeket irtsák ki. Jack Nicholson és Clint Eastwood voltak a kiszemelt főszereplők, de utóbbi inkább A szív hídjait részesítette előnyben. A projekt parkolópályára került és Burton azóta sem vette elő.

7 komment

 1. “Madison megye hídját”… hídját mi?
  Na áruld el, honnan loptad a cikket, s fordítottad le nekünk? 🙂

  …Mert hogy se nem hídja, se nem Madison megye. Eredeti cím: Madison megye hídjai, ami itthon A szív hídjai címen jelent meg. :-))

  • Hát na igen, elcsesztem, az bizony A szív hídjai, benéztem.
   Téged se nagyon láttalak erre még, beugrottál kötözködni. Pá, szállj el, mint a kismadár.

   • Hogy nem láttál, nem jelenti azt, hogy nem olvasom hosszú évek óta a blogot…
    Csak egyszerűen ebből az volt leszűrhető, hogy külföldi oldalról jött a fordítás és ide berakása.
    Mindenesetre én a helyedben se nem táplálnám a trollt, se nem alacsonyodnék le egy szintre, ha már cikkíró vagyok és az olvasóknak írom a posztokat. Úgy tudom a kritikát tűrnie kell egy írónak, vagy tévedek?
    És most ahogy kívántad… trollaszállok. 😀

 2. Jó írás (az elgépelés meg előfordul), a Triplets, a BH zsaru 4. és a Tin Tin-folytatás teljesen fölösleges, a többi jöhet.

 3. Az Ikrek meg a Beverly Hills-i zsaru folytatását én sem erőltetném.

  Statham legalabb A Szállítóban autókázhatott még 🙂
  Charlize Theron meg a Halálos Iramban 8-ban fog ha igaz.

 4. Mondjuk előbb el tudnék nézni még 3 vagy 4 Tron filmet Kosinski-től, mint akár csak még egy Avatart!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *