10

Independence Day: Resurgence (előzetes)

idependenceday11Nem tudom, hogy mennyire érdekli az amerikaikat, hogy az egyik legismertebb patrióta filmet egy német készítette (és ne feledkezzünk meg a Mel Gibsonos produkcióról sem!). Mindenesetre a Függetlenség napja (Independence Day) remek szórakozás volt, ami után Roland Emmerich még többször lezúzhatta a világot.

A folytatás gondolata a 9/11-es események után fogalmazódott meg, de csak 2004-ben beszéltek arról, hogy szeretnék megcsinálni a következő részt. Telt-múlt az idő, 2009-ben Emmerich már úgy nyilatkozott, hogy nem is egy, hanem rögtön két részt szeretnének, méghozzá egyben akarják leforgatni. Hozzátette, hogy a Csillagkapuval (StarGate) is akarnak kezdeni valamit, azóta kiderült, hogy reboot lesz (ha lesz).

Hosszas huzavona után a Fox megadta a zöld utat. Will Smith-t nem lehetett rávenni, hogy visszatérjen, de Jeff Goldblumnak, Bill Pullmannek és Vivica A. Foxnak nem voltak aggályai. Goldblumból a Földi Űrvédelem főnöke lett, a Holdon tevékenykedik. Sela Ward játssza az Elnököt, aki sokkal keményebb Whitemore-nél és nem fél megmutatni a hatalmát ha arra kényszerítik. Tudja, hogy az idegenek egy napon vissza fognak térni. Patrick St. Esprit lesz a védelmi miniszter, William Fichtner egy tábornok bőrébe bújhat. Maika Monroe formálja meg Whitemore lányát, a Fehér Házban dolgozik, kemény csaj lett belőle és majd bepattanhat egy afféle idegen technikával ötvözött vadászgépbe. A Liam Hemsworth által játszott karakter elvesztette a szüleit, csatlakozott a sereghez és a legjobb pilótává vált, de egy rossz döntés miatt végül a Holdra kerül, ahol nem a képességeihez való feladatot lát el.

Az emberiség felhasználta az idegenek technológiáját. Sejtik, hogy egyszer újra eljönnek, így közös erővel kiépítik a rendszert, ami megmentheti a Földet az újabb támadástól.

10 komment

 1. Agyatlan zúzda lesz, mint az első volt. Mondjuk annak volt valami groteszk bája. Ennek lesz-e?

  • Emmerich a zúzáshoz nagyon is ért. Nagyon jó szórakozás volt anno a film, sőt még most is az. A 2012-vel megmutatta, hogy továbbra is jól tud világégést produkálni, csak azt nem tudta lezárni másfél óra után és még volt egy középszerű “hajókázás”.

   • Bevallom, sosem voltam oda egyetlen filmjéért sem. A Stargate még működött valamennyire, talán az Independence Day is (bár az már alulról súrolja a határt), a Godzillától kezdve volt menthetetlen a fickó. Aztán csodák csodája, a 2011-es Anonymous-szal bebizonyította, hogy azért képes filmszerű filmet is csinálni. Valahogy úgy, mint Michael Bay a Pain & Gain-nel.

    • Én szeretem az ilyen látványos világégős filmeket, ha jól vannak megcsinálva.:) A Tökéletes katonánál jegyeztem meg a nevét, egyszerűen kiváló, amikor bezsákolják a két akciósztárt az elején és kiírják, hogy ők a főszereplők. De Emmerich-nek ez az akció-rombolás nagyon jól megy és mindig jól, szórakoztatóan tudja előadni magát. Bay viszont a Bad Boys 2 után ki is égett. A Transformers még jó volt, de a többi filmje valahogy önismétlő, kevésbé jó időtötlés, mint régen.
     Emmerich azt mondta egyébként, hogy könnyebben dobnak hozzá 150 milliót egy pusztítós filmre, viszont ha 15-20 milliót kér egy drámára, azt már nem adják meg neki. Nekem speciel az Anonyímus nem tetszett, nem tudom, hogy miért, nem rémlik már igazán.

 2. Kifejezetten ígéretes ez a komorabb hangulatú előzetes, remélhetőleg a forgatókönyv jobb lesz, mint a mostanában készülő üres és ostoba látványfilmeké. Will Smith megcsinálta a Föld után-t, ezt meg kihagyta? Érdekes…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *