1

Díjaztak a Los Angeles-i és New York-i kritikusok

2015-06-saul-fia-1December! Jöhetnek a díjak és a szobrokért versengő filmek toplistázása. A Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége a Spotlight-ot tartotta az év legjobbjának, de a George Miller lett a Mad Max negyedik felvonásával 2015 legjobb rendezője. A Saul fiát választották a legjobb külföldi filmnek és a magyar drámában jeleskedő Röhrig Géza lett a legjobb színész kategóriában a második, előtte Michael Fassbender végzett a Macbeth-ben nyújtott alakításéért. Charltote Rampling lett a legjobb színésznő, Alicia Vikander pedig az Ex Machináért kiérdemelte a legjobb női mellékszereplő elismerést. Animációs kategóriában az Anomalisa jeleskedett.

A New York-i Filmkritikusok szintén a Saul fiát választották az év legjobb külföldi filmjének és náluk is a Spotlight áll az első helyen az év legjobb produkciója kategóriában és Tom McCarthy lett a legjobb rendező. Brie Larson lett a legjobb színésznő (Room), Paul Dano pedig a legjobb színész (Love & Mercy). Rooney Marát választották a legjobb női mellékszereplőnek (Carol) és Mark Rylance-t a legjobb férfi mellékszereplőnek (Kémek hídja).

A Brit Független Filmdíjat is átadták. Náluk a legjobb angol indie alkotás az Ex Machina lett és Alex Garlandot választották a legjobb rendezőnek és forgatókönyvírónak. Tom Hardy kapta a Legendáért a legjobb színész elismert, Saoirse Ronan pedig a Brooklynért a legjobb színésznő kategóriában győzött.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *