8

Warcraft előzetes

warcraftposterA sok millió rajongója volt már a Warcraft játékoknak, amikor 2006 május 9-én a Blizzard a Legendary-vel közösen bejelentette, hogy élőszereplős filmet készítenek. 2008-ban Chris Metzen azt mondta, hogy biztosan nem kisgyerekek számára készül majd a produkció és nem párnacsatákat akarnak mutogatni. Uwe Boll boldogan vállalta volna a rendezői teendőket, sőt a jogokat is szerette volna megvenni, de a Blizzardnál megmondták neki, hogy rá aztán végképp nem bíznák a Warcraftot.

Úgy gondolták, hogy 2009-re már a mozikba kerülhet a fantasy, Sam Raimi-t tették meg rendezőnek. Majd 2011-re módosították a bemutatót. Raimi távozott az Óz film miatt, illetve az sem tetszett neki, hogy a fejesek rengeteg elképzelését megvétózták. Egy időre csend borította be a tervezet környékét. 2013 elején újra mozgásba lendült a gépezet, Duncan Jones ülhetett bele a rendezői székbe. A BlizzConon négy concept artot is bemutattak, illetve megemlítették, hogy Lothor és Durotan állnak a középpontban. Hozzátették, hogy besorolás PG-13 lesz, de ettől függetlenül komoly, komor film várható, Christopher Nolan Batman trilógiáját hozták fel példaként.

Nézzük a karaktereket. Travis Fimmel alakítja Sir Anduin Lothart, a lovag minden erejével azon van, hogy megvédje a Királyságot. Ben Foster lesz Medivh mestermágust, a Trisfal Őrzője. Dominic Cooper bújhat Llane Wrynn király bőrébe, ő jelenti a reményt az emberek számára a sötét időszakban. Ben Schnetzer kapta Khadgar, a fiatal tehetséges mágus szerepét. Ruth Negga formálhatja meg Lady Taria Wrynn-t, Llane király nagy szerelmét és bizalmasát. Callum Keith Rennie pedig Moroes várnagyot alakítja.

Toby Kebbell testesíti meg Durotan-t, az ork Dérfarkas Klán vezérét, azért küzd, hogy megmentse családját és embereit a bosszúszomjas Árnytanácstól. Robert Kazinsky alakítja Orgrim Doomhammert, remek taktikai érzékei van, e mellett bátor harcos és egy legendás fegyver forgat. Daniel Wu kapta Gul’dan sámán szerepét, aki az Árnytanács kegyetlen irányítója. Clancy Brown a félelmetes Blackhand, a Pusztító lesz, Terry Notary-t pedig Pokolsikoly Grom, a Csatadal Klán vezéreként láthatjuk. Paula Patton Garona,a félig ember-félig ork harcosnő bőrébe bújik.

Tetszik az előzetes?

8 komment

 1. Remélem nem csak egy film lesz, hanem több is, és ez is olyan franchise lesz, mint a Gyűrűk ura. Bár ez a világ ismeretlen nekem, egyik könyvet sem olvastam, egyik játékkal sem játszottam, de nagyon várom!

 2. 8 éve megy nálam a wow, a multkori pár másodperc olyan béna hatásvadásznak tűnt és nem tetszett de ez már sokkal biztatóbb. Így már nézős.

 3. Egyértelmű, hogy az alkotók a Gyűrűk Ura ösvényein járnak, és ez lehet a sikerük kulcsa is! Mindazok, akik csalódtak A hobbit-filmekben, ebben a filmben megtalálhatják a számításukat, és szerintem az sem hátrány, hogy sokaknak újdonság lesz a történet. Box office szempontból ez a film lehet a jövő év Jurassic Worldje. De ha annyit nem hoz is, A Gyűrűk Ura nyitófilmjének bevételével szerintem számolhatnak az alkotók. Ami – mondanom sem kell – óriási sikert jelentene, hiszen jétékadaptáció még a közelében sem járt akkora sikernek. És az is valószínűnek tűnik, hogy (legalább) 3 film várható a témában.

  • a játékadaptácio közelében nem volt olyan sikernek? 😀 fénykorában 13 millio ember fizetett érte havonta 6 ronygot, most is van még 5 milla aktív játékos, szóval akkor kezdjunk el számolni.. 😀

   (for full disclosure, főiskola alatt 1 évig toltam, de inkábba régi RTS-ek az igaziak)

 4. Jó és hangulatos az előzetes, mégis fura érzés, ahogy a kimondottan élethű és a nagyon rajzolt jelenetek váltakoznak. Remélem, hogy nem a szegény ember Gyűrűk Urája lesz, és nagyon remélem, hogy nem a 2010-es évek Dungeons & Dragons-a. Nagy rajongója vagyok Azeroth-nak, ezért legalább annyira félek, mint amennyire reménykedek és várom tűkön ülve.

 5. Én nem ismerem ezt az univerzumot. Oké, játszottam a Warcraft 2-vel meg 3-mal, de a WoW világát nem ismerem. Szóval lövésem sincs, hogy kik ezek a karakterek. Az előzetest megnéztem párszor, de nem fogott meg. Szerintem rajtam kívül sokan így vannak vele. Úgy gondolom, hogy a trailert elsősorban a rajongóknak vágták össze.

  • Én is csak az Warcraft 1,2,3-at játszottam hajdanán, 1 másodpercet nem wowoztam, de az említett karakterek közül majdnem mind ismerős. Csak Lady Taria Wrynn és Moroes várnagy neve új.

 6. Tartok tőle, hogy közel sem lesz annyira sikeres, hogy trilógia legyen belőle. Jah és ha kérhetem a továbbiakban ha jön hír a filmről akkor a karakter illetve helység neveket ne fordítsátok le mert most is lefordultam a székről a Pokolsikoy meg Csatadal szavak olvasásától és szerintem nem vagyok ezzel egyedül 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *