6

Box Office: Apróságok

pixelsÉszak-Amerikai hétvégi eredmények
Új bemutatók

Az arcade játékokra még most is sokan emlékeznek, illetve temérdek klasszikus karakter akad, amit mindenki ismer. A Rontó Ralph (Wreck It Ralph) bizonyította, hogy lehet ebben a témában szép sikert aratni, bár azért a minőség is sokat nyomott a latba. Ezzel szemben a Pixel (Pixels) eléggé gyatra lett, hiába vetették be Pac Mant, Donkey Kongot és a sok-sok kultfigurát, nem sikerült ütős és élvezetes sztorit kitalálni. Chris Columbusnak 88 millió dollár állt rendelkezésére, hogy egy vicces és nosztalgikus inváziós filmet gyártson le, de a büdzsé egy része elment Adam Sandlerre, bizonyára ő is kapott szép summát és Kevin Jamesnek is leszurkolhattak pár milliót. Áldozhattak volna még pár százezret a forgatókönyv fejlesztésére is. A kritikusok nem kedvelték a sci-fi vígjátékot és az imdb-n is 5,1-es átlaggal bír a film. Ehhez 24 millió dolláros bevétel társul, ami nem túl szép, pláne, ha úgy nézzük, hogy pár hónappal ezelőtt még 40-50 millió dolláros nyitányt sem tartottak kizártnak.

southpawA nyári gigafilmek között kellett volna helyt állnia a Soutpaw bokszdrámának. Tipikusan arról a filmről van szó, amely inkább télen tudna aratni, de Weinsteinék inkább júliusra, azaz mostanra időzítették a bemutatót. Persze a 16 millió dollár így sem rossz és a nézők véleménye szerint nagyon is jól sikerült Antoine Fuqua rendezése. A kedvező visszhang mellett nyitánya többszörösét hozhatja a produkció és a műfaj rajongói nem az első hétvégén rohannak el megnézni az adott alkotást.

John Green regényéből született a Csillagainkban a hiba (Fault in Our Stars), amely az egészen jól sikerült young adult adaptációk sorát gyarapítja és e mellett szépen hozott a konyhára. Olybá tűnt, hogy a szintén Green könyvéből készült Papírvárosok (Paper Towns) is hasonlóképpen pofás számokat fog produkálni, ráadásul még az előzetesek is kellőképpen hangulatosak voltak. Ám a közönséget ezúttal nem sikerült megmozgatni, csak 12 millió dollárt hagytak a kasszáknál. Bukásról nincs szó, de valószínűleg nem nagyon hangoztatják csalódásukat a stúdiónál.

Régebben bemutatott filmek: Megőrizte első helyét a Hangya (Ant-Man), bár az 57 %-os csökkenés eléggé termetesnek mondható. Az Amerika Kapitány (Captain America) és a Thor első része 117 és 119 milliónál járt második hétvégéjére, a Marvel „apró” hőse 106 milliót tud eddig felmutatni és valószínűleg 150-160 milliónál távozik a mozikból. A Minyonok 22 millió dollárt tettek hozzá eddigi eredményeikhez, a 300 millió még összejöhet. Amy Schumer Star Wars fotósorozata után újra a figyelem középpontjába került a Kész katasztrófa (Trainwreck) egy moziban történt lövöldözés kapcsán. Tragikus, de tagadhatatlan, hogy ez is reklám Judd Apatow vígjátékának. 686 helyen vetítik a Mr. Holmest, bevétele valamelyest nőtt és a lista 9. helyét szerezte meg a film. Már csak 2,4 millió dollárt tudott összeszedni a Terminator, 90 millió dollár környékén lesz a vége a Genisys-nek. Kína még sokat nyomhat a latba.

427 moziban vetítették a The Vatican Tapest, a horror 850.000 dollárt gyűjtött be.

Amerikai top 10 bevétel, az adatok a boxofficemojo-ról vannak

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Hangya

24,76

106,07

– 56,7

130

Pixel

24,00

24,00

55

Minyonok

22,10

261,62

– 55,1

74

Kész katasztrófa

17,30

60,54

– 42,5

35

Southpaw

16,50

16,50

30

Papírvárosok

12.50

12,50

12

Agymanók

7,35

320,33

– 36,3

17,5

Jurassic World

6,90

623,80

– 39,8

150

Mr Holmes

2,84

6,43

+ 17,0

Terminator: Genisys

2,40

85,66

– 55,6

155

6 komment

 1. Lesz vajon így Terminator folytatás?
  Annyira nem volt ez szar film hogy ilyen rossz bevétele legyen. A marketinget, meg a reklámkampányt szúrták el nagyon a vérgagyi képekkel, meg az előzetesekben is a félkész effekteket mutogatták. Meg hát ideje lenne az első 2 rész színvonala felé közelíteni, hiába volt sajnos a 84 es jelenet, ha a többi kevés volt mellé.

 2. Egyelőre a Paramount azt nyilatkozta, hogy megvárják a nemzetközi bevételeket a döntéssel. Az USA ugye eléggé bukta, de nemzetközileg egész jók a számok. Jelenleg 305 milliónál tart, ez el fog menni olyan 335 környékéig. Plusz Kína, ahol szerintem minimum fog hozni annyit, mint az USA-ban. Ezzel már kb. ott lesz, mint ahol a T3 zárt. Mivel tele volt a film termékelhelyezéssel, ami akár 60-70 millió tiszta bevételt is hozhatott, (ellentétben a Salvationnal, ahol ilyesmire nem volt lehetőség), szerintem, ha 400 millió fölött lesz berendelik a folytatást, max kicsit alacsonyabb költségvetéssel. De még odébb van a döntés, mert Kínában csak aug 23-án mutatják be.
  Én örülnék a folytatásnak. Arnie kapna még két búcsú filmet, 2019-től meg úgyis Cameronhoz kerül az egész, aki vagy hagjya a francba, vagy újragondolja az alapoktól az egészet. Legalábbis ezt nyilatkozta. Arra persze senki ne számítson, hogy ő maga fog még valaha Terminator filmet rendezni.

 3. A Salvation assszem 370 milla korul hozott es 200 koruli budzse meg a marketing a masik serpenyoben…ennek ellenere vallaltak a folytatast. Remelem a Genisys is kap eselyt.(En jol szorakoztam rajta. A sorozatbol nalam a 3. film a leggyengebb..)

 4. Itt azon is el kell gondolkodni, hogy akik most beültek rá vajon elmennek-e a következő filmre. Ha magamból indulok ki, akkor azt mondom, hogy nem igazán érdekel a következő rész, annyira nem, hogy most kiadjak érte pénzt. Az amerikai bevétel még kevesebb lesz a a T5-nél és a nemzetközi eredmények sem biztos, hogy megütik a mostani szintet. Úgy gondolom, hogy a folytatás annak a függvénye, hogy a filmhez kapcsolt cuccok, márkák mennyire fogynak.

  • Valóban, elsősorban nem azt kell nézni, hogy a mostani film mennyit hoz, hanem azt, hogy egy folytatás mennyit hozna. De attól óva intenék mindenkit, hogy magunkból, vagy akár csak a közvetlen környezetünkből induljunk ki. Ha rajtam múlna, pl a Transformers, vagy az új Star Trek is kuka lenne, hogy a Fast And Furious, vagy a G I Joe ne is legyen említve.
   Az USA-ban és nálunk nem igazán siker, de pl. az oroszoknál dupla annyit hozott, mint az előző részek.
   Ez egy brand, és 400 millió az 400 millió. Egy 130 millió körüli filmnél az teljesen korrekt. Egy Mad Max inkább van bajban, mert abba nem lehet termékelhelyezést rakni, és a merchandising is erősen limitált.
   Ez egy felépített brand, amit az egész világon ismernek, bár az igaz, hogy félig már le lett rombolva. De ha csak ezt néznénk, akkor Adam Sandlernek is el kellett volna már tűnnie vagy 5-6 éve a süllyesztőben. Arnie az idősebb generációnak jelent többet ez tény, akik kevésbé járnak moziba. A járulékos bevételek fognak dönteni. De azok jól néznek ki, pl. a vudu nevű stream oldalon már olyan 50 millió dollár előrendelés van a filmre, és ez csak egy oldal.
   Maradjunk annyiban, hogy nem egy átütő siker a film, sőt, egyértelműen csalódás, de nem is ordas bukta. Mivel ez egy franchise és mivel szorítja az idő a stúdiót, simán benne van a pakliban, hogy berendelik a (kicsit spórolósabb) folytatást. Ennél sokkal valószínűtlenebb pl. a Hellboy 3, na annál már a második rész is csoda volt, de még Expendables 3-nál is lényegesebben jobban teljesít. Azt meg csak remélni tudom, hogy a stúdió is látja, hogy milyen iszonyatosan elcseszték a marketingjét ennek a filmnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *