0

InterCom hírlevél

intercom

Megrázó filmsiker: Törésvonal (16)

A szikla megrázta a világot: Dwayne Johnson idén másodszor is megkóstolhatta a siker ízét. Új filmje, a Törésvonal (16) (San Andreas, hazai bemutató: június 4.) rögtön a toplisták élén kezdte mozis pályáját az USA-ban és hatalmas sikert aratott a világ más részein is. A San Franciscót és környékét sújtó óriásföldrengésről szóló akciófilmnek a szakértők már előre kirobbanó népszerűséget, de a mindent elsöprő katasztrófa a becsült 40 milliós bevételt jóval meghaladva, 53 millió dollárt gyűjtött az Egyesült Államok mozipénztáraiban. Közben a világ másik 55 országában is elfoglalta a toplista első helyét, és itt összesen több mint 60 milliót költöttek rá: ami azt jelenti, hogy a megaköltségvetésű, 110 millió dollárból forgatott film egy hét alatt már nyereséges is. És a java még hátravan!

A Törésvonal Dwayne Johnson pályájának legsikeresebb bemutatója olyan filmben, melyben egyedül ő a főszereplő: a Szikla bebizonyította, hogy a mozinézők szeretik őt… meg egy pusztuló metropolis látványát.

IC Press

Távol a világtól, közel a dánokhoz (12)

Carey Mulligan az egyik legangolabb angol író, Thomas Hardy romantikus regényéből készült film főszereplője; a Távol a világ zajától-ban (12) (Far from the Madding Crowd, hazai bemutató: június 11.) három férfi közül kell választania. A színésznő nem félt a filmforgatás különleges kihívásaitól: bátran lovagol, tűzzel, vízzel, állatokkal hadakozik a gyönyörűen megalkotott képeken.

– Két dologtól féltem a legjobban a forgatás előtt – nyilatkozta a színésznő nemrég –: regénymegfilmesítésektől mindig tartok, mert nem akarok csalódást okozni az eredeti rajongóinak. És az egyik jelenetben énekelnem kellett. Próbáltam a Thomas Vinterberg rendezőt rábeszélni, hogy vágja ki, de nem volt hajlandó. Lerázott.

A színésznő mégsem panaszkodik A vadászat-ért Oscarra jelölt rendezőjére, azt mondja, imád dán filmesekkel dolgozni.

– A dán rendezők nem udvariaskodnak – magyarázta egy újságírónak. – Ha rossz vagyok, egyenesen megmondják a véleményüket, míg az angolok gyakran túl kedvesek… én viszont szeretem pontosan tudni, mi a helyzet…

IC Press

A törtetők buliznak (16)

Hétfő éjszaka egy csapat régi jó haver forgatta fel a Los Angeles-i Westwood Regency Village mozi környékét. Itt tartották a Törtetők (16) (Entourage, hazai bemutató: június 25.) gálapremierjét, ahol az összes főszereplő megjelent, és bebizonyította, a film nem hazudik: épp olyan laza, jó haverságban lévő, bulis srácok ők, mint a moziban. A sorozatból is ismerős csapat: Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jeremy PivenJerry Ferrara és Rex Lee alaposan átrendezték a szokásos vörös szőnyeges bevonulások unalmát. Mark Wahlberg, aki nemcsak színészként, de producerként is közreműködött a film elkészítésében, azt mondta, ő ezen nem lepődött meg: a forgatáson is olyan hangulat volt, mintha folyamatosan buliztak volna a színészek – ami persze, a bikinis statisztalányok meghökkentően nagy számát is bekalkulálva, nem is csoda.

– Bármibe lefogadnám, hogy lesz Törtetők 2. – mondta a film egyik legviccesebb figurája, a mindig lúzer, önimádó Drámát alakító Kevin Dillon. – Azt sem értem, mi tartott ilyen sokáig, míg mozifilm lett a sztoriból. Most kéne a 2. résznél tartanunk. Mindegy, ha ez bejön, és tutira bejön, úgyis folytatni fogjuk. Én a magam részéről, aggastyán koromig szívesen játszom az új részekben… ugyanis imádok bulizni.

IC Press

1silent-women-of-entourage

0121-doug-onset-instagram2-4

A varázslat folytatódik

A varázsvilág még tele van varázslattal: a Harry Potter-sorozat 8 filmje nem mutatott meg mindent. És bár új könyv nem születik több, film az készül. J. K. Rowling maga írt forgatókönyvet Legendás állatok és megfigyelésük című kis könyvecskéjéből, mely eredetileg a magizoológia tankönyve: a sorozatban szereplő és onnan kimaradt furcsa lények listája és pontos leírása.

Hétfőn tették közhírré, hogy immár megvan az előkészítés alatt álló film főszereplője: Göthe Salmandert, a mágikus lények professzorát, az Oscar-díjas Eddie Redmayne alakítja majd. Ő játssza a Merlin-díjas tudóst, aki utazásai során sárkányokkal, törpékkel, baziliszkuszokkal és kimérákkal találkozik.

– Eddie olyan színész, aki nem fél semmitől, tele van ötlettel és szellemességgel – kommentálta a színészválasztást David Yates, aki az utolsó négy Harry Potter-filmet rendezése után a Legendás állatok forgatását is irányítani fogja. Nincs is már sok szabad ideje, hiszen a premiert film 2016 novemberére tűzték ki.

IC Press

Eastwood újra akcióban

Clint Eastwood nem megy nyugdíjba. Pályája legsikeresebb filmje, az Amerikai mesterlövész után sem vett ki szabadságot: új forgatásra készül, és új műve főszereplője ismét egy igazi amerikai hős lesz. A film Chesley „Sully” Sullenbergerről szól majd, a pilótáról, aki utasszállító repülőgépével kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón – és így sok száz utasa életét mentette meg. Bár a csodával határos, különleges sikerről számtalan amatőr felvétel készült, és a pilótából egy csapásra sztár lett, a háttérben igazi dráma zajlott: sokáig nem volt egyértelmű, hogy a reflektorfényből nem a börtönbe vezet-e az útja.

A forgatókönyvet a pilóta önéletrajza alapján Todd Komarnicki írta. A filmnek még nincs címe, és a szereposztási terveket is titokban tartják. A gyártó-forgalmazó a Warner Bros. lesz.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *