0

Csak bemutatkozhat a vásznakon a 70 millió éves gyilkolási ösztönnel felfegyverkezett őscápa?

megMinőségi cápás filmet emberemlékezet óta nem láthattunk, a műfaj inkább a B kategóriában csapnak le a mega-giga ragadozók. Steve Alten 1997-ben adta ki a MEG regényét, a „Megalodon 20 tonna súlyú és 30 méter hosszú lény a bolygó legnagyobb vadásza volt a dinoszauruszok korában, 70 millió éves gyilkolási ösztönnel felfegyverkezve. Felszínre a több millió évvel ezelőtt kihaltnak hitt „szörny”, akinek a Földön nincs ellenfele. Ha nincs, aki legyőzze, mindörökre vérvörösre festheti az óceánok vizét.”

A filmverziót úgy a 90-es évek vége óta próbálják tető alá hozni, láthatóan eddig nem jártak eredménnyel. Mindenesetre a Warner azért csak megpróbálkozik a produkcióval, Dean Georgarisszal íratták meg a forgatókönyvet és hozzáláttak a megfelelő rendező kereséséhez.

Kezdetben a Disney próbálta vászonra vinni a regényt, de nem akartak versenyezni a Háborgó mélységgel (Deep Blue Sea) és egy időre félretették az elképzelést, majd a jogokat is elbukták. Majd Alten saját maga írt egy szkriptet, amely eléggé megtetszett Guillermo del Toronak, vállalta, hogy ellátja a produceri teendőket, a rendezést Jan de Bontra bízták. 2006-ban a New Line-hoz került a projekt, azonban a költségvetés elszabadult és a stúdió inkább parkolópályára küldte Meg-et. Alten idén közzétett egy előzetest a jubileumi kiadvány kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *