13

He’s Back – Terminator: Genisys előzetes

terminatorgenisiskep14Nagy tervei voltak a Halyconnak a Terminatoral, ám amikor a Megváltással pofára estek csődbe is mentek. A franchise jogait minimum 60 millió dollárért szerették volna eladni, ennyiért senkinek nem kellett. Majd egy aukció keretein belül a Pacificor befektetési társaság 29,5 millió dollárért szerezte meg. A cég egy ügynökséget keresett meg, hogy rajtuk keresztül adjanak tovább a jogokon.

2011 februárjában arról beszéltek, hogy az Universalnál jöhet létre az ötödik részt, Justin Lin lenne a rendező, Chris Morgan írná a forgatókönyvet. Ám májusban Megan Ellison és produkciós vállalata, az Annapurna nyerte meg a jogokat egy aukción. Laeta Kalogradist és Patrick Lussiert kérték meg, hogy írjanak egy elfogadható szkriptet és egyúttal bejelentették, hogy a Paramount forgalmazhatja az ötödik részt. A stúdió 2015 július 26-ra tette a bemutatót. Rian Johnson, Denis Villeneuve és Ang Lee neve szerepelt a lehetséges rendezők listáján, végül Alan Taylorral ültek tárgyalóasztalhoz. A franchise atyjával, James Cameronnal többször is találkozott David Ellison producer, hogy megvitassanak néhány kérdést, többek között, hogy miképp tudnának a régi filmekhez hűek maradni.

Arnold Schwarzenegger nélkül nincs Terminator film, sikerült is megnyerni a projekthez. Többek között Taylor Kitscht, Tom Hardy-t és Garett Hedlundot hívták be tesztfelvételekre, de Kyle Reese bőrébe Jai Courtney bújhatott. Sarah Connor szerepéért Emilia Clarke, Tatiana Maslany és Brie Larson szállt harcba, amiből Clarke jött ki győztesen. Matt Smitht és Lee Byung-hunt fontos feladatra szerződtették le.

Történet? Hivatalosan még nem tették közzé, de ide kattintva elolvashatjátok a legutóbb napvilágot látott sztorit. És eléggé úgy látszik, hogy valóban ez lesz a filmben.

13 komment

  1. Ahhoz képest, mekkora Zs-nek tűnt eddig, ez egy egészen pofás trailer. Persze CGI-parádé az egész, és a kiscsajnak sem hiszem el, hogy ő lesz Sarah Connor (jaj, és továbbra is csapolni kell a klasszik beszólásokat?…), de ha a sztori normálisan van megírva és kivitelezve, akár még jó is lehet.

    • Szerintem sem voltak meggyőzőek az eddigi anyagok. Talán beetetés volt, hogy mindenki lejjebb tegye a lécet. De az előzetest akárhogy is nézem, eléggé pofásnak tűnik.

  2. Tetszett ez az előzetes. CGI olyan amilyen kár ezen fennakadni. Bár a Salvationban a T-800 váz brutál jól nézett ki, itt annál kevésbé, de mindenképp várós ezek után. Pozitív csalódás. Ez a Sarah Connor, 84-ben van 🙂 Akkor Linda Hamilton se tűnt még kőkemény harcosnak, az 10 évvel később volt csak. 🙂

  3. Hát nem tudom. Kicsit sok benne a kikacsintás, meg a pofázás.
    Tuti jók lesznek a harcok. De a Terminátor többet érdmelne. Persze nem írom le előre, lehet jó lesz. 🙂

  4. Azt mondom az utolsó kettőnél jobb lesz, de az első kettőt nem tudja megközelíteni. De egynek jó lesz. Annyit mindenképp érni fog, mint egy random szuperhős film. Ha jól van megírva a sztori még az is lehet, hogy elkészülnek azok a folytatások. A stúdió csak nem véletlenül foglalta le már előre az időpontokat. Kérdés, hogy mennyire húzza le a negatív hype, ami erősen belengi. Kéne hoznia legalább 500 milliót.

  5. ..hm…az egyetlen értékelhető jelenet a sárga buszé. A többit már láttuk máshol. . de mégsem, a Swordfish már ellőtte a repülő buszt mégiscsak..

  6. Az a helyzet, hogy Cameron akkorát durrantott a T1, 2-vel, hogy azokat csak ő tudná felülmúlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *