3

Marty McFly szerint ez vár ránk jövőre!

1985-back-to-the-futureHamarosan átlépünk 2015-be, ami azért is különösen lényeges dátum a filmrajongók számára, mert a 80-as évek egyik kultikus filmsorozatának, a Vissza a jövőbe főhőse, Marty McFly szintén 2015-be érkezik, amikor elindul jövőt látni. A film szerint a furán öltözött emberek, a repülő autók és a légdeszkán közlekedő gyerekek a mindennapok részei lesznek. Ugyan már nem kell sokat várnunk és hamarosan kiderül, hogy a közel 30 éve elképzelt jövőről tényleg reális képet festettek-e az alkotók, de addig is itt egy válogatás, hogy mi valósult már meg és mire kell még várnunk egy pár évet!

1. Marty McFly önmagát befűző és világító Nike cipője – megvalósult, a Nike tényleg elkészítette a futurisztikus cipőt, 2011-ben már megjelentett egy sorozatot Nike MAG néven, amiből 1 500 darab készült, és amit akkor azonnal el is kapkodtak a rajongók. A Nike dizájnerei azonban 2015-re ígérik a Nike MAG Hyperdrunk továbbfejlesztett modell bemutatását és várhatóan hasonlóan nagy kereslet lesz rá.

A Nike modellje

nike1

2. Telefonszemüveg – megvalósult, TV-zés és telefonálás egy szemüveg segítségével? A Google Glass még többet is tud, mint a filmben látható szupereszköz, jövőre pedig már a hétköznapi emberek számára is elérhető lesz.

nike2

3. Légdeszka – megvalósult, ugyan jövőre még valószínű nem ezzel fognak a kislányok „rollerezni” a téren, azonban már elkészült az első prototípus, amit a gördeszkás legenda, Tony Hawk is tesztelt. Hendonak hívják a szerkezetet és elektromágnesesség révén működik.

És Tony Hawk-kal

4. Repülő autók – nem valósult még meg, pedig nem a Vissza a jövőbe az egyetlen film, amelyik már így képzeli el a jövő közlekedését, sok problémát megoldana a mindennapokban!

repuloautok

5. Az önmagát megszárító és méretre igazodó dzseki – nem valósult még meg, pedig milyen praktikus lenne egy olyan kabát, ami mindig passzol a méretünkhöz és eső esetén megóv a bőrigázástól.

jovobedzseki
6. Az összecsukható kert a házban – nem valósult még meg, pedig mekkora könnyebbség lenne, ha egy mobil kert lenne a lakásunkban, ami mindig frissen tartja a növényeket és ahonnan bármikor téphetünk egy finom gyümölcsöt.

jovobekert

 

A fenti listából látszik, hogy annyira nem vagyunk elmaradva a Vissza a jövőben bemutatott mindennapoktól és ki tudja, 2015. október 21-ig – ekkor érkezik meg Marty McFly a jövőbe – a még meg nem valósult eszközök is elérhetőek válhatnak számunkra.

Az anyagot a goodoptionpr.nettől küldték! A trilógiát a Paramount Channel tűzte műsorára karácsonykor. A Paramount Pictures és más nagy amerikai stúdiók filmjeire építő csatorna, mely 90 százalékban az elmúlt 20-25 év filmsikereinek és díjnyertes alkotásainak válogatását tűzi műsorra. A kínálat független stúdiók, helyi forgalmazók filmjeivel egészül ki, illetve színfalak mögött készült felvételek és stábtagokkal készült interjúk is színesítik. A csatorna kulcskategóriáit kalandfilmek, akciófilmek, vígjátékok és krimik alkotják, melyek tematikus blokkokban kerülnek adásba. A Paramount Channel Magyarországon az alábbi szolgáltatóknál érhető el: UPC (műhold és kábel), DIGI (műhold és kábel), Magyar Telekom (műhold, kábel és IPTV), PR-TELECOM (kábel), Tarr Kft.(kábel), Invitel (kábel és IPTV) és Antenna Hungária (földi terjesztés).

3 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *