3

Horrorfilmek 2015-ben

Rengeteg horrort adtak ki idén is. Ahogy lenni szokott, inkább a házimozis forgalmazásra szánt darabokból volt túlkínálat és ezek döntő többségét mostanra valószínűleg mindenki elfeledte. Jövőre szintén tengernyi alkotás képviselteti magát a műfajban. Szemezgettem a felhozatalból.

A II. világháború idején a londoniak rendszeresen aggódhattak a bombázások miatt. Eve, a fiatal tanárnő  tanítványait vidékre menekíti és egy öreg, üres kúriában találnak szállást. De hiába is gondolják úgy, hogy minden rendben lesz, nem a németektől kell tartaniuk. Tom Harper dirigálta The Woman in Black 2 Angel of Death filmet, a rendező  a tévé világából érkezett, számos sorozatot, filmet és rövidebb alkotást készített. Phoebe Fox és Jeremy Irvine jövő év elején rémüldözhet.

womaninblack

 

Leigh Whannell kezdhetett hozzá az Insidious: Chapter 3  forgatókönyv lepötyögéséhez, Oren Peli és Jason Blum a produceri posztra álltak be. Az is kiderült, hogy ezúttal nem a Lambert családra fog fókuszálni a sztori. 2014 májusában Whannell a rendezői székbe is beleült, majd Dermot Mulroney és Stefanie Scott szerződött le a filmre. Ezúttal az előzményeket ismerhetjük meg. Elisa Rainier (Lin Shaye) megpróbál segíteni egy famíliának. Kapcsolatba lép a holtakkal, mivel egy természetfeletti jelenség pont a Scott által játszott tini lányt pécézte ki magának

insidious31

Eli Roth újabb projekten töri a fejét, a The Green Inferno kannibálos  horrorja vágott bele a Knock Knock forgatásába, amihez sikerült megnyernie Keanu Reevest, akinek a nevével mostanában nem lehet eladni semmit. Reeves egy boldog házasságban élő családos fickót alakít, aki egy hétvégére egyedül marad otthonában. Majd két lány tűnik fel a házában és fenekestől felforgatja életét. „Valami olyasmit szeretnék készíteni, mint  amilyeneket Roman Polanski vagy Paul Verhoeven alkotott fiatalkorában, a klasszikus értelemben vett pszichoszexuális thrillert, ami nem horror és  mindenkit a székbe szögezne.” – mondta Roth. A két fiatal lányt Lorenza Izzo és Ana de Armas fogja megformálni,

knocknock
Guillermo del Toro és Matthew Robbins vetette papírra a Crimson Peak forgatókönyvét, majd a rendező Lucinda Coxonnal közösen csinosított a sztorin. “Nekem a Robert Wise rendezésében készült Ház hideg szíve a legjobb klasszikus kísértetházas film, ami csodálatosan van ledirigálva és az épületet is mesterien húzták fel. A másik remek régiség  Jack Clayton alkotása, Az ártatlanok. Mindig is szerettem volna olyan horrorfilmeket készíteni, mint amelyeken felnőttem. Olyan alkotásokhoz hasonlót, mint az Ómen, Az ördögűző, a Ragyogás, ez utóbbi a műfaj Mount Everestje.” – mondta lelkesen Del Toro, majd hozzátette, hogy mostanság a found footage és a B kategóriás, alacsony költségvetésű filmek mennek. Ő vissza szeretné hozni a régi korszak fényét.

crimsonpeak
Mark Neveldine és Brian Taylor az őrületes Crank – Felpörögve akciófilmmel mutatkozott be, de amit ezután csináltak jobbára vacak produkciók voltak. Neveldine most szólóban folytatja, leszerződött a The Vatican Tapes misztikus thrillere, amelyet már 3 éve próbálnak megvalósítani. James Marsh, a Man on Wire doksifilm alkotója üldögélt egy ideig a rendezői székben, nem tudni, hogy miért távozott a projekt éléről. Nem lehet véletlen, hogy pont most kapott erőre a tervezet, hisz XVI. Benedek lemondásának árnyékában valószínűleg erre a filmre is felfigyelnek páran, már csak a vatikáni sztori miatt is. A történet? Egy balul sikerült ördögűzés felvétele kiszivárog.

vaticantapes
Jason Blum producer felügyelete alatt készülhetett el egy újabb film, amely az Amityville horror sagán belül a 12. darab. Jennifer Jason Leigh alakítja azt az egyedülálló, 3 gyermekes anyát, aki Suffolkban beköltözik egy szörnyű múltú házikóba. Franck Khalfoun, a Maniac és a P2  alkotója írta és dirigálta a filmet. Bella Thorne, Cameron Monaghan és Kurtwood Smith rémüldözhet az Amityville: The Awakeningben.

amityville

Kate Bosworth és Thomas Jane leszerződött a Somnia kísérteties  horrorra. Mike Flanagan, az Alagút (Absentia) alkotója dirigálhatja le a filmet, a forgatókönyvet ő írta Jeff Howarddal közösen. Jacob Tremblay alakíthatja azt az árva gyermeket, aki ha elalszik az álmában látott események a valóságban is lezajlanak, illetve a felbukkanó rémisztő alakok valóban megjelennek.

somnia1

Demonic (korábban House of Horror elnevezésen futott) rendezői székében Will Canon direktora üldögél. A főszerepre Maria Bello-t sikerült megnyerni. Kihallgatási videón és a híradó kameráin keresztül áll össze a történet. A sztori egy szörnyű véres este után veszi a fonalat, kiérkeznek a rendőrök egy házhoz, Mark Lewis nyomozó és Dr. Elizabeth Klein pszichológus az egyik túlélőt veszi kezelésbe. A fiatalember elmondja, hogy társaival együtt látogatást tettek egy elhagyatott, kísértetjárta épülethez, mivel amolyan amatőr szellemvadászokként szokták múlatni az időt. Azonban hamarosan kiderül, hogy nem olyan ártalmatlan a hely, mint ahogy azt először gondolták. A srác úgy véli, hogy a ház átjáró a pokol és a mi világunk között, őt pedig maga az Ördög szállta meg.

houseofhorror
Újabb horrorantológia formálódik a tervezőasztalon. A Halloweenhez kapcsolódó projektből 11 rendező veszi ki a részét. Talán Neil Marshall és Darren Lynn Bousman neve csenghet ismerősen, rajtuk kívül Joe Begos, Axelle Carolyn, Adam Gierasch, Andrew Kasch, John Skipp, Mike Mendez, Dave Parker, Ryan Schifrin és Paul Solet is dolgozhat valamelyik szegmensen. Az előkészületek már zajlanak és a következő hónapban mindenki hozzáláthat a forgatáshoz. A bemutató dátuma nem ismert, de ne lepődjön meg senki, ha 2015 októberére időzítik a filmet. Mindegyik szegmens ugyanabban a csendes amerikai városkában játszódik pontban Halloween estéjén. Ám pont ez az éjjel nem lesz nyugodt, hiszen jó néhány rémisztő lény ekkor csap le a gyanútlan emberekre. Jöhetnek a ghoulok, űrlények és a többi megszokott szörny.

talesofhalloween
Stephen King regénye, a Mobil a vásznakra költözik. Tod Williams vághatott bele a forgatásba. A mobillal rendelkező emberek hirtelen megvadulnak, vérszomjasakká válnak. John Cusack karakterének nincs telefonja, így nem változik át, megpróbál olyan helyet keresni, ahol nincs telefonos lefedettség.

cell
6 gimis barát videóbeszélgetést folytat egymással egyik este, amikor Skype üzenetet kapnak egy osztálytársuktól, aki egy évvel ezelőtt lett öngyilkos. Először arra gondolnak, hogy csak egy átverés, de aztán lány féltve őrzött titkaikat említi meg. Kiderül, hogy nem evilági helyzettel van dolguk és ez a valami holtan akarja látni őket. A Cybernatural történetét teljes egészében a meggyilkolt lány laptopján keresztül mesélik el.

Uwe Boll még nem volt vonult vissza, továbbra is aktív. A Zombie Massacre 2: Reich of the Dead elkészültét producerként segített. A II. világháborúban játszódó horrorban néhány amerikai katona zombikkal küzd, a nácik foglyaikból hozták létre az újabb fenyegetést, amelyeket egyre nehezebb és nehezebb kinyírni.

A svéd Zon261-ben egy déli városkát körbezárnak, miután gyilkos vírus üti fel a fejét. Hordányi őrjöngő fertőzöttel néznek szembe a lakosok és bevándorlók, akiknek össze kell fogniuk, hogy túléljék a nehézségeket.

zone
Tolvajok törnek be egy ipari komplexumba az Ebola Zombies-ban, értékes ékszereket tulajdonítanának el. De az épület alatti titkos SARS-és Ebola vírussal kísérletező laborban a tetemek vérszomjas zombikká mutálódnak a rablók legnagyobb bánatára.

ebolazombies

A Scouts vs Zombies horror-vígjátékban három cserkész egy táborozás alkalmával rájön, hogy szülőhelyüket zombik fenyegetik. Rajtuk múlik a végkimenetel. Rendező Christopher B. Landon, Tye Sheridan, Logan Miller és Joey Morgan játsszák a főbb szerepeket.

boyscout

M. Night Shyamalan különösebb felhajtás nélkül, ismeretlen színészekkel forgatta le a The Visit horrorját. Ebben egy egyedülálló anya két gyermekével a nagyszülőkhöz megy látogatóba, majd minden rosszra fordul.

sundown

Michael Dougherty, az Adsz vagy kapsz (Trick’r Treat) rendezője forgatja le a Krampus-t, amelyben egy démon bünteti meg a rossz gyerekeket Karácsonykor. Todd Casey, Zach Shields és Dougherty írták a forgatókönyvet, Allison Tolman lesz a főszereplő.

Wentworth Miller újabb forgatókönyvet adott ki kezei közül, mivel a Stoker eléggé jó volt, így reménykedhetünk benne, hogy ismét szép munkát végzett. A rendezői feladatokat D.J. Caruso látja el. Legutóbbi filmje, a Standing Up csendben készült el, radar alatt érkezett. A The Disappointments Room misztikus thriller lesz, a főszerepre Kate Beckinsale-t sikerült megnyerni. A történet eléggé átlagosnak és klisésnek hangzik: Egy anya családjával együtt vidékre, egy elhagyatott paplakba költözik. Lassacskán kiderül, hogy új otthonukban régebben véres, csúnya dolgok történtek.

Natalie Dormer, a Trónok harca (Game of Thrones) sorozat egyik sztárja leszerződött a Patient Zerora, amit Stefan Ruzowitzky rendezhet. Az osztrák direktorra akkor figyelhetett fel az Álomgyár, amikor 2008-ban Oscart nyert a Pénzhamisítókkal (The Counterfeiters) a legjobb külföldi film kategóriában. A történések egy globális járvány, úgymond a zombi apokalipszis után játszódik. Egy túlélő képes az élőholtak  nyelvén beszélni, elhatározza, hogy felkutatja az első fertőzött egyedet. Reméli, hogy ezzel közelebb jut a gyógymódhoz is és meg tudja menteni szeretett nejét is.

A horrorokra szakosodott Alexandre Aja az utóbbi időben Producerként vette ki a részét a Pyramid és az The Other Side of the Door filmekből. Illetve jutott ideje arra is, hogy előkészítse következő rendezői munkáját. Jamie Dornant nyerte meg a misztikus thrillerre, majd Aaron Pault, a Breaking Bad sztárját szerződtette le. Drax-et minden évben baleset éri, a csodával határos, hogy mindet túléli. A 9. szülinapján szüleivel piknikezni indul, majd leesik egy szikláról. A részletek homályosak, édesanyja összeomlik, édesapja pedig eltűnik. A gyerek ugyan életben van, de kómába esik.

Néhány évvel ezelőtt Hollywood rákapott a japán horrorokra. Jöttek szép sorba a remake-ek, amelyek közül a legnézettebb A kör (The Ring) volt. Az eredeti változathoz nemrég érkezett egy folytatás, de az amerikai franchise a második felvonás után margóra került. Érthető, hiszen a Gore Verbinski által dirigált remake hatalmas siker volt, de A kör 2-t (The Ring 2) sokan utálták. Valamikor 2010-ben jelentették be, hogy elkészül az újabb rész 3D-ben. Akkor David Locka ülhetett hozzá a forgatókönyv megírásához. F. Javier Gutiérrez fogja rendezni A kör 3-at (The Ring 3), amely jelenleg Rings elnevezés alatt fut. Arról nem esett szó, hogy miről fog szólni a film és azt sem említették, hogy kik lesznek a főszereplők.

Blumhouse-nak eléggé bejött, hogy olcsó horrorokkal foglalkozik, legutóbb az Insdious folytatással szakítottak nagyot és most azt tervezik, hogy az Incarnate projektből is franchise lesz, már ha a nézők is úgy akarják. Ronnie Christensen írta a forgatókönyvet, amely egy nagy nehézségek elé néző ördögűzőről szól. A férfi alaposan megizzad mikor egy 9 éves srácot megszáll egy olyan démon, amivel régebben már meggyűlt a baja. Aaron Eckhart szerződött le a mikroköltségvetésből készülő filmre, a rendezést Brad Peytonra, az Utazás a rejtélyes szigetre direktorára bízták.

Lionsgate falai között formálódik a Lazarus horror-thriller, a Luke Dawson és Jeremy Slater által lekörmölt forgatókönyvben egy orvosokból álló kutatócsapat éppen egy olyan szérumon dolgozik, amelynek segítségével fel lehet támasztani a holtakat. Amikor a kísérletet vezető férfi lánya elhalálozik, úgy dönt, hogy visszahozza az életbe. Ezt követően szörnyűséges dolgok történnek, de az nem derült ki, hogy pontosan mire számíthatunk.
Mark Duplass játssza a főszerepet, mellette Olivia Wilde domboríthat és sikongathat. A színésznőn egyébként is jól áll a fehér köpeny, a Dr. House sorozatban ez bebizonyosodott.

A The Last Wordben kivégeznek gyilkosságért egy fiatalembert. Levelében megígéri, hogy bosszút fog állni mindazokon, akinek köze volt ahhoz, hogy elítéljék. Sean Patrick Flanery, Danny Trejo és Erin Cummings neve olvasható a stáblistán.

Egy édesanya nem tudja túltenni magát fia halálán, de legfőképp azon, hogy nem tudott elbúcsúzni tőle. Viszont egy rituálé keretében még tud néhány szót szólni az elhunythoz, csakhogy a szeánsz rosszul sül el és megnyit egy átjárót, amelyen keresztül gyermeke ártó szelleme átlép a mi világunkba. Sarah Wayne Collins, Jeremy Sisto és Javier Botet játszik a The Other Side of the Door-ban.

Az XYZ-nél formálódik az XX horrorantológia, amelynek egyes szegmenseit Mary Harron, Jovanka Vuckovic, Jennifer Lynch, Kryan Kusama fogja dirigálni és mindegyik sztori középpontjában egy-egy nő fog állni.

Rob Zombie is készül 2015-re, a 31 cselekménye Halloween előtti estén játszódik. 5 karneváli dolgozó kerül a Murder World helyre. 12 óra áll rendelkezésükre, hogy túléljék a rafinált és halálos játékot, ennek keretein belül bohócnak öltözött alakok vadásznak rájuk.

31

Paul Hyett sminkmester rendezőként próbál szerencsét. A Howl-ban egy vonat utasait támadja meg egy szörny. A túlélők kénytelenek összefogni, hogy megérjék a reggelt.

Jason Voorhees szintén lecsap. Mint kiderült megint afféle rebootra van kilátás, a történet a 80-as években fog játszódni és found footage stílusban készül. „2009-ben mutattuk be a rebootot, idén viszont egy teljesen másféle történeten gondolkodtunk. A következő film nem az öt évvel ezelőtti produkció folytatása lesz és nem is az eredeti remake-je. Egyszerűen csak máshogyan közelítjük meg a sztorit” – mondta Brad Fuller producer (via CS)

Eli Roth megengedte Travis Zariwny-nek, hogy remake-elje a Kabinlázat (Cabin Fever). Sőt, ugyanazt a forgatókönyvet használhatja, mint amit Roth írt anno. Miben lesz más? Kiderül, hogy az új változat direktorába szorult-e némi kreativitás.

A nagy sikerre való tekintettel James DeMonaco-nak megengedték, hogy újra elhozza Az ítélet éjszakáját (The Purge). A harmadik felvonás előzmény lesz, ennyit lehet tudni a film

3 komment

  1. Jó lenne ha egyértelműen leírnád, hogy melyik film melyik leíráshoz illetve képhez tartozik mert értelmetlen az egész. Köszi 😉

  2. Maykanak igaza van, érthető akkor lenne ha filmborító vagy legalább a címe (kiímelt vastag betűvel) alá , lenne leírva hogy miről is van szó, de itt csak képek aztán írás aztán még képek, azt se látni melyik melyikből van. Az egész átláthatatlan így.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *