5

A PG-13 besorolású Expendables 3 szörnyű tévedés volt

expendablesMár a The Expendables 2 esetében is elgondolkodtak a PG-13-as besoroláson, de a harmadik felvonás esetében nem csak beszéltek róla. Talán ennek is köszönheti, hogy a film elhasalt, legalábbis Amerikában a 40 millió dollárt sem érte el, de a nemzetközi eredmények kihúzták a bajból.

A CraveOnline elbeszélgethetett Sylvester Stallone-nal, feltették a nagy kérdést, hogy a negyedik vajon R-es lesz-e. „Állíthatom, hogy igen. Szerintem hatalmas baklövést követett el mindenki, akinek úgy gondolta, hogy ezzel a besorolással szélesebb közönséghez tudunk szólni.” – mondta a színész megemlítve, hogy ilyesmi nem fog megesni a jövőben.

Stallone arról is beszélt, hogy a PG-13-as végső soron azért is jó, mert így hihetőbb, hogy a karakterek az öngyilkos küldetésékből élve kerülnek ki. „A R kategóriás filmeknél elég nehéz hihetően előadni, hogy egyik hős sem hal meg. Mindegyik karaktert könnyen be kell tudni azonosítania a nézőnek és ha elbuknának a közönségre nagy hatással lenne. Talán lesz is ilyesmi az Expendables 4-ben.”

Volt róla szó, hogy Mel Gibson dirigálhatná a harmadik részt, majd inkább bevállalta, hogy eljátssza a főgonosz. „Azért szerettem volna, ha Gibson rendezi a produkciót, mert rendkívül tehetséges filmkészítőnek tartom. Sajnos néhány hónapnyi egyeztetés után kiderült, hogy mégsem ő csinálja meg az Expendables 3-at, viszont benne akart lenni a filmben. A csapat ellenfele akart lenni. Én erre határozottan igennel feleltem.”

5 komment

  1. Nem kell 4. resz. A nemzetkozi piac segitsegevel nemi nyereseget meg fialt a 3. resz, de a 4 valszeg mar totalis bukta lenne….Amugy az idei ev viszont az R kategoria tekinteteben figyelemre melto(Lucy 450millas oszzbevetel, vagy Jump Street, Holtodiglan, Vedelmezo…) Csak igy tovabb.

  2. Sajnos ez egy Michael Bay-féle “Megmondó kapitány”-szerű magyarázás, egyszerű üzleti húzás. Utólag leszidjuk a saját filmünket, hogy a következőre beüljenek.

    Amúgy valóban hiba volt PG-13-nel a mozikba küldeni a filmet, de szerintem (“művészileg”) magát a 3-at elkészíteni is. Nekem már a 2 is erőltetett volt, olyan érzésem volt egy-két helyen, mintha azért lennének csak az akciósztárok a filmben, hogy saját és egymás egysorosait nyögjék be, semmi másért.

    Itt gondoltam azt, hogy szép volt, jó volt, elég volt. Persze a siker miatt azért lehetett sejteni, hogy jön a folytatás. Amire egyébként egészen eddig azt hittem, bukás lett, erre nézem, hogy az is 200 felett hozott a 90 milliós kőccségvetés mellett (igaz, ez nem olyan nagy siker). A 3-at esküszöm, hogy szeretni akartam, de sajnos nem jött be, még Wesley Snipes sem tudta megmenteni. És Arnold sajnos szörnyen néz már ki.

  3. Szerintem is rém gyenge volt a harmadik, de még a második is az elsőhöz viszonyítva. Gyanítom, hogy az első minőségét már nem fogják hozni sose. Viszont amíg sikerül jó arcokat leszerződtetni, addig nálam mindig is nézős lesz a sorozat. A másodikban Van Damme mint gonosz, zseniális volt. A harmadikban Mel Gibson már jóval gyengébb volt, mint negatív karakter, ugyan így Harrison Ford. Pedig imádom őket. Viszont Snipes és Banderas jó volt, ők azért pozitívba húzták a filmet. Bár a szar CGI meg negatívba. A PG 13 megint csak a negatív fele húzza. A fiatal tejfölös szájú csapat megint negatív, de nagyon. Totál felesleges volt őket bele erőltetni. Szóval határeset nagyon. Viszont jöhet a negyedik. Vannak az öregek közt még jó arcok, akiket elő lehet húzni. Akár Micheal Dudikoff vagy Jackie Chan.

  4. Abban a korban, amikor vagy 30 szuperhős film jön 5 év alatt én vevő vagyok még egy-két ilyen oldschool jellegűbb lövöldére a régi kedvenceimmel. Minőségi sztori persze jobb lenne, de én ezeken is jól elszórakozom.
    Azt is nyilatkozta különben még korábban, hogy a 4. részt a távol-keleten akarja forgatni és Jackie Chant akarja megnyerni. Ezzel tuti siker lenne a 4. rész, arrafelé sikeresebb volt a 3. rész, mint az előzőek. Chanre özönlenének a moziba Kínában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *