0

InterCom hírlevél

intercom

Száguld a Csillagok között (12)

A csillagok között közel kerül a végtelen. Christopher Nolan különleges filmje, a Csillagok között (12) (Interstellar, már a mozikban) az előzetes várakozásoknak megfelelően nemcsak a kritikusok, hanem a közönség körében is óriási sikert arat. Bemutatása után alig három héttel átlépte a valóban csillagászati 400 millió dolláros bevételi határt, sőt, már a 450 milliót is megközelítette. Ebből 328,9 millió dollár a nemzetközi, 120,7 millió dollár pedig az Egyesült Államokbeli forgalmazásból folyt be.
A siker egyik különleges állomása Kína, ahol a film 12 nap alatt 82,5 millió dollárnak megfelelő jegybevételt ért el; egy ilyen látványos film esetében talán nem is csoda, hogy az IMAX-mozik is nagyban hozzájárulnak a sikerhez.
A film népszerűsége az erős verseny ellenére nálunk is töretlen: a Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével készült, különlegesen látványos űreposzt három hét majd 200 ezren látták.
IC Press

00int

Förtelmes esküvői pletykák (16)

Jennifer Aniston-tól mindenki ugyanazt kérdezi. A Förtelmes főnökök 2. (16) (Horrible Bosses 2, hazai bemutató: november 27.) bemutatója kapcsán a szép színésznő számtalan helyen nyilatkozik, és egy újságíró sem bírja ki. Előbb-utóbb mindenki megkérdi tőle, mi igaz a titokban tervezett esküvőjével kapcsolatban. De Aniston – aki másodszor is pompásan játssza a fékezhetetlen libidójú fogorvost – nem veszti el a türelmét.
– Igazából nagyon sokan kérdezik ezt tőlem – mesélte Ellen DeGeneres-nek is. – És nagyon sok barátunk gyanakszik megállás nélkül. Sacha Baron Cohen és Isla Fisher négy bulinkba jött már szmokingban és kisestélyiben. Még július 4-re is. Mi mind rövidnadrágban voltunk, és hotdogot sütöttünk, ők meg feszengtek a szép ruhában. Félreértették a meghívót. Most hálaadáskor is meghívtuk néhány barátunkat, és nem kevesen felelték azt: „sajnos nem tudok menni. De lemaradok valamiről?”
Jennifer Aniston azt mondja, minden barátjuk folyamatosan, ugrásra készen figyeli őt és vőlegényét, Justin Theroux-t. Bárhova utaznak, rögtön mindenki azt kérdi: „lemaradok valamiről?”
– Időben értesítünk majd mindenkit – ígérte nyilvánosan Jennifer Aniston.
A Förtelmes főnökök 2. pedig járja útját a siker felé. Csak a keddi elővetítéseken az amerikai nézők már 1 millió dollárért vettek jegyet a korhatáros komédiára: ez a háromszorosa az első Förtelmes főnökök elővetítései bevételének!
IC Press

0if

Mózes féltékeny (12)

Christian Bale-nek nincs oka panaszra. A legnagyobb rendezőkkel dolgozik, a legnagyobb szerepeket játssza. Hamarosan megláthatjuk minden idők legismertebb akcióhőseként: Ridley Scott monumentális, látványos történelmi filmet rendezett az Egyiptom ellen fellázadó Mózesről. Bale az Exodus-ban (12) (Exodus, hazai bemutató: december 11.) is egyszerre vad és izgalmas. És, saját bevallása szerint: irigy.
– Az az igazság, hogy amikor meghallottam, hogy Ben Affleck lesz az új Batman, az nagyon szíven ütött – mesélte a színész, amikor az Exodus bemutatója kapcsán rendezett egyik sajtótájékoztatóján szuperhős-emlékeiről kérdezték. – Amikor elolvastam, hogy valaki mással készül a film, csak ültem, és vagy egy fél órán keresztül némán bámultam magam elé.
Bale 2005-ben vette magára először Batman köpönyegét és három részt vállalt. Végül ő maga jelentette ki: nem akar többé denevér lenni. Mára túl is tette magát a rátörő féltékenységen: még azt is felajánlotta Ben Affleck-nek, hogy szívesen ellátja Batman-ügyi tanácsokkal. És marad neki a harc Ramszesz fáraóval az Exodus-ban.
IC Press

0batman

Apokalipszis arca

Apokalipszis hírét még nem fogadták a világon ilyen kitörő örömmel. A héten fény derült egy nagy titokra: hogy ki játssza az új X-Men film főgonoszát. Az X-Men – Apokalipszis (X-Men: Apocalypse, bemutató 2016) címszerepében minden mutáns gonoszok leggonoszabbja, Apokalipszis lép színre. A Twentieth Century Fox a héten közzétette, hogy megállapodott Oscar Isaac-kal: megszületett a döntés, hogy ő játszhatja a címszerepet.
A dél-amerikai származású, a Juillardon végzett színésznek – aki az új Star Wars-filmben is játszik – szüksége lesz a jó kondícióra: Az új rész író-producere, Simon Kinberg szerint “minden X-Men film közül ebben lesz a legnagyobb pusztítás.”
Bryan Singer rendező annyit árult el, hogy a történet jó tíz évvel az előző rész után, a 80-as években játszódik majd. Az új generáció összes fontos szereplője részt vesz a forgatásban: Michael Fassbender, Jennifer Lawrence és James McAvoy is visszatér, hogy megküzdjön a legyőzhetetlennek tűnő ellenféllel.
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *