0

InterCom hírlevél

intercom

Útvesztő New Yorkban (16)

Hétfő este feltűnően sok sikoltozó fiatal gyűlt össze Chelsea-ben. És mindannyian a SVA mozi előtt gyülekeztek: ekkor tartották Az Útvesztő (16) (Maze Runner, hazai bemutató: szeptember 18.) New York-i premierjét, melyen természetesen ott volt a film összes sztárja valamint a stáb tagjai, és mind készségesen selfie-ztek és ölelkeztek a rájuk váró rajongókkal.
– Nem is tudom, hogy történt – szerénykedett James Dashner, a film alapjául szolgáló könyv (mára trilógia) szerzője. – A Ragyogás utolsó jelenete, A legyek ura meg a Lost – Eltűntek sorozat mind hatottak rám. Aztán ez lett belőle.
A főszereplő, a Teen Wolf – Farkasbőrben-sorozatban ismertté vált Dylan O’Brien viszont máshonnan veszi az ihletet.
– Én a világ legnagyobb Indiana Jones-rajongója vagyok. Abból tanultam a kaszkadőrszakmát. De a Farkasbőrben-ből is tudom: ha a kaszkadőr-szakértő azt mondja, csatold fel a védőfelszerelést, akkor nem vonakodom: mert ott nagy esések jönnek.
IC Press

0tmr

A védelmező bokszol (18)

Tizenkét évvel ezelőtt Denzel Washington Oscar-díjat kapott A kiképzés-ért, a rendezője, Antoine Fuqua pedig bekerült a Hollywoodban számon tartott A-kategóriájú mesterek közé. Azóta tervezgették az újabb közös munkát, és most, hogy elkészült A védelmező (18) (The Equalizer, hazai bemutató: szeptember 25.), tele vannak további tervekkel. Nemcsak e film folytatására készülnek, hanem A hét mesterlövész remake-jére is. Denzel Washington régi vágya, hogy egy westernben játszhasson.
De igazából nem ez köti össze kettejüket. Hanem a bunyó.
Mindketten lelkes amatőr bokszolók, és még a trénerük is ugyanaz. Mostanában, hogy A védelmező sajtóeseményei és bemutatói miatt sokat utaznak együtt, esténként együtt edzenek. És számukra a forgatás is küzdelem.
– Ha nincs dolgom a kamerák előtt, nem próbálok mindenkivel jópofizni – mondja Washington. – Félrevonulok, magamban üldögélek a traileremben. Olyan kritika nem létezik, hogy „közepes az alakítása, de mindenkivel nagyon jó fej volt a forgatáson.”
– A forgatás nekem is bokszmeccs – teszi hozzá a rendező. – Ha már benn van az ember a ringben, akkor készen kell állnia bármire. Akár adom, akár kapom.
Valószínűleg nem véletlen, hogy Antoine Fuqua durva akciófilmekben a legjobb: és hogy szívesen dolgozik Denzel Washington-nal.
IC Press

Fincher, a fura (16)

Ha egy megvalósításra váró amerikai forgatókönyvben sorozatgyilkos van, azt biztosan elküldik David Fincher-nek. A hetedik rendezője már meg sem lepődik. És elolvassa, amit kap.
– Nem tehetek róla, nem szeretem a vígjátékokat – nyilatkozta a legendás filmes, aki nemrég fejezte be új, fojtott hangulatú thrillerét, a Holtodiglan-t (16) (Gone Girl, hazai bemutató: október 2.), melynek Ben Affleck a főszereplője. A különleges helyzetek és emberek izgatnak. De ha most forgatnám újra A hetedik-et, biztosan egészen más lenne; azt mondja, csupán mostanában jött rá, mit, hogyan kell csinálni egy forgatáson. De a félelmetes történetek szakértője sem félelem nélküli.
– Van néhány dolog, amitől félek – ismerte el. – A szolgalelkűségtől. Meg a pókoktól, kígyóktól, cápáktól és medvéktől: bármitől, ami képes rá, hogy megegyen engem.
IC Press

Nicole Kidman mindent elfelejt (16E)

SJ Watson hajlamos a kitérőkre. Már egy londoni kórház orvosaként dolgozott, amikor 38 éves korában beiratkozott egy regényíró-tanfolyamra. Az ottani vizsgamunkáját esténként és az orvosi ügyeletei unalmasabb éjszakáin írta – természetesen egy különös betegségről. A tanfolyamzáró bulin le is szerződött egy irodalmi ügynökkel, nemsokára megjelent az első regénye, és hamarosan jelentkezett nála Ridley Scott: filmet szeretne csinálni a könyvből.
A regény, mely azóta 42 országban jelent meg most végre film lett. Az Amnézia (Before I Go to Sleep, hazai bemutató: október 30.) egy minden éjjel mindent elfelejtő nőről szól, aki minden reggel kénytelen újratanulni az életét. És az is lehet, hogy a körülötte élők nem azt tanítják neki, ami igaz…
– Amikor írtam, nem képzeltem el a szereplőket sehogy – vallotta most be az író. – De amióta láttam a filmet, már én is Nicole Kidman-nek és Colin Firth-nek képzelem őket.
De azt is elárulta, hogy a legjobban az első jelenetre volt kíváncsi a filmben.
– Az egész történethez egy gyászjelentés adta az ötletet, amit egy súlyosan amnéziás férfiról olvastam. Egy pillanat alatt beugrott egy nő, aki felébred egy idegen férfi mellett, és az első gondolata: „hú, nagy buli lehetett tegnap, azt sem tudom, ki ez a pasas”. Ebből a helyzetből nőtt ki a regény. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a filmesek hogy oldják ezt meg. És Nicole Kidman nagyon jól nyomja. Hitchcock is imádná őt!
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *