0

Heti bemutatók

edge-of-tomorrow

A holnap határa (Edge of Tomorrow): A közeli jövőben járunk, űrlények támadják meg a Földet, könyörtelenek és senki nem állhat az útjukba, nincs sereg, amely vissza tudná verni őket. Bill Cage alezredes soha nem vett részt egyetlen ütközetben sem, de most eljött az idő, hogy fegyvert ragadjon. Csak néhány percet tölt a csatatéren, mielőtt megölik. Erősen meglepődik, amikor a harc reggelén újra felébred. Újra és újra részt kell vennie a könyörtelen összecsapásban és minden egyes alkalommal elhalálozik. De Cage egyre tapasztaltabb lesz és ügyesebb lesz, köszönhetően Vrataskinak.

Hosszú út lefelé (A Long Way Down): A rendezői teendőket Pascal Chaumeil, a Szívrablók (L’arnacoeur) alkotója kapta, a főbb szerepekre Pierce Brosnan, Rosamund Pike, Aaron Paul, Sam Neil, Imogen Poots, Toni Collette szerződött le. A történet egy toronyházban veszi kezdetét, pontban szilveszterkor. Mind a négyen öngyilkosságot szeretnének elkövetni és az épület tetején ismerkednek meg egymással.

Másnaposok szerencséje (Walk of Shame): Elizabeth Banks egy feltörekvő bemondónőt alakít a Walk of Shame-ben , aki élete nagy lehetősége előtt áll. Csakhogy bánatára egy átbulizott este után telefon, autó, személyi nélkül kellene eljutnia az adott helyre. A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte Steven Brill. Az úriember korábban a Fúrófej Taylor (Drillbit Taylor) és a Sodró lendület (Without a Paddle) vígjátékokat dirigálta.

Csúnya, gonosz bácsik (Big Bad Wolves): Egy kislány eltűnik, néhány nappal később megtalálják egy erdőben: megerőszakolták és meggyilkolták. A durva modorú rendőr meg van győződve arról, hogy a gyilkos egy magányos tanár. Amikor a tanárt felfüggesztik, megpróbál személyesen elégtételt venni az áldozat apján. A Quentin Tarantino által nemes egyszerűséggel “az év legjobb filmjének” nevezett alkotás igazi fesztiválkedvenc.

Az ötödik kerék (L’ultima ruota del carro): Olasz dramedy. A Rómában élő Ernesto szállítási melókat vállal, így elég sok helyre eljut. Rajta keresztül a 60-as évektől kezdve láthatjuk az olasz mindennapokat. Még egy barátja is beveszi cégéhez, ám az üzlet nem túl legális.

Magyarok a Barcáért: Magyar dokumentumfilm. A Barcelonában játszó magyar futballistákról szól az alkotás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *