0

InterCom hírlevél

0intercom

Oscar az Exek és szeretőkért (12)

A fogadási irodák a világ legcinikusabb és legpontosabban előrelátó helyei. Ha ott a posztumusz Oscar-díjakról tesznek közzé statisztikákat, akkor azt érdemes komolyan venni – mindazoknak, akik azt szeretnék megjósolni, hogy jelölhetik-e a legfontosabb filmes díjra James Gandolfini-t az Exek és szeretők-ben (12) (Enough Said, hazai bemutató: december 5.) nyújtott mókás és szerethető játékáért.

A statisztika pedig azt mondja, hogy az elmúlt 85 évben mindössze nyolc alkalommal került fel a jelöltek listájára olyan színész, aki nem érte meg a film bemutatóját, és közülük csak kettőt szavaztak végül nyertesnek. A jelöltek között volt James Dean, Spencer Tracy, Massimo Troisi és a legutóbb Heath Ledger is. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy az idei legjobb férfi mellékszereplők versenyében nagyon erős a mezőny többek közt: a Phillips kapitány, A könyvtolvaj, az Amerikai botrány mellékszereplői is versenyben vannak. És nem biztos, hogy az Amerikai Filmakadémia tagjai számításba veszik majd, hogy az Exek és szeretők-ben egészen újjászülető Gandolfininek ez az utolsó esélye a díjra.

Már csak néhány hónap és megtudjuk: talán felkerül a korona James Gandolfini pályájára – még akkor is, ha ő maga, sajnos már nem lehet ott a díjátadón.

IC Press

Stiller csillaga (12)

Erről vajon álmodozott-e Walter Mitty? Ben Stiller, a Walter Mitty titkos élete (12) (The Secret Life of Walter Mitty, hazai bemutató: december 26.) című különlegesen kalandos vígjátékával végképp bebizonyította, hogy nemcsak nagyon vicces színész, hanem kiváló rendező is. Új filmjének főszereplője (akit ő maga alakít) csendes, visszahúzódó alkalmazott, aki azzal vigasztalja magát szürke életéért, hogy állandóan rendkívüli helyzetekbe képzeli magát – egészen addig, míg érte nem jön az igazi nagy kaland és vele egy gyönyörű nő.

A héten Stillerrel olyasmi történt, ami sokáig csak az álmok körébe tartozott. A legendás Chinese mozi előtti csillagok közé került az övé is: kéz- és lábnyomát cementbe öntötték a Hollywood Boulevard-on.

Az ünnepség műsorvezetője Stiller jó barátja, Tom Cruise volt, rajta kívül pedig jó pár kolléga és Stiller-rajongó is megjelent. Köztük Adam Sandler, Mickey Rooney, Judd Apatow valamint a Fox Stúdió nagyhatalmú főnöke, Jim Gianopulos… és Stiller felesége, Christine Taylor meg a gyerekeik.

Stiller csillaga egyszerre bizonyítéka és következménye annak, hogy a színész-rendező egyre elismertebb filmessé válik. Volt tekintélyes kritikus, aki egyenesen úgy emlegette a Walter Mitty titkos életé-t, mint „az új Forrest Gump-ot.” Ezért már tényleg jár a csillag.

 IC Press

Húsz kiló ráadás az Amerikai botrányhoz (12E)

Eddig csak jóslatok léteztek, de mostanra kezdenek valósággá válni. Az Amerikai botrány (12E) (American Hustle, hazai bemutató: január 23.) minden kritikus szerint az év egyik nagy Oscar-esélyese – még hozzá jó pár kategóriában. A Napos oldal rendezőjének új filmje a héten elnyerte első díjait. A New York-i Filmkritikusok Köre (NYFCC) neki ítélte az év legjobb filmjének, legjobb forgatókönyvének és legjobb színésznőjének járó elismerést – az utóbbit Jennifer Lawrence érdemelte ki.

Az egész FBI-t átverő kisstílű szélhámos sztorija valószínűleg részben fantasztikus szereposztása miatt is ennyire hatásos. És amiatt, hogy a szereplők rajonganak egymásért. Például Amy Adams Christopher Bale-ért. Ami nem lehet könnyű, hiszen Bale a szerep kedvéért vagy húsz kilót hízott.

– A filmben pocakja van, és mert erősen kopaszodik, a hosszúra eresztett haját oldalról a feje búbjára fésüli – mesélte Adams, aki a főszereplő bűntársát és szeretőjét alakítja. – És Bale még így is ellenállhatatlanul szexi. Pedig nekem általában nem jön be a sörhas.

IC Press

A pók belelendül (12E)

Itt a pók! A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-man 2, hazai bemutató: 2014. május) régen várt előzetese végre megérkezett, elkápráztatta a világot, és csak növeli a kíváncsiságot. Még szerencse, hogy a látványos szupermozi rendezője nem tud lakatot tenni a szájára, és egy interjúban megosztott a rajongókkal néhány titkot. Például azt, miért olyan különleges ezúttal a Pókember ellenfele.

– Az a figura, akit Jamie Foxx alakít, minden eddiginél veszélyesebb lesz – mondta Marc Webb. – A természet ereje kel életre benne: elszívja New York minden áramát, egyesíti, és a város ellen fordítja. A város elsötétül, ő meg hatalmassá nő. És ehhez még jönnek az OsCorp körüli titkok. Sőt, ha ez nem volna elég, Gwennel, Peter Parker barátnőjével sincs minden rendben. A szerelmeseknek nemcsak a megelevenedett gonosszal kell megküzdeniük, hanem azzal a helyzettel is, hogy döntést kell hozniuk: mekkora szerepet szánnak egymásnak az életükben.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *