7

Box Office: Végjáték

Thor jó néhány országban elkezdte lelkesen dobálni pörölyét és gyorsan be is gyűjtött 109,4 millió dollárt. Mi a képregényfilmet sajnos csak jövő hét csütörtöktől láthatjuk. Mint tudjuk a Disney berágott, amikor a Vasember 3 hazai bemutatójakor rögtön felkerült a szinkronos kamerás verzió a netre.

Észak-Amerikai eredmények:

endersgameA sok fiatal felnőtteknek szóló adaptációk özönében jutott hely egy komolyabb, klasszikussá vált, remek kritikákat begyűjtő regény filmes változatának is. A Végjáték rendezését Gavin Hoodra bízták, aki a Wolverine eredettörténet dirigálhatta korábban. Úgy tűnik, hogy az előzetesek nem győztek meg túlzottan a könyv sok millió rajongóját. Nehéz dolga volt a marketingeseknek, akiknek valahogy el kellett érni, hogy ne csak szimpla „idegen lények betámadják a Földet, de van egy kivételes tehetség, aki majd odaver nekik” történetet lássanak benne a fanok és a látványos, némileg drámaibb sci-fi kedvelőinek figyelmét is felkeltsék. De az biztos, hogy mindenképpen kiemelték, hogy mennyi Oscar jelölt és díjas látható a filmben.

A 110 millió dolláros produkciónak nagyobb bevétellel kellett volna indítania, de a héten az előrejelzések azt mutatták, hogy még a 30 millió dollárt sem fogja elérni. 28 millió dollárt gyűjtött össze a hétvégén, ami kevésnek tűnik, de jó hátszéllel átrepülhet a 100 millió dolláron és a nemzetközi eredmények kihúzhatják a bajból.

Mikor kiderült, hogy lesz Last Vegas a többség azonnal a Másnaposokra gondolt. Nos, le sem tagadhatták az alkotók, hogy a sikervígjáték nyomdokain próbálnak haladni, csak ezúttal öregebb színészek néznek a pohár fenekére. A CBS Films 3065 filmszínházban vetítette Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline és Robert De Niro las vegasi vadulását, nem mondhatni, hogy megszedték magukat. 16,5 millió dollárt sikerült kitermelni.

A Putykaland az első moziban leadott egészestés animációs filmje a Reel FX effektescégnek. Több alkotáshoz is közük volt, többek között a Nagy vadon 2. és 3. részéhez. Kevesebb összegből, 55 millió dollárból próbáltak élvezhetőt produkálni…kevés sikerrel. A kritikák alaposan helybenhagyták Jimmy Hayward rendezését, az imdb-n jelenleg 5,1-en áll, tehát nem sikerült minőségi, szórakoztató animációt összehozni. A Relativity azonban erősen bízott egy jobb bevételben, több, mint 3700 indult útnak a Pulykaland és csak 16,2 dollárt sikerült kisajtolni belőle.

Régebben bemutatott filmek: Szépen tartotta magát a Jackass mozifilm, Bad Grandpa 20 millió dollárt tett hozzá eddigi eredményéhez, ezzel máris 60 millió dollár felé került. Alig-alig csökken a Gravitáció lendülete, még mindig 10 millió felett hoz. Mostanra 410 helyen adják a 12 Years A Slave drámát, ennek köszönhetően bevétele is megsokszorozódott, 8 milliónál jár. Steve McQueen előző filmje, a Szégyentelen csak 3,9 milliót tudott összeszedni, viszont nem is vetítették 95-nél több moziban. Átkúszott a százason a Derült égből fasírt folytatása, az előző rész 6. hétvégéjén 8 millióval többet tudott felmutatni. Ridley Scott ide, neves színészgárda oda, A jogász bizony leszerepelt a kasszáknál és a második víkendjére sem javult helyzete.

175 moziban rajtolt az Időről időre, 1,1 millió dollárt termelt ki. A Dallas Buyers Club dráma 9 helyen kezdte pályafutását, 264,000 dollárt kasszírozott. 38 filmszínházban próbálkozott a Diana, 64,900 dollárt hozott, ami egy gyenge 1708 dolláros vászonátlagnak felel meg.

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Végjáték

28,00

28,00

110

Bad Grandpa

20,50

62,05

– 36,9

15

Last Vegas

16,52

16,52

28

Pulykaland

16,20

16,20

55

Gravitáció

13,13

219,19

– 34,8

100

Phillips kapitány

8,50

82,55

– 27,00

55

12 Years A Slave

4,60

8,76

+ 115,5

20

Derült égből fasírt 2

4,20

106,19

– 33,1

78

Carrie

3,40

31,97

– 43,2

30

A jogász

3,25

13,36

– 58,6

25

7 komment

 1. “Putykaland…helybenhagyták…nem született minőségi, szórakoztató animációt összehozni…több, mint 3700 indult útnak a Pulykaland…csak 16,2. dollárt sikerült…nem is vetítették 95-nél több moziban nem vetítették…”-Picikét jobban oda kellene figyelni:-)

  • Tévedni emberi dolog, nem? Olvasni és kritizálni könnyebb ám, mint munkát végezni. Tudtál volna privát üzenetben is írni neki, hogy kijavítsa a hibát, de itt nem ez volt a lényeg, ugye?
   Picikét furcsa.

   • Kellő tisztelettel:Te írtad a cikket?Észrevehetted volna a hsz.-emben,hogy szelíden megjegyeztem,sok az elírás,félre gépelés.Zavaró.Ennyi

    • Kissé elhúzódott a Trónok harca társasjáték szombaton és sok szesz is fogyott, nem voltam a helyzet magaslatán tegnap. Köszi az észrevételeket.

    • Nem én írtam. De ha tényleg segíteni akartál volna, akkor privát üzenetben figyelmezteted.
     Kérdés: Ha vacsorázol egy menő helyen, és a párodnak petrezselyem megy a foga közé, akkor jó hangosan közlöd vele, hogy mindenki hallja, vagy halkan figyelmezteted? Ezt pl mindenki látja. Szóval most már tudjuk, hogy Te nagyon odafigyelsz és szereted a helyesírást, ez örvendetes. Majd ha napi 5-10 cikket írsz, akkor meglátjuk mennyire marad meg a jó szokásod. És akkor visszatérhetünk erre is.
     Ha érted miről beszélek, nem kell válaszolnod, ha nem érted, akkor meg már én nem fogok válaszolni.

     • Mi van veled joember? Eridj igyál egy pohár vizet és nyugodj le, petrezsejem 😀

 2. Az Ender’s Game-en érezni lehetett, hogy nem lesz nagy siker, most függetlenül attól, hogy jó a film vagy sem.
  Nekem a film jövetelének a híre keltette fel az érdeklődésemet, el is olvastam a könyveket. Illetve csak kettőt. Tetszettek! A film is érdekel, de szerintem bukás lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *